Γιάννης Καλλούδης (Πρόεδρος Δ.Σ.): Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς είναι νόμιμη και δεν αφορά κατεπείγοντα ζητήματα

Γιάννης Καλλούδης (Πρόεδρος Δ.Σ.): Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς είναι νόμιμη και δεν αφορά κατεπείγοντα ζητήματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς είναι νόμιμη, σύμφωνα με την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (11-03-2020 Π.Ν.Π) και δεν αφορά κατεπείγοντα ζητήματα.

Διευκολύνει και δεν κωλυσιεργεί τη λειτουργία του Δήμου, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που οι δημότες περιμένουν στήριξη.

Την εφαρμόζουν όλοι οι Δήμοι, και αποτελεί ασφαλή και ευέλικτη μέθοδο, με μόνο μειονέκτημα ότι δεν επιτρέπει ζωντανό διάλογο ή ίσως τη δημιουργία εντυπώσεων, όπως συνηθίζεται κάποιες φορές, απαντά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Καλλούδης, με δήλωσή του, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Ως χειροπιαστό παράδειγμα και γειτονικών μας Δήμων, που επέλεξαν τη μέθοδο της δια περιφοράς συνεδρίασης, αναφέρει τους Δήμους Ρόδου, Καλύμνου, Νισύρου, Λέρου, Πάτμου, Χάλκης, αλλά και πολύ μεγάλων Δήμων όπως π.χ. της Θεσσαλονίκης.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη, είναι γνωστό και καταγεγραμμένο ότι σε κρίσιμες στιγμές (π.χ. ψηφοφορία επί θεμάτων), διεκόπτετο η σύνδεση λόγω υπερφόρτωσης των γραμμών ίντερνετ.

Για το λόγο αυτό επιλέχθηκε, για θέματα που κάτω από άλλες συνθήκες απαιτούν ελάχιστο χρόνο, η συγκεκριμένη διαδικασία.

Οποιαδήποτε άλλη αναφορά των δημοτικών παρατάξεων σε παρελκυστικές τακτικές δε βοηθά τον ήπιο πολιτικό διάλογο, που τόσο έχει ανάγκη η πολλαπλά δοκιμαζόμενη κοινωνία μας.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS