Στην Κω ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Κω ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Κω βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης 30 Ιουλίου, ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά την άφιξη του στο νησί μετέβη στην 80 ΑΔΤΕ, για να ενημερωθεί από τον Ταξίαρχο και τα στελέχη της Ταξιαρχίας για τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας και την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή μας.

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια βρέθηκε στο Δημαρχείο της Κω, όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Κω και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, ενώ ακολούθησε και συνάντηση με φορείς του νησιού.

Ο Αλέξης Τσίπρας πριν την άφιξη του στο Δημαρχιακό Μέγαρο, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ και αργότερα έκανε βόλτα στο κέντρο της Κω μιλώντας, με πολίτες, επιχειρηματίες και εργαζόμενους.

Κατά την άφιξή του στο Δημαρχείο ένας από τους πολίτες που βρισκόντουσαν στο σημείο του φώναξε ''Πρόεδρε, η θάλασσα έχει σύνορα'' αμέσως όμως απομακρύνθηκε από τους άνδρες της ασφάλειάς του, χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Κατά τη συνάντηση του Δημάρχου με τον πρώην Πρωθυπουργό ο κ. Νικηταράς στις δηλώσεις του σημείωσε πως το νησί του Ιπποκράτη θα έπρεπε να διαθέτει δομές υγείας αντάξιες αυτού του τόπου, ενώ μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου η Κως θα βάλει μια κόκκινη γραμμή σε ό,τι αφορά στα ζητήματα της υγείας και οι άνθρωποι που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται και έχουν ευθύνη ή επιρροή στο κεντρικό αθηναϊκό κράτος θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι στο νησί μας εάν δεν δοθούν λύσεις.

Ο κ. Νικηταράς στη συνέχεια έκανε αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού και στην επέκταση της δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Πυλί, λέγοντας πως ο Δήμος Κω είναι κάθετα αντίθετος και θα παλέψει μέχρι τέλους όχι μόνο να μην δημιουργηθεί αυτή η επέκταση αλλά και αν είναι δυνατόν η Κως και τα υπόλοιπα νησιά να βγουν από τον χάρτη του μεταναστευτικού.

Ο κ. Τσίπρας παίρνοντας τον λόγο σημείωσε πως η Κως βρίσκεται σε ένα σημείο συνάντησης πολιτισμών και ταυτόχρονα βρίσκεται και στα ανατολικά σύνορα της χώρας και αυτό σημαίνει πως πρέπει να αποδεικνύεται καθημερινά ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα σύνορα της πατρίδας μας με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση λέγοντας πως η Κως και τα υπόλοιπα νησιά πήραν όλο το βάρος της Ευρωπαϊκής Ηπείρου το 2015. Μάλιστα ο πρόεδρος σημείωσε πως οι πολίτες της Κω, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αντιμετώπισαν αυτή την κρίση, στην βάση των αξιών μας, των αξιών που θέλουμε ως λαός, της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τους πολίτες της Κω, λέγοντας πως διαπίστωσε ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των πολιτών δεν εργάζεται και όταν τελειώσει η σεζόν θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της επιβίωσης.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που δεν άλλαξαν στην Κω επί θητείας του, στη θεσμοθέτηση του μεταφορικού ισοδύναμου αλλά και στη στελέχωση του νοσοκομείου της Κω καθώς στη λειτουργία της 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας στην Κω.

Κλείνοντας ο πρώην Πρωθυπουργός δήλωσε πως είναι χαρούμενος που βρίσκεται στην Κω, καθώς είχε προσπαθήσει να έρθει στο νησί ακόμη 2 φορές όταν ήταν Πρωθυπουργός αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που προέκυψαν.

ADVERTORIALS