Δημήτρης Μυλωνάς: Για το ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος της ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΣΙΩΠΗ;

Δημήτρης Μυλωνάς: Για το ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος της ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΣΙΩΠΗ;

Δημήτρης Μυλωνάς: «για το ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος της ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΣΙΩΠΗ;»

Για το ιστορικό για όσους ίσως δεν θυμούνται στις 13-12-2013 ο τότε Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γεώργιος Προβόπουλος με την υπ’ αριθ. 97/3/8-12-13 απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας Ελλάδος (ΦΕΚ Β! 31054/8-12-13), χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, εντελώς απρόοπτα και εν μία νυκτί αφού ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της Τράπεζας, συγχρόνως με την ίδια απόφαση (παράνομα και χωρίς διαγωνισμό κατά την γνώμη μου) πούλησε συγχρόνως:

Α)Τους μεν καταθέτες και τις καταθέσεις τους στην ALPHA BANK καθώς και ελάχιστο από το προσωπικό της.

Β)Τα δε δάνεια, τους δανειολήπτες, τους μετόχους-συνεταίρους της τράπεζας και την εκκαθάριση της, στην εταιρεία «ΕΡΝΣΤ κ ΓΙΑΝΚ (ΕΛΛΑΣ), ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ» , τα οποία προφανώς η ALPHA BANK, σε συνεννόηση με τον κ. Προβόπουλο, δεν ήθελε να αναλάβει.

Η τότε αμαρτωλή και άχρηστη Διοίκηση της Τράπεζας Δωδεκανήσου (που κρύφτηκε την επομένη του κλεισίματος της τράπεζας σαν τα ποντίκια και κρύβεται ακόμη), οι συνέταιροι-μέτοχοι, οι δανειολήπτες, οι μεγαλοπαράγοντες του Νομού μας, οι τότε βουλευτές της περιοχής μας, ακόμα και η τότε κυβέρνηση πιαστήκαμε στον ύπνο, και παρά τις φημολογούμενες τότε ενέργειες των πιο πάνω παραγόντων ο κ. Προβόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά να ανακαλέσει την πιο πάνω απόφαση της Επιτροπής (Δεν ήταν λέει αρμοδιότητα δική του).

Ο υποφαινόμενος, ως έχων έννομο συμφέρον (καθότι μέτοχος και με σημαντικό κεφάλαιο για μένα), απηύθυνα συστημένη επιστολή διαμαρτυρίας στον κ. Προβόπουλο (8-12-13) επικαλούμενος παραλείψεις και παρανομίες όσον αφορά τον ίδιο και την Επιτροπή για την απόφαση της διοίκησης, χωρίς φυσικά να τύχω καμίας απάντησης.

Μετά την αποχώρηση του κ.Προβόπουλου από την Τράπεζα Ελλάδος, απηύθυνα νέα επιστολή στο νέο διοικητή τον κ. Στουρνάρα (10-09-2016) αλλά ούτε και αυτός απάντησε. (ισχύει αυτό που λένε στο χωριό μου ότι κόρακας δεν βγάζει μάτι κόρακα).

Όσο για την εκκαθαρίστρια εταιρεία, αφού έκανε ότι έκανε στη Ρόδο επί πέντε χρόνια περίπου από το κλείσιμο της τράπεζας, απασχολώντας αρκετό από το τότε υπάρχον- πλεονάζον προσωπικό της τράπεζας, μαθαίνω τώρα στην προσπάθειά μου να επικοινωνήσω με τον εκκαθαριστή και να πληροφορηθώ για την πορεία της εκκαθάρισης, ότι δεν υπάρχει κανείς πια στη Ρόδο, και ότι για το θέμα αυτό επικρατεί του τάφου σιωπή.

Από περιέργεια έψαξα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ και πληροφορήθηκα ότι η εν λόγω εταιρεία Αγγλικών συμφερόντων, έχει 700 γραφεία σε 150 χώρες στον κόσμο, και ότι διαχειρίζεται τέτοιες και άλλες περιπτώσεις μέχρι και κρατικά δάνεια με πολλά δισεκατομμύρια με ανάλογες φυσικά προμήθειες για τον εαυτό της.

Δεν μου μένει παρά να σχολιάσω. «Γιατί ο κ. Προβόπουλος επέλεξε αυτή την εταιρεία για την εκκαθάριση της τράπεζας Δωδεκανήσου; Προφανώς είχε τους λόγους του. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, με πληροφόρησαν ότι έπαψαν από την εκκαθάριση της Τράπεζας και την έχει αναλάβει μία θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Ελλάδος από το 2016 που ονομάζεται PQH.

Σκέτη απογοήτευση, από όσα είδα και διάβασα μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ για την εταιρεία αυτή, απόδειξη ότι εμπλέκεται και ο κ. Στουρνάρας, και από ότι κατάλαβα ξεπουλάνε όσα-όσα και λογαριασμό δεν δίνουν σε κανέναν.

Που απευθύνονται οι νυν βουλευτές του Νομού μας και άλλοι παράγοντες κυρίως της Ρόδου, όταν κόπτονται για τους δανειολήπτες και την τύχη τους, και δεν μας πληροφορούν και εμάς τους συνεταίρους πού βρίσκεται η εκκαθάριση, ποιο το ύψος των χορηγηθέντων δανείων, πόσα δάνεια τελούν υπό εκκαθάριση και ποιο το ποσό τους, και πόσα από αυτά έχουν ξεπουληθεί σε κοράκια τα λεγόμενα FUND και με ποιο αντίτιμο (γιατί πολλά φημολογούνται για αυτό) και πότε επιτέλους προβλέπεται να συντελεστεί η εκκαθάριση;

Αν έχουμε την τύχη της Τράπεζας Κρήτης, καλά μου είπε κάποιος Πρόεδρος Ένωσης από τη Ρόδο, όταν τον ρώτησα από τηλεφώνου για τα παραπάνω «ότι ψάχνω ψύλλους στα άχυρα, ότι πρόκειται για πεθαμένη υπόθεση, και ότι μου χρειάζεται σφουγγάρι για σβήσιμο και να πάψω να ελπίζω για εκκαθάριση». Όμως ο κ.Πρόεδρος νοιάζεται για τους δανειολήπτες και ζήτησε παρέμβαση υπουργών και βουλευτών για την τύχη τους.

Για τελευταία φορά λοιπόν και εγώ, και ύστερα από παραπάνω, απευθύνομαι στο σύλλογο συνεταίρων-μεριδιούχων της Τράπεζας Δωδεκανήσου, που προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 15ης Ιουνίου 2014 στη Ρόδο και στις οποίες συμμετείχα, με την πρόταση, να επιληφθεί ο σύλλογος και να αναθέσει σε κάποιο δικηγορικό γραφείο, επί αμοιβή φυσικά, την κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου (κ. Προβόπουλου προσωπικά, της εκκαθαρίστριας εταιρείας και κάθε άλλου εμπλεκόμενου στην όλη υπόθεση) γιατί μόνο έτσι θέλω να πιστεύω, ίσως βρούμε μία κάποια άκρη, έστω και σε βάθος χρόνου.

Καταλήγω στην πρόταση αυτή γιατί τις τελευταίες μέρες όλοι μας πληροφορούμαστε για τη δικαίωση εκατομμυρίων συνταξιούχων, που ύστερα από δικαστικό αγώνα, δικαιώθηκαν και η παρούσα κυβέρνηση αποδέχεται την δικαστική απόφαση για επιστροφή αρκετών δις ευρώ, σε όλους αυτούς από τους οποίους κάποιες άλλες κυβερνήσεις έκλεψαν ουσιαστικά. (εδώ ισχύει το ρητό «φωνή λαού οργή Θεού»).

Γιατί λοιπόν εμείς οι μεριδιούχοι - μικροαποταμιευτές της Τράπεζας παραδοθήκαμε άνευ όρων, και ανεχόμαστε μέχρι σήμερα αυτή την περιφρόνηση και την κατάντια;

Το έγκλημα που έγινε, χρήζει σίγουρα κάποιας θεραπείας και γιατί όχι δικαίωσης.

Διαφορετικά φοβούμαι και δεν υπερβάλλω, ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση με το ρυθμό που την τρέχουν, όχι μόνο δεν θα περισσέψει τίποτα για έστω μερική αποζημίωση στους μετόχους, αλλά ίσως κληθούμε και να τσοντάρουμε και στα έξοδα της εκκαθάρισης και σε αποζημίωση στους δανειολήπτες, ενώ ουσιαστικά αυτοί και οι εκάστοτε αμαρτωλές διοικήσεις της τράπεζας φταίνε, που έφαγαν σε δανεικά και αγύριστα τις δικές μας επενδύσεις -μερίδες, και οδήγησαν και στο οριστικό κλείσιμο της τράπεζας αφού με εντελώς άστοχες ενέργειες, έριξαν τον δείκτη της κεφαλαιακής επάρκειας κάτω από τα επιτρεπτά όρια, σύμφωνα με την απόφαση της Τράπεζας Ελλάδος για να προστατέψει λέει, εμάς τους καταθέτες και επενδυτές!!! Ωραία προστασία!!

Κως 31 Ιουλίου 2020 

Δημ.Μυλωνάς

Συν/χος Πολ. Μηχ/κος

Ελ.Βενιζέλου 10- ΚΩΣ

   Τηλ. 6977590008