Πρόταση Κυρίτση σε Πρόεδρο Δ.Σ.: Συνεδρίαση στην αίθουσα του Δ.Σ. με φυσική παρουσία, Δημάρχου, Προέδρου Δ.Σ., 2 αντιδημάρχων και τους επικεφαλής των παρατάξεων

Πρόταση Κυρίτση σε Πρόεδρο Δ.Σ.: Συνεδρίαση στην αίθουσα του Δ.Σ. με φυσική παρουσία, Δημάρχου, Προέδρου Δ.Σ., 2 αντιδημάρχων και τους επικεφαλής των παρατάξεων

Η επιστολή του επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής - ΚΩΣ 2023 Κυρίτση Γιώργου στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κω Καλλούδη Ιωάννη


Προς: κ. 

Πρ. Δ. Σ. Δήμου Κω

Κοιν. ΜΜΕ

Κύριε πρόεδρε,

Σε απάντηση της από 04.05.2020 επιστολή σας και αντιπαρερχόμενος τις αναφορές σας περί «προκαταλήψεων, μικροψυχίας, κομματικών και παραταξιακών ταυτοτήτων » σας επαναλαμβάνουμε ότι είναι δυνατόν αρκεί να το θελήσετε, να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση στην αίθουσα του Δ.Σ. με φυσική παρουσία, του Δημάρχου, φυσικά εσάς, 2 αντιδημάρχων και τους επικεφαλής των παρατάξεων, με τα υπόλοιπα μέλη του οργάνου να συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Είναι αυτονόητο επίσης ότι το δημοτικό μέσο ενημέρωσης οφείλει να μεταδίδει την συνεδρίαση.

Με αυτό τον τρόπο θα τηρηθούν οι απαιτήσεις για κοινωνική απόσταση σύμφωνα με την νομοθεσία, αλλά ταυτόχρονα θα εξασφαλιστεί η σφαιρική ενημέρωση όλων των πολιτών του νησιού μας για τα σημαντικά θέματα που θα αναφερθούν και θα συζητηθούν στην συνεδρίαση.

Οι τελευταίες συνεδριάσεις της Βουλής δίνουν το μήνυμα ότι με συνεννόηση και καλή θέληση μπορούν να συνυπάρξουν η τήρηση της νομοθεσίας με την μέγιστη δυνατή δημοκρατική λειτουργία.

Επιπρόσθετα σας θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες, ο κ.Νικηταράς έδωσε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με μεγαλύτερο αριθμό παρόντων.

Ακόμα όμως και αυτή τη λύση να μην επιλέξετε, υπάρχουν δημοτικές αίθουσες, μεγαλύτερες της αίθουσας του Δ.Σ. όπου θα μπορούσε να συνεδριάσει το όργανο.

Επί δε της θεματολογίας της συγκεκριμένης συνεδρίασης, αν παρακολουθείτε την εξέλιξη της ψήφισης του νομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνεται και το επίμαχο αρθρο 93 για τη διαχείριση των απορριμμάτων, δυστυχώς με την άρνηση σας στην πρόταση μας για έκτακτη και ειδική συνεδρίαση με το θέμα αυτό, ουσιαστικά καταδικάσατε το δήμο, αφού η όποια απόφαση μας θα είναι μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου, άρα άνευ ουσίας ή στη λογική της δημοτικής αρχής του «νάχουμε να λέμε».

Σας κάθε περίπτωση όμως, σας καλούμε να προχωρήσετε στην υλοποίηση της πρότασης μας, που μόνο θετικά συνεισφέρει στην λειτουργία του Δήμου μας και του νησιού μας.

Είμαστε στην διάθεση σας να συνεννοηθούμε για τις λεπτομέρειες οργάνωσης της συνεδρίασης, με τον τρόπο που σας περιγράφουμε, σε διαφορετική περίπτωση δε συμμετέχουμε σε συνεδριάσεις που οδηγούν σε εκτροπή των δημοκρατικών διαδικασιών.

Γεώργιος Ι. Κυρίτσης

Επικεφαλής της παράταξης

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΩΣ 2023

ADVERTORIALS