Ν.Χαρδαλιάς: 605 στοχευμένοι έλεγχοι την ημέρα στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Ν.Χαρδαλιάς: 605 στοχευμένοι έλεγχοι την ημέρα στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Μήνυμα αισιοδοξίας και διαβεβαίωση ότι όλα είναι έτοιμα για να υποδεχτεί η Ρόδος τους πρώτους ξένους επισκέπτες της από την 1η Ιουλίου 2020, απέστειλε σήμερα από το αεροδρόμιο του νησιού όπου βρέθηκε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως υπογράμμισε:

«Η Ρόδος είναι μία από τις κύριες πύλες εισόδου τουριστών. Νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο στοίχημα, ένα μεγάλο γρανάζι στην προσπάθειά μας για την επανεκκίνηση του Τουρισμού. Η συνεργασία μας και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με τον Δήμο Ρόδου αλλά και με τους εμπλεκόμενους φορείς στην διαχείριση του αεροδρομίου μέχρι τώρα παραμένει υποδειγματική. Ήδη κάναμε την πρώτη αυτοψία του χώρου στην χωροταξική διάταξη ενώ την Τρίτη 13.00 (τελευταία ημέρα του μήνα) θα γίνει και μια άσκηση προσομοίωσης για να είμαστε όλοι έτοιμοι διά πάν ενδεχόμενο). Υπάρχει κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων με εξειδικευμένους γιατρούς οι οποίοι θα κάνουν στοχευμένους ελέγχους. Σε καθημερινή βάση θα γίνονται στην Ρόδο 605 τέτοιοι έλεγχοι ώστε να έχουμε ικανό αριθμό στοιχείων. Αυτό θα γίνεται μέσα από μία πλατφόρμα η οποία θα ανακοινωθεί στις επόμενες ώρες όπου όποιος ταξιδιώτης μπαίνει στην χώρα, θα γνωρίζουμε εάν θα πρέπει να κάνει έλεγχο ή όχι. Κανένας δεν θα εισέρχεται στην χώρα εάν δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία του, την διαδρομή του και τον προορισμό του για τις διακοπές του. Νομίζω ότι είναι μια περίοδος όπου όλοι μας πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Πέρασαν το πρώτο στάδιο δυσκολίας, έχουμε μπροστά μας ακόμη δύο μήνες όπου θα τεσταριστούν τα αντανακλαστικά μας και τα πρωτόκολλα. Νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά και σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι είναι προτεραιότητα το άνοιγμα της οικονομίας, είναι προτεραιότητα η στήριξη του Τουρισμού αλλά και είναι απόλυτη επιλογή μας το ζήτημα της δημόσιας υγείας. Γι αυτό δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση. Μας ενδιαφέρει όχι μόνον οι ταξιδιώτες να είναι ασφαλείς αλλά και ο γενικός πληθυσμός που θα τους υποδεχτούν να παραμείνουν ασφαλείς και την επόμενη μέρα».

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι θα γίνονται έλεγχοι συστηματικά σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας ανεξαιρέτως ενώ θα επανεξετάζονται καθημερινά οι χώρες που θα ανοίγουν προς την Ελλάδα.

Εάν βρεθεί κάποιο κρούσμα θα ακολουθηθούν τα πρωτόκολλα που θα εφαρμόζονται στην χώρα.

Οι πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό θα έρθουν στην Ρόδο την 1η Ιουλίου 2020.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με την παρουσία του περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου, του δημάρχου Ρόδου κ. Αν. Καμπουράκη των υπηρεσιακών της Πολιτικής Προστασίας και στελέχη του αερολιμένα Ρόδου.

 dimokratiki.gr

ADVERTORIALS