Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το Δ.Σ. του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω, εκφράζει προς την οικογένεια του σήμερον θανόντος Καθηγητού Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Κρεμαστινού τα βαθύτατα συλλυπητήρια του. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός υπηρέτησε με αφοσίωση την Επιστήμη την οποία θεμελίωσε ο Πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης, ετήρησε με συνέπεια τους κανόνες δεοντολογίας που εκείνος καθόρισε και παράλληλα διεκρίθει τόσο για το ήθος του όσον και για τις επιστημονικές επιδώσεις του.

Ως μέλος του Κοινοβουλίου και εκπροσωπών τους Δωδεκανησίους, είχε παρουσία σωβαράν προβάλλων και υποστηρίζων τα αιτήματα των συμπατριωτών του τους οποίους χωρίς καμίαν διάκριση, περιέθαλπε και ιατρικώς. Την ίδια δε στάση τηρούσε προς όποιον προσέτρεχε σ’ αυτόν ως ιατρόν.

Τα μέλη του Δ.Σ του Δ.Ι.Ι.Κ ιδιαιτέρως συλλυπούνται την σύζυγο του εκλιπόντος, την αγαπητή μας Τζένη, με την διαβεβαίωση ότι θα τον ενθυμούνται ως άξιο τέκνο της Δωδεκανήσου, επιστήμονα, πολιτικό και φίλο του Δ.Ι.Ι.Κ.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Δ.Ι.Ι.Κ

Ο Πρόεδρος

Αριστοτέλης Α. Παυλίδης


O Υφυπουργός Τουρισμού έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού:

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός πάλεψε γενναία μέχρι την τελευταία στιγμή και η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στα Δωδεκάνησα και στην καρδιά μας.

Εξαιρετικός επιστήμονας με παγκόσμια καταξίωση και αναγνώριση.

Ευπρεπής όσο λίγοι, άνθρωπος με ευγένεια και αρχές, αλλά και με μεγάλη αγάπη για τον τόπο του.

Οι πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές δεν στάθηκαν εμπόδιο για να αναλάβουμε κοινές πρωτοβουλίες στα θέματα της δημόσιας υγείας.

Ήταν πολιτικός αντίπαλος, αλλά για μένα ήταν κυρίως ένας φίλος.

Θα τον θυμόμαστε με αγάπη.

Στη σύζυγό του και στους δικούς τους ανθρώπους, απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».


Με αφορμή τον θάνατο του συμπατριώτη μας Δημήτρη Κρεμαστινού, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς δήλωσε:

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός έφυγε άδικα, ενώ ήταν ακμαίος και δραστήριος στην επιστήμη του και στην πολιτική ζωή της χώρας μας.

Ευγενής ως άνθρωπος, σε κάθε του βήμα.

Άριστος ως επιστήμονας, αναγνωρισμένος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με μεγάλη προσφορά στην ελληνική κοινωνία και στο σύστημα Υγείας.

Με βαθιά πίστη στον άνθρωπο και στις δημοκρατικές αξίες, πρόσφερε με το κύρος του στην πολιτική ζωή του τόπου μας, πάντα μέσα από τις γραμμές της δημοκρατικής παράταξης.

Η πατρίδα μας έχασε ένα από τα αξιότερα τέκνα της.

Οι Δωδεκανήσιοι θα διατηρήσουμε άσβεστη την εικόνα του.

Αιωνία η μνήμη του.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στους οικείους του.»


Ο Γιώργος Κυρίτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού:

‘’ Για μένα , ο θάνατος του Δημήτρη Κρεμαστινού είναι μια μεγάλη και επώδυνη απώλεια.

Ήταν προσωπικός μου φίλος, τον είχα και τον έχω πολύ ψηλά στην εκτίμηση μου.

Άνθρωπος έντιμος, καθαρός με περίσσευμα αγάπης και προσφοράς για την Κω και τους ανθρώπους της.

Καταξιωμένος επιστήμονας αλλά με την πόρτα του πάντα ανοιχτή σε όλους.

Μπήκε στην πολιτική μόνο για να προσφέρει.

Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι ως Υπουργός Υγείας κατάφερε να εξαιρεθεί η Ελλάδα από τους περιορισμούς της συνθήκης του Μάαστριχτ για τις δαπάνες στη δημόσια υγεία, με αποτέλεσμα να γίνουν σημαντικά έργα και υποδομές την περίοδο 1993-1996 στο χώρο της δημόσιας υγείας, που όψιμα κάποιοι ανακάλυψαν τη σημασία και τη χρησιμότητά της.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του, αγάπησε την Κω, προσέφερε στο νησί μας, βοήθησε συμπατριώτες μας, ως γιατρός, με μια σπάνια ανθρωπιά και ανιδιοτέλεια.

Για όλους όσους τον γνώρισαν και συνδέθηκαν μαζί του, σήμερα είναι μια μέρα θλίψης.’’


ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Με αφορμή τη θλιβερή είδηση του θανάτου του συμπατριώτη μας βουλευτή Δωδεκανήσου με το Κίνημα Αλλαγής και Αντιπροέδρου της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινού, η Νομαρχιακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια του αγαπητού συμπατριώτη, φίλου και συνοδοιπόρου μας, Δημήτρη Κρεμαστινού.

Σήμερα η δημοκρατική παράταξη αλλά και εμείς οι Δωδεκανήσιοι θρηνούμε στην απώλεια ενός σπουδαίου ανθρώπου, λαμπρού επιστήμονα, ενός ανθρώπου που πάλεψε για τα ιδεώδη της δημοκρατίας, μαχητή μέχρι τέλους της πολιτικής μας οικογένειας, αλλά και της  κοινωνικής ευημερίας των ανθρώπων του τόπου μας.

Υπήρξε για όλους μας “ο δικός μας άνθρωπος”, «ο γιατρός της καρδιάς μας». Ο Δημήτρης Κρεμαστινός κέρδισε – όσο κανείς άλλος - την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των Δωδεκανησίων, μέσα από τη συνεχή κοινωνική, ανθρωπιστική, επιστημονική και την Ακαδημαϊκή του παρουσία. Το διδακτικό και ερευνητικό του έργο, τη δράση του στις μεγαλύτερες Καρδιολογικές Κλινικές της χώρας και τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι γνώριμα σ’ όλους μας! Όπως και συμβολή του για την ενίσχυση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Σ.Υ.)!!

Το όνομά του συνδέθηκε με τη λειτουργία των σημαντικότερων καρδιολογικών κλινικών της χώρας, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του ψυχιατρείου της Λέρου, την ίδρυση του Νοσοκομείου Ρόδου. Άλλωστε δεν σταμάτησε ποτέ να παλεύει ώστε να γίνει Νοσοκομείο αναφοράς στο Αιγαίο. !!

Η απουσία του από σήμερα, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστήμη, στην παράταξή μας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Δωδεκάνησα, που τον αγάπησαν και τον τίμησαν επί σειρά ετών. Στάθηκε μέντορας, φίλος, γιατρός, πολιτικός καταλύτης σε πολλά ζητήματα που μας απασχόλησαν όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν ο άνθρωπος που με ειλικρινές ενδιαφέρον λειτούργησε ως σημείο αναφοράς για τα νησιά μας και τους ανθρώπους τους.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου δεσμεύεται πως μετά την έξοδο της χώρας μας από την υγειονομική κρίση, σε ειδική πολιτική εκδήλωση, θα ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ και την ΠΟΛΥΕΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ.

Εκφράζουμε όλοι μαζί και ο καθένας μας ξεχωριστά θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο του κ. Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού και στους οικείους του.

Καλό Ταξίδι Σύντροφε και Φίλε!!!

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε.Β.Σ.Δ. ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ

 

Παρατίθεται Βιογραφικό Σημείωμα:

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός διατέλεσε βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ (εξελέγη το 2000, το 2009 και δύο φορές το 2015) και υπουργός Υγείας. Ήταν επίσης ομότιμος καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, εκλεγμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, διευθυντής Καρδιολογικών Κλινικών σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής.

Γεννήθηκε την 1η Μαΐου του 1942 στη Χάλκη Δωδεκανήσου και μεγάλωσε στον Αρχάγγελο Ρόδου. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και με υποτροφία σύγχρονη Καρδιολογία στο Λονδίνο. Ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία.

Ως πανεπιστημιακός γιατρός δημιούργησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Εμφράγματος και Στεφανιαίας Νόσου.

Συνέγραψε σημαντικά επιστημονικά συγγράμματα, πάνω από 2.500 επιστημονικές εργασίες, ενώ διετέλεσε επί χρόνια αρθρογράφος στην εφημερίδα τα ΝΕΑ για θέματα Καρδιολογίας.

Ανήλθε όλες τις βαθμίδες της πανεπιστημιακής ιεραρχίας με συνεχές ερευνητικό και διδακτικό έργο επί 35 χρόνια. Μετά το τέλος της υπουργικής του θητείας επέστρεψε κανονικά στο Πανεπιστήμιο. Υπήρξε διευθυντής στις μεγαλύτερες Καρδιολογικές Κλινικές της χώρας (Νοσοκομείο “Γ.Γεννηματάς”, Β’ Καρδιολογική Κλινική “Ωνασείου”) ενώ εκ του μηδενός δημιούργησε την Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Αττικόν», της οποίας υπήρξε ο πρώτος διευθυντής.

Το 1993 ορκίσθηκε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων ύστερα από πρόταση του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου υπήρξε προσωπικός ιατρός.

Ως υπουργός Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων:

– Επεξέτεινε το ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα με ιατρούς καρδιολόγους και αναισθησιολόγους μέσα στις νοσοκομειακές μονάδες για πρώτη φορά. Μέχρι τότε τα ασθενοφόρα κυκλοφορούσαν μόνο με νοσηλευτές.

– Δημιούργησε στη χώρα μονάδες αεροπλάνων του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή αρρώστων από τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές, με πλήρωμα εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. – Δημιούργησε και λειτούργησε για πρώτη φορά τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) με επέκτασή του σε όλη τη χώρα και εισήγαγε για τους χρήστες ναρκωτικών τη θεραπεία με μεθαδόνη. – Εισήγαγε την τηλεϊατρική στη χώρα και εγκατέστησε τους πρώτους σταθμούς στα νησιά.

– Αναμόρφωσε την ψυχική υγεία με πρότυπο το ψυχιατρείο Λέρου που από κοινωνικό όνειδος όπως το χαρακτήριζε τότε ο διεθνής Τύπος αναγνωρίστηκε ως πρότυπο ψυχιατρικό κέντρο.

– Δημιούργησε την επιτροπή των επτά ξένων εμπειρογνωμόνων από καθηγητές των μεγαλύτερων Πανεπιστημίων της Ευρώπης, με επικεφαλής τον πρύτανη του London School of Economics, η οποία εισηγήθηκε το νόμο για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με βάση κυρίως το σκανδιναβικό πρότυπο. Το έργο ωστόσο δεν υλοποιήθηκε λόγω της αποχωρήσεως του από το υπουργείο ως αποτέλεσμα της παραίτησης του Ανδρέα Παπανδρέου από τη θέση του πρωθυπουργού για λόγους υγείας.

Διετέλεσε πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής από το 2009 έως και το 2014. Εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων από τον Οκτώβριο του 2015 έως τις τελευταίες εκλογές, τον Ιούλιο του 2019, όπου ήταν εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στα Δωδεκάνησα με το Κίνημα Αλλαγής αλλά δεν εξελέγη.

Ήταν παντρεμένος με την καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας Τζένη Κουρέα.



 

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ

 

Εκτάκτως συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, μετά το άγγελμα του θανάτου του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Δωδεκανήσου, Δημήτρη Κρεμαστινού, το οποίο εξέδωσε, με την 71/2020 απόφασή του, το ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα:

Ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, η Πρόεδρος και το σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποχαιρετούν με βαθιά θλίψη έναν άξιο κοινοβουλευτικό και υπερασπιστή της Δημοκρατίας, έναν διακεκριμένο επιστήμονα, με αδιάλειπτη αφοσίωση και φροντίδα για τα Δωδεκάνησα, την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Στην πολυετή κοινοβουλευτική του διαδρομή διακρίθηκε για το ήθος και την αγωνιστικότητα, με τα οποία υπερασπιζόταν τις ιδέες του. Ως Υπουργός Υγείας και Βουλευτής, αγωνίστηκε για  την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΕΣΥ, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του ψυχιατρείου της Λέρου, την ίδρυση και στήριξη του Νοσοκομείου Ρόδου.

Ως καθηγητής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Δημήτρης Κρεμαστινός εμπλούτισε την ιατρική επιστήμη. Στην πλούσια δράση του συγκαταλέγεται η δημιουργία της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Εμφράγματος και Στεφανιαίας Νόσου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, του Β΄ Καρδιολογικού Τμήματος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και της Β' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Αττικόν", της οποίας υπήρξε ο πρώτος διευθυντής. Διετέλεσε ακόμη διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει στην οικογένειά του, τους οικείους του και το Κίνημα Αλλαγής τα θερμά του συλλυπητήρια».

Η ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ                                                             Η ΑΝΤΙΠΡΟΕ∆ΡΟΣ                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ∆ΕΛΗΓΙΑΝΝΗ –ΑΣΠΡΟΥ       ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΕΤΟΚΛΗ              ΕΥ∆ΟΚΙΑ ΚΑΤΣΑΝΗ

ΤΑ ΜΕΛΗ

1.ΑΝΑΝΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
2.ΑΤΤΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

3.ΓΑΜΠΙΕΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

4.ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

5.ΓΕΡΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

6.ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

7.ΓΚΟΥΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

8.ΓΛΥΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

9.∆Α∆ΑΟΣ ΜΑΡΚΟΣ

10.∆ΑΡΖΕΝΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

11.∆ΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ

12.ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

13.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

14.ΖΑΝΝΕΤΙ∆ΗΣ ΦΙΛΗΜΩΝ

15.ΘΕΜΕΛΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΑΝ∆ΡΕΑΣ

16. ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

17.ΚΑΝΤΑΡΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

18. ΚΑΣΣΙΩΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

19.ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

20.ΚΟΥΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

21.ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

22.ΛΑΣΚΑΡΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ

23.ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

24.ΛΟΓΓΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

25.ΛΥΡΙΣΤΗΣ ΜΗΝΑΣ

26.ΜΑΪΝΑΣ ΗΛΙΑΣ

27.ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

28.ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

29.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

30.ΜΟΥΣΕΛΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

31.ΜΠΑΡ∆ΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

32.ΜΠΙΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

33.ΜΠΡΙΓΓΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

34.ΝΙΚΟΛΑΪ∆ΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

35.ΝΙΚΟΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

36.ΝΤΟΥΝΙΑ∆ΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

37.ΠΑΓΚΑΣ ΜΙΛΤΙΑ∆ΗΣ-ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ

38.ΠΑΠΙΤΣΗ ΧΡΗΣΤΙΑΝΝΑ

39.ΠΑΡ∆ΑΛΟΣ ΣΤΕΡΓΟΣ

40.ΡΟΚΟΝΙ∆Α ΗΛΕΚΤΡΑ

41.ΣΑΡΙΚΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

42.ΣΙΓΑΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

43.ΣΤΑΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

44.ΣΩΤΡΙΛΛΗΣ ΘΩΜΑΣ

45.ΦΛΕΒΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

46.ΧΑΛΚΙ∆ΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

47.ΧΡΥΣΟΧΟΪ∆ΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

48.ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ


Συλλυπητήρια δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού

 

Τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του πρώην Υπουργού και Βουλευτή της Δωδεκανήσου, Δημήτρη Κρεμαστινού, εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χαρούλα Γιασιράνη.

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν ο γιατρός όλων των Δωδεκανησίων, ο γιατρός της καρδιάς μας. Κατά τη δεκαετή κοινοβουλευτική του διαδρομή αλλά και ως Υπουργός Υγείας, συνέδεσε το όνομά του με τη λειτουργία των σημαντικότερων καρδιολογικών κλινικών της χώρας, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του Ψυχιατρείου της Λέρου, την ίδρυση και στήριξη του Νοσοκομείου Ρόδου.

Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στα Δωδεκάνησα, που τον αγάπησαν και τον τίμησαν επί σειρά ετών. Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Οι συμπατριώτες του θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό.»


ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟ

Φίλε Δημήτρη,

Έδωσες την μάχη για περισσότερες από 40 μέρες, είμαι σίγουρος πως γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό κάνανε ότι καλύτερο μπορούσαν. Ξέρεις, όσοι είχαμε επικοινωνία μαζί σου έχουμε υποστεί ένα τεράστιο σοκ, διότι από την στάση σου όταν αυτή η πανδημία ήρθε στην Χώρα μας, καταλάβαμε ότι ήθελες να είσαι παρών και να την αντιμετωπίσεις. Να συμβάλλεις με τις γνώσεις και την στάση σου στην εξάλειψη της.

Όμως η πραγματικότητα είναι πως σήμερα θα πρέπει να σε αποχαιρετίσουμε. Να αποχαιρετήσουμε με θλίψη την φυσική σου παρουσία, αλλά όχι αυτά που συμβολίζεις.

Δεν είναι ότι στάθηκες δίπλα στον Ανδρέα μέχρι το Θάνατο του. Δεν είναι ότι η απουσία σου αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην Επιστήμη, στην Παράταξη μας στο ΠΑ.ΣΟ.Κ , στην ιδιαίτερη πατρίδα μας τα Δωδεκάνησα που σε τίμησαν επί σειρά ετών.

Είναι πως όταν θα μνημονεύουμε Δωδεκανήσιους Πολιτικούς θα έχεις περίοπτη θέση, και αυτό δεν το κατακτά κανείς εύκολα, αυτό είναι μια μάχη ζωής και όσο παράδοξο και να ακούγεται αυτή την στιγμή, αυτή την μάχη Ζωής την κέρδισες.

Θα λείψεις σε όλους μας, ειδικά σε όσους είχαμε την τιμή να σε ζήσουμε από κοντά.

Προσωπικά νοιώθω ότι έχασα ένα στενό μου φίλο.

Βάιος

8 Μαΐου 2020

----------------------------

Βάιος Καλοπήτας  

Μέλος ΚΠΕ Κίνημα Αλλαγής και ΠΑΣΟΚ


ice_screenshot_20200508-150445.png


Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Δημήτρη Κρεμαστινού. Ο καταξιωμένος ιατρός, καθηγητής Ιατρικής και κορυφαίο στέλεχος της Κεντροαριστεράς, διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό κοινωνικό και πολιτικό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή, τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, από τη θέση του αναγνωρισμένου επιστήμονα, Υπουργού Υγείας και βουλευτή Δωδεκανήσου.

Το Γραφείο Τύπου.-


AΠ Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Από το Πρακτικό με αριθμό 9/08-05-2020, του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου.

Αριθμός Απόφασης: 69/2020

ΘΕΜΑ : «Έκδοση ψηφίσματος σε ένδειξη τιμής, για τον επιστήμονα και πολιτικό Κρεμαστινό Δημήτριο».  

Στη Λέρο, σήμερα 08 Μαΐου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00 π.μ., συνήλθε σε κατεπείγουσα  συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας της Προέδρου κας Παπαφώτη-Βασιλάκου Μαρίας, με τα μέλη του και σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 67 παρ. 5 Ν. 3852/2010 (Α΄ 87) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 184 του Ν. 4635/2019 (Α΄167), σε συνδυασμό με την παρ. 1 του άρθρου 10 της από 11-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55), της παρ. 1 του άρθρου 43 της από 30-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 75) και τις με αριθ. πρωτ.13818/13-3-2020 και 20930/31-3-2020 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών .

Η Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, αφού διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία. Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον κ. Δήμαρχο, ο οποίος ανακοίνωσε με θλίψη τον αδόκητο θάνατο του επιστήμονα και πολιτικού Κρεμαστινού Δημητρίου, ο οποίος κατέληξε σήμερα σε ηλικία 78 ετών νικημένος από τον κορωνοϊό.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός γεννήθηκε στη Χάλκη Δωδεκανήσου, στις 1 Μαΐου 1942. Υπήρξε καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, υπουργός Υγείας και Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ το 2015 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Είχε εκλεγεί βουλευτής στα Δωδεκάνησα με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Υπήρξε προσωπικός ιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου. Κέρδισε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, μέσα από τη συνεχή κοινωνική, επιστημονική και ακαδημαϊκή του παρουσία, το διδακτικό και ερευνητικό του έργο, τη δράση του στις μεγαλύτερες Καρδιολογικές Κλινικές της χώρας και τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας. Το όνομά του συνδέθηκε με τη λειτουργία των σημαντικότερων καρδιολογικών κλινικών, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του ψυχιατρείου της Λέρου, την ίδρυση και στήριξη του Νοσοκομείου Ρόδου.

Το πολύπλευρο αυτό έργο του, τον καθιστά εξέχουσα μορφή της πατρίδας και του τόπου μας, στον οποίο πρόσφερε τα μέγιστα, με την ιδιότητα τους ιατρού και του πολιτικού.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,

μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας και μετά από πρόταση του κ. Δημάρχου,

Αποφασίζει Ομόφωνα

σε ένδειξη ελάχιστης τιμής προς τον εκλιπόντα, την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος που περιλαμβάνει:

  1. Το μεσίστιο κυματισμό της σημαίας του Δήμου μας.
  2. Την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  3. Τη δημοσίευσή του παρόντος ψηφίσματος στην ιστοσελίδα του Δήμου και τον τοπικό τύπο.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 69/2020.

 

               Ακριβές Απόσπασμα      

                                                                                                                      

                   Η Πρόεδρος

 

       Παπαφώτη-Βασιλάκου Μαρία


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού, ενός σπουδαίου επιστήμονα, ενός προοδευτικού πολιτικού, μα πάνω απ' όλα ενός υπέροχου ανθρώπου με τον οποίο διατηρούσα άριστες φιλικές σχέσεις.

Η απώλεια του Δημήτρη αφήνει στον τόπο ένα κενό δυσαναπλήρωτο. Τόσο η Λέρος όσο και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα θα τον θυμούνται για την απέραντη προσφορά του στα κοινά και την αγάπη του για τον συνάνθρωπο.

Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Καλό ταξίδι, Δημήτρη.


Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού

 

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, εξαίρετος επιστήμονας και πολιτικός, υπηρέτησε με αξιοπρέπεια και προσήλωση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, την ιατρική επιστήμη, το Κοινοβούλιο, αφήνοντας ως παρακαταθήκη ένα σπουδαίο έργο για όλη την κοινωνία.

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Δωδεκανήσου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.


Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού

 

Ένας σπουδαίος Άνθρωπος έφυγε σήμερα από κοντά μας, ένας σπουδαίος Επιστήμονας, ένας σπουδαίος Πολιτικός.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός θα μείνει στη μνήμη όλων μας, γιατί είχε μια μεγάλη καρδιά με την οποία πρόσφερε τις γνώσεις του και τη βοήθεια του σε όποιον του το ζητούσε.

Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να αποτυπώσουν το τεράστιο έργο του στη Δωδεκάνησο και την Ελλάδα.

Μόνο ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τη συνολική προσφορά του στον τόπο του και τη χώρα του, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τις συμβουλές του και την καθοδήγηση που απλόχερα έδινε σε όσους τις χρειάζονταν.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Η Δωδεκάνησος από σήμερα είναι πιο φτωχή.


Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην Υπουργού και Βουλευτή της Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινού εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν σταθερά παρών στην πολιτική ζωή της χώρας και της Δωδεκανήσου, τις οποίες τίμησε με συνέπεια. Προσωπικότητα δυναμική, με ξεχωριστή κοινωνική και επιστημονική παρουσία, διακρινόταν για τη μεγάλη αγάπη προς τη Δωδεκάνησο, με την οποία ταύτισε ολόκληρη την πολιτική σταδιοδρομία του. Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου. Τα νησιά μας θα τον θυμούνται πάντα με χαμόγελο για την εξαιρετική προσφορά του».

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου 

Γιώργος Χατζημάρκος

 


Δήλωση Κώστα Σκανδαλίδη για το θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας πολύ σημαντικός Άνθρωπος. Χιλιάδες συνάνθρωποι του ανώνυμοι και επώνυμοι που τον είχαν κουράγιο και απαντοχή, που ορκίζονται στο όνομα του, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι τους εγκαταλείπει τόσο άδοξα.

Έφυγε από τη ζωή ένας καταξιωμένος Ακαδημαϊκός Παγκόσμιος γιατρός, πανεπιστημιακός δάσκαλος, εξαιρετικός συγγραφέας αφήνοντας σημαντικό και αναντικατάστατο κενό.

Έφυγε από τη ζωή ένας αξιόλογος Πολιτικός. Πολλά χρόνια βουλευτής, υπουργός, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Ταγμένος στην υπηρεσία της κοινωνικής πολιτικής, συνειδητός δημοκράτης, φλογερός πατριώτης, βαθιά προοδευτικός άνθρωπος.

Έφυγε από τη ζωή ένας αθεράπευτος Δωδεκανήσιος. Μπροστά σ’ όλους τους αγώνες για τη νησιωτητικότητα, μέτοχος σε κάθε θετική  λύση, εμπνευστής και δημιουργός του σύγχρονου Νοσοκομείου της Ρόδου.

Έφυγε από τη ζωή ένας πραγματικός Σύντροφος. Σύντροφος πάντοτε στη πρώτη γραμμή της μάχης για το καλό. Σταθερός υπερασπιστής των αξιών και των ιδεών της προόδου.

Αντίο φίλε. Η ζωή μας έδεσε αξεδιάλυτα. Δεν θα μας χωρίσει ο θάνατος.


Νίκος Στ. Μανούσης: Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του καθηγητού Δημήτρη Κρεμαστινού. 

Η δράση του ήταν πολύπλευρη και  είχε πολλαπλούς ρόλους, με έμφαση στα θέματα υγείας και κοινωνικής πολιτικής. 

Διακρίθηκε στην επιστήμη του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον Δωδεκανησιακό  λαό, που τον τίμησε με την ψήφο του πολλάκις! Έχαιρε ευρείας εκτίμησης για την ηπιότητα του χαρακτήρος του, την ευγένεια και την  ευρυμάθεια του! Πάντα πρόθυμος, προσέφερε την αρωγή του απλόχερα  στους συνανθρώπους του.

Με τον αείμνηστο συνάδελφο κ φίλο του καθηγητή  Κώστα Ν. Στεφανή  μας τίμησαν με την φιλία τους και την εκτίμηση τους.

Ο θάνατος του αφήνει μεγάλο κενό αλλά το έργο του θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς και παράδειγμα. 

Αιωνία του η Μνήμη. 

  

Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο του Τζένη  Κρεμαστινού κ στην ευρεία οικογένεια του .

Νίκος Στ. Μανούσης 

Ψυχίατρος 

Αντιπρόεδρος ΔΙΙΚΩ


ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ για τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟ

Κρίμα, Πρόεδρε.

Κρίμα, κ. Καθηγητά.

Βιάστηκες να φύγεις, Δημήτρη.

Πριν δεις να πραγματοποιείται η προτροπή σου σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις.

Ηλίας Καματερός

αρχιτέκτονας

τ. βουλευτής Δωδεκανήσου


Ελευθερία Φτακλάκη: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του υπουργού, Δημήτρη Κρεμαστινού,

Από σήμερα είναι φτωχότερα τα νησιά μας!! Ο πολιτικός άνδρας, σπουδαίος επιστήμονας και αγαπημένος μας φίλος, Δημήτρης Κρεμαστινός, έφυγε από κοντά μας!

Ο πολιτικός άνδρας που πρόσφερε τη ζωή του για την ανάπτυξη των νησιών μας και έβαλε τη σφραγίδα του στη θωράκιση της υγείας στα νησιά μας! Το όνομά του συνδέθηκε με τη λειτουργία των σημαντικότερων καρδιολογικών κλινικών της χώρας, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του ψυχιατρείου της Λέρου., την ίδρυση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Το Νοσοκομείο της Ρόδου έχει τη δική του σφραγίδα!

Ο Πολιτικός που πέρασε από υψηλά αξιώματα, αλώβητος καθώς πάντα πρέσβευε με ήθος και αρχές την πολιτική!!! Μέσα από τα έδρανα της Βουλής, τον υπουργικό του θώκο, αγωνίστηκε για τα νησιά μας

Ο μέντορας για εμάς τους νεότερους που έδινε καθημερινά τις μάχες του για τη σοσιαλδημοκρατία, τον πολιτικό μας χώρο, το ΠΑΣΟΚ, την μεγάλη του αγάπη !!

Ο Άνθρωπος που χάριζε απλόχερα την φροντίδα του, την προσφορά του και τις ιατρικές του γνώσεις σε κάθε συμπολίτη μας !!!

Ο προσωπικός φίλος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, σήμερα μπαίνει στο πάνθεον των πολιτικών ανδρών της χώρας μας!!

Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστήμη, στην παράταξή μας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Δωδεκάνησα που τον αγάπησαν και τον τίμησαν επί σειρά ετών.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε, συναγωνιστή και πολιτικές μας μέντορα, Δημήτρη Κρεμαστινέ!! Ημέρα θλίψης για τα νησιά μας. Τα Δωδεκάνησα σε τιμούν.

Η Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής ΚΙΝΑΛ

 

Ελευθερία Φτακλάκη


Δήλωση Νεκτάριου Σαντορινιού για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού

«Μια πολύ δυσάρεστη είδηση μας ξύπνησε σήμερα. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός έφυγε από τη ζωή. Ένας άνθρωπος που τίμησε την Επιστήμη, τον Κοινοβουλευτισμό και την Πολιτική. Ένας άνθρωπος, που όσο λίγοι, στήριξε τη Δημόσια Υγεία και άφησε παρακαταθήκη ένα σημαντικό έργο υποδομών Υγείας.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, όμως, πάνω από όλα, αποτέλεσε υπόδειγμα πολιτικού με κοινωνικές ευαισθησίες, προοδευτική σκέψη και ήθος.

Μου έκανε την τιμή να μοιραστούμε σκέψεις και να ανταλλάξουμε απόψεις για τη ζωή, την πολιτική και το μέλλον του τόπου, στιγμές που κρατάω σα θησαυρό.

Η ωριμότητα της σκέψης του, η φιλικότητά του, η διορατικότητα και η εντιμότητά του, έκαναν τον Δημήτρη Κρεμαστινό έναν σπάνιο άνθρωπο. Η Πολιτική ζωή της χώρας, η Δωδεκάνησος και η Επιστήμη σήμερα είναι φτωχότερες.

Ένα είναι σίγουρο, ότι ένας άνθρωπος πεθαίνει όταν ξεχαστεί από τη συλλογική μνήμη και ο Τζίμης (όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του) δεν θα ξεχαστεί ποτέ.»


ΒΑΚΟΥΦ ΚΩ: «Συλλυπητήρια δήλωση για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού»

Ο Δημήτριος Κρεμαστινός υπήρξε μια προσωπικότητα με πολύπτυχη και γόνιμη πορεία στην κοινωνία και στην πολιτική.

Ως καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, διακρίθηκε για την συνέπεια, το ήθος και την ουσιαστική προσφορά του.

Κατά την θητεία του ως βουλευτής, με συνειδητή έγνοια πάντα για τους πολίτες και τους δημοκρατικούς θεσμούς, συνέβαλε στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Η καλοσύνη και το γνήσιο ενδιαφέρον του για τον συνάνθρωπο, απετέλεσαν χαρακτηριστικά τα οποία μαζί με την σταθερά χρήσιμη παρουσία του στα κοινά, τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στην κοινωνία και καθιστούν την απώλειά του δυσαναπλήρωτη.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Οργανισμού Διαχειρίσεως Κτημάτων Βακούφ Κω, εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η Πρόεδρος

Κοτζαογλάν Ελβάν


Μήνυμα Επάρχου Κω – Νισύρου για το θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού

Με το άκουσμα του θανάτου του συμπατριώτη μας Δημήτρη Κρεμαστινού, ο Έπαρχος Κω – Νισύρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η πατρίδα μας, έχασε σήμερα έναν οραματιστή ιατρό και πολιτικό, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στους χώρους που δραστηριοποιήθηκε.

Τα Δωδεκάνησα, έχασαν ένα άξιο τέκνο τους, που με την ανιδιοτέλειά του, πρόσφερε πάντα τόσο στους συνανθρώπους του, όσο και στην περιοχή μας.

Εγώ, έχασα έναν καλό φίλο και στενό συνεργάτη, που θα θυμάμαι πάντα για την ακεραιότητα, τη διορατικότητα και την προσφορά του.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο και τους οικείους του.

 

Ο Έπαρχος Κω – Νισύρου

Ιωάννης Καμπανής


Μήνυμα Χαράλαμπου Κόκκινου για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο "γιατρός της καρδιάς μας"έφυγε από κοντά μας.Ο τόπος μας έγινε φτωχότερος γιατί θα μας λείψει ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε και αγάπησε την κοινωνία μας και εργάστηκε  σκληρά και αποτελεσματικά.Κορυφαίος επιστήμονας με μεγάλη προσφορά στη δημόσια υγεια,ακούραστος πολιτικός με μεγάλες διακρίσεις και πάντα κοντά στους πολίτες.Είναι βέβαιο πως θα μείνει πάντα στη μνήμη μας....ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟΣ.    

Καλό Παράδεισο.

Θερμά συλλυπητήρια.                                                                           

Για την Περιφερειακή Παράταξη

του Νοτίου Αιγαίου

"Πνοή Δημιουργίας

Χαράλαμπος Κόκκινος              



Συλλυπητήριο μήνυμα του  Βασίλη Υψηλάντη για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης, Κοσμήτορας Α της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής στο άγγελμα του θανάτου του Καθηγητή Δημητρίου Κρεμαστινού προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ τον Καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινό. Τον αγαπητό συμπατριώτη, τον εξαίρετο γιατρό και πανεπιστημιακό δάσκαλο, τον μαχητικό κοινοβουλευτικό και αποτελεσματικό υπουργό. Η Δωδεκάνησος τον άνθρωπο που έβρισκε στήριγμα της στα δύσκολα και σημαντικά. Για μένα υπήρξε πολύτιμος συνοδοιπόρος στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των νησιών μας. Ο τόπος μας τον ευγνωμονεί. Υπόσχεση μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την υγειονομική θωράκιση των νησιών μας και την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων τους. Εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήρια στη σύζυγο και τους οικείους του. Να είναι η μνήμη του αιωνία.»


Συλλυπητήριο μήνυμα  του Μανόλη Γλυνού  για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού

Η Δωδεκάνησος σήμερα θρηνεί την απώλεια ενός πολύ σημαντικού ανθρώπου και πολιτικού που άφησε όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και σε όλη τη χώρα τη σφραγίδα του. Έγραψε ιστορία στην πολιτική αλλά και στον τομέα της υγείας. Τη δική του ιστορία.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός δεν είναι από τα ξημερώματα πια κοντά μας γιατί έχασε τη μάχη που από τον περασμένο Μάρτιο έδινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Μια μεγάλη προσωπικότητα με ήθος,αξιοπρέπεια , οξυδέρκεια και δυναμισμό. Από τη θέση του υπουργού Υγείας έδωσε μάχες για έχει η Ρόδος, ένα νοσοκομείο πανεπιστημιακού επιπέδου. Ήταν στόχος ζωής για εκείνον η λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος. Χάρη σε εκείνον χιλιάδες Δωδεκανήσιοι κάνουν επεμβάσεις για την καρδιά και sted χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν στην Αθήνα. Πάλεψε και για το ογκολογικό τμήμα που τόσο πολύ ήθελε να λειτουργήσει.

Εκτός από όλα τα άλλα για τα οποία με πάθος πάλευε, έδωσε μάχες για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ και την επέκταση του σε όλη τη χώρα.Χιλιαδες ανθρώπινες ζωές σώθηκαν. Συνέβαλλε στη βελτίωση των αεροδιακομιδών καταλυτικά. Αγωνίστηκε για τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ, για να έχει και η Ρόδος το δικό της παράρτημα, για να μπορούν να έχουν ένα βάλσαμο οκαι ένα φως στον εφιάλτη των ναρκωτικών οι εξαρτημένοι από τις ουσίες. Αγωνίστηκε για να πάψει να αποτελεί αίσχος για τη χώρα το Ψυχιατρείο Λέρου.

Επίσης ως υπουργός Υγείας , με δυναμισμό και επιμονή κατάφερε ώστε να εξαιρεθεί η Ελλάδα από τους περιορισμούς της συνθήκης του Μάαστριχτ, σε ότι αφορά τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία. Αυτό άνοιξε το δρόμο για τη υλοποίηση σημαντικών έργων την χρονική περίοδο 1993-1996.

Άνθρωπος καθαρός, έντιμος και συνετός. Με δυναμικό πολιτικό λόγο, αλλά και επιμονή για τα δικά του πιστεύω. Δεν δίσταζε να στηλιτεύσει και το ΚΙΝΑΛ όταν πίστευε πως είχε ξεφύγει από τη γραμμή που είχε χαράξει ο ιδρυτής του Ανδρέας Παπανδρέου.

Διορατικός ,πάντα έβλεπε πιο μπροστά από όλους εμάς, για αυτά που θα έρχονταν. Ποιος θα ξεχάσει τις παρεμβάσεις του όταν ξέσπασε η δημοσιονομική κρίση. Τις προτάσεις του για ένα σχέδιο Μάρσαλ, για να σωθεί η Ελλάδα για να επανεκκινήσει η οικονομία.

Στην πολιτική είχε άποψη και την υποστήριζε με πάθος.

Ο τόπος μας θρηνεί την απώλεια ενός αγαπημένου και σημαντικού ανθρώπου μιας μεγάλης προσωπικότητας .

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.


ΨΗΦΙΣΜΑ

 Διοικούσας Επιτροπής Τ.Ε.Ε. – Περ. Τμήματος Δωδεκανήσου, για το θάνατο του Δημήτριου Θ. Κρεμαστινού

Στη θλιβερή είδηση του θανάτου του

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ

Εξαίρετου μέλους της Επιστημονικής και Πολιτικής ζωής της Δωδεκανήσου

              Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Τμ. Δωδεκανήσου, παρουσία της Προέδρου της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Τμ. Δωδεκανήσου, συνήλθε έκτακτα σε συνεδρίαση σήμερα Παρασκευή 8 Μαϊου 2020 και ομόφωνα εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Δ.Ε. και όλων των Μηχανικών της Δωδεκανήσου στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  2. Να παραστεί ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής και η Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, στη νεκρώσιμη ακολουθία.
  3. Να αποδώσει αντί στεφάνου, χρηματική δωρεά στο Ίδρυμα Υποτροφιών Δωδεκανήσου.
  4. Το παρόν να δημοσιευθεί στον τοπικό ημερήσιο τύπο.

Ο Πρόεδρος

της Διοικούσας Επιτροπής

Τ.Ε.Ε. – Π.Τ. Δωδεκανήσου

Η Πρόεδρος

της Αντιπροσωπείας

Τ.Ε.Ε. – Π.Τ. Δωδεκανήσου

 

Αντώνιος Γιαννικουρής

 

Μαρία Χατζηλαζάρου


Συλλυπητήριο μήνυμα του Νίκου Ζωίδη για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού

«Θρηνεί σήμερα η Χάλκη, ο Αρχάγγελος, η Ρόδος, η Δωδεκάνησος, η Ελλάδα ολόκληρη. Θρηνεί η ιατρική και η ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας και σύμπας ο πολιτικός της κόσμος.

Έφυγε ο Δημήτρης Κρεμαστινός αφήνοντας παρακαταθήκες ζωής και συμπεριφοράς, τόσο στον ιατρικό, όσο και στον πολιτικό στίβο. 

Αφήνοντας μετρήσιμα αποτυπώματα σε όλους τους τομείς, που σώζουν ανθρώπινες ζωές, όπως άλλωστε σε όλη τη ζωή του έκανε. 

Έφυγε δυστυχώς, αφήνοντας και ανολοκλήρωτες προθέσεις, χωρίς ο ίδιος να ευθύνεται. 

Χρέος όλων μας, να κάνουμε όσο μπορούμε, πράξη τα οράματά του και να κρατήσουμε πολύτιμους θησαυρούς τις παρακαταθήκες του. 

Στους οικείους του εύχομαι την εξ Ύψους παρηγορία και στους Δωδεκανησίους κουράγιο. Κουράγιο και στον πολιτικό χώρο που υπηρετήσαμε μαζί και δέσμευση ότι οι αρχές του θα μας καθοδηγούν».

                                                               Νίκος Ηλ. Ζωίδης

                                                  πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου


Ένωση Κώων Αθηνών Ο Ιπποκράτης

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα, τον αγαπητό μας γιατρό, Καθηγητή Καρδιολογίας Δημήτρη Κρεμαστινό. Έναν υπέροχο ευπατρίδη άνθρωπο, που διακρίθηκε για το τεράστιο επιστημονικό και κοινωνικό έργο του καθώς και για το ήθος και την αξιοπρέπεια του τόσο ως ιατρός όσο και ως πολιτικός. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην σύζυγό και την οικογένειά του.

Αιωνία του η μνήμη!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ

 

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού, εξαίρετου ιατρού και καθηγητή καρδιολογίας, επί σειρά ετών βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ, αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην Υπουργού Υγείας, ο οποίος σε όλη του τη διαδρομή -επιστημονική, πολιτική και κοινωνική- πορεύτηκε με σεμνότητα και ήθος.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ADVERTORIALS