Έφη Αχτσιόγλου από Ρόδο: Η επιλογή της κυβέρνησης να μην στηρίζει τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι μία συνειδητή πολιτική επιλογή

Έφη Αχτσιόγλου από Ρόδο: Η επιλογή της κυβέρνησης να μην στηρίζει τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι μία συνειδητή πολιτική επιλογή

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου

Έφη Αχτσιόγλου από Ρόδο: Η επιλογή της κυβέρνησης να μην στηρίζει τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι μία συνειδητή πολιτική επιλογή

 

Το νησί της Ρόδου, την Παρασκευή 10 Ιουλίου, επισκέφθηκε η Έφη Αχτσιόγλου, Βουλευτής Επικρατείας, πρώην Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Την Έφη Αχτσιόγλου στην πρωινή περιοδεία συνόδευαν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Γάκης, ο Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου Αντώνης Αποστολίδης, τα μέλη της ΝΕ Βασίλης Καραγιάννης, Γιάννης Μαρίνος, Τάκης Μιχαηλίδης και Σάββας Χριστοδούλου, καθώς και μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ περπάτησε τους δρόμους στο κέντρο της πόλης. Εκεί συνομίλησε με εργαζόμενους, καταστηματάρχες και κατοίκους οι οποίοι εξέφρασαν τα εντεινόμενα οικονομικά αδιέξοδα και τη μεγάλη ανησυχία τους. «Η κατάσταση στην οικονομία και στην αγορά εργασίας είναι ένα ηφαίστειο που βράζει και πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξουν άμεσα μέτρα για να στηριχθεί η εργασία και η επιχειρηματικότητα» είπε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου.

Κορύφωση του πρωινού προγράμματος αποτέλεσαν οι συναντήσεις στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΚΡ, τα Σωματεία και τα Επιμελητήρια. Η εντεινόμενη ανεργία, η καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ο σχεδόν μηδενικός τζίρος στα καταστήματα, ο αποκλεισμός από τον τραπεζικό δανεισμό, τα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες εποχικών εργαζομένων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρηματιών, ήταν τα κυρίαρχα ζητήματα της συζήτησης.

Η Έφη Αχτσιόγλου ανέλυσε συνοπτικά τους άξονες του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» για τους συγκεκριμένους κλάδους και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζόμενων, προσθέτοντας ότι «η εικόνα αυτή δυστυχώς χειροτερεύει στα νησιά της χώρας μας» και σημειώνοντας ότι «η οικονομική δραστηριότητα στη Ρόδο εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από τον τουρισμό και αυτό σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερη ευαισθησία στις αναταράξεις από την πανδημία. Κυρίως όμως σημαίνει ότι η μη ύπαρξη μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση επιδεινώνει και επιταχύνει την ύφεση».

Επισήμανε, επίσης, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Δημοσιονομική ευχέρεια στο κράτος υπάρχει. Η επιλογή της κυβέρνησης να μην στηρίζει τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι μία συνειδητή πολιτική επιλογή».

Το βράδυ η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν οι κεντρικοί ομιλητές σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση-συζήτηση στο θερινό κινηματοθέατρο Ρόδον για τα εργασιακά, όπου παρουσίασαν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τους άξονες στήριξης της εργασίας, των ελευθέρων επαγγελματιών και της επιχειρηματικότητας, εστιάζοντας στην εποχικότητα των νησιών μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» καταθέτει μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη στήριξη του συνόλου της κοινωνίας, της εργασίας, των ελευθέρων επαγγελματιών και της επιχειρηματικότητας.

Σκοπός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι η χώρα να ανταπεξέλθει καθολικά και άμεσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από τις συνέπειες της πανδημίας και τις καταστροφικές πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σταμάτησε και ούτε θα σταματήσει την αδιαμεσολάβητη επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και όσους/όσες θίγονται από την απουσία επαρκών μέτρων στήριξης. Οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις και τα νησιά αποτελούν προτεραιότητα του προγράμματος που ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει ενώπιον της κοινωνίας και του λαού.

Φτάνει πια με την κυβέρνηση των «αρίστων».

Το Γραφείο Τύπου.-

ADVERTORIALS