Δήμος Κω: Η διεκδίκηση φέρνει αποτελέσματα - Διπλασιάζεται ο αύλειος χώρος του 2ου Γυμνασίου

Δήμος Κω: Η διεκδίκηση φέρνει αποτελέσματα - Διπλασιάζεται ο αύλειος χώρος του 2ου Γυμνασίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Η διεκδίκηση φέρνει αποτελέσματα

Διπλασιάζεται ο αύλειος χώρος του 2ου Γυμνασίου

Άλλη μια επιτυχία της νέας δημοτικής αρχής, η οποία μέσα σε 10 μήνες κατάφερε να ολοκληρώσει μια διαδικασία που εκκρεμούσε τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για τη δωρεάν παραχώρηση ακινήτου στο Δήμο μας, την οποία ενέκρινε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να αξιοποιηθεί για την επέκταση του αύλειου χώρου στο 2ο Γυμνάσιο, στον οικισμό Νέας Αλικαρνασσού.

Αφορά στο Τ.Δ. 215 (τεμάχιο διανομής) Αγροκτήματος Λάμπη, με εμβαδό 5.443,59 τ.μ., κείμενο στη νότια πλευρά του σχολικού συγκροτήματος, το οποίο διπλασιάζει την αυλή του σχολείου και επεκτείνει την πρόσοψη του σχολικού συγκροτήματος στο παράλιο μέτωπο.

Η διάρκεια της παραχώρησης ορίστηκε σε είκοσι πέντε (25) έτη, με δυνατότητα παράτασης με ανώτατο όριο τα δέκα (10) έτη.

Ήδη με εντολή του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά έχει ανατεθεί η σύνταξη μελέτης εφαρμογής, για την διαμόρφωση του ακινήτου, σε μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος μας στοχεύει στην αναμόρφωση της περιοχής, σε όφελος των κατοίκων και των τουριστικών επιχειρήσεων.

Διεκδικεί ξανά την έκταση των 70 στρεμμάτων της παραλίας του Ναυτικού Ομίλου που κινδυνεύει να χαθεί.

Μια μοναδικής φυσικής ομορφιάς και αξίας έκταση, το μέτωπο οικισμού Νέας Αλικαρνασσού στη θάλασσα, που πρέπει να διασωθεί και να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS