Αλέξης Τσίπρας από τη Ρόδο: Πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι

Αλέξης Τσίπρας από τη Ρόδο: Πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι

Την ανάγκη να στηριχθούν ουσιαστικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι επεσήμανε κατά την περιοδεία του σήμερα στο νησί της Ρόδου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Επισκεπτόμενος συγκεκριμένα τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου ο κ. Τσίπρας είχε συναντήσεις με καταστηματάρχες, των οποίων τα καταστήματα παραμένουν κλειστά εν αναμονή της έναρξης της τουριστικής περιόδου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν και που είναι ιδιαίτερα σοβαρά όπως του επισήμαναν αφού οι περισσότεροι έχουν να εργαστούν από τον περασμένο Οκτώβριο ενώ οι υποχρεώσεις αυξάνονται συνεχώς.

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Σωματείου Καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος του Χάρβαρντ για να καταλάβεις ότι τώρα πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν» και εξέφρασε τους φόβους του ότι υπάρχει κίνδυνος να περιέλθει η οικονομία σε φαύλο κύκλο σαν κι αυτόν που ζήσαμε στα μνημονιακά χρόνια.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιχορηγηθούν στο 100% οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε 40% οι μισθοί των εργαζομένων, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να χορηγηθεί κεφάλαιο κίνησης σε όλες τις επιχειρήσεις.

Εξέφρασε επίσης την αναγκαιότητα να μπορούν οι επιχειρήσεις αυτές να προσφύγουν σε φθηνό δανεισμό με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ενώ μεταξύ άλλων κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το θεσμικό εργαλείο της αναπτυξιακής τράπεζας για να χορηγήσει μικρά δάνεια στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση και να μειωθεί επίσης η φορολογία για την προκαταβολή φόρου ενώ κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι παρουσιάζει αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας.

Ο κ. Τσίπρας πρόκειται να έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί στις Πηγές Καλλιθέας με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νησιού όπου θα συζητήσει μαζί τους αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε κλάδο.

 
Πηγή: rodiaki.gr  
Manolis Xatziantoniou desk