Ι. Ρούφα προς Πρόεδρο Δ.Σ.: Αρνούμαι τον ευτελισμό του θεσμικού - κυρίαρχου ρόλου του δημοτικού συμβούλου και τη φίμωση των δημοτικών παρατάξεων

Ι. Ρούφα προς Πρόεδρο Δ.Σ.: Αρνούμαι τον ευτελισμό του θεσμικού - κυρίαρχου ρόλου του δημοτικού συμβούλου και τη φίμωση των δημοτικών παρατάξεων

Ιωάννα Ρούφα προς πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κω.


Αγαπητέ κύριε Καλούδη,

Οι όποιες δυσκολίες αλλά και οι επιβεβλημένοι περιορισμοί δεν δύνανται να καταλύσουν την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Αρνούμαι τον ευτελισμό του θεσμικού - κυρίαρχου ρόλου του δημοτικού συμβούλου και τη φίμωση των δημοτικών παρατάξεων.

Η ΠΝΠ που επικαλείστε για να αποφύγετε, προφανώς για τους δικού σας λόγους, μια πραγματική συνεδρίαση δεν απαγορεύει την δια ζώσης συνεδρίαση τηρουμένων των μέτρων.

Η δε τηλεδιάσκεψη δοκιμάστηκε σχετικά επιτυχώς και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Αλήθεια μας ζητάτε να ψηφίσουμε με κατάλογο και μέσω email με ένα Ναι ή ένα Όχι;

Πως θα εκφραστεί η θέση της κάθε παράταξης;

Πως στα πλαίσια μιας τέτοιας διαδικασίας θα προκύψει σύνθεση, συμφωνία, διαφωνία ή και ανατροπή;

Τούτες τις ώρες ο πολίτης θέλει το δημοτικό συμβούλιο στις επάλξεις.

Αυτό είναι που αποφασίζει. Όλα τα άλλα είναι για επικοινωνιακή κατανάλωση…

Άλλωστε μόλις πρόσφατα ο κύριος Νικηταράς χρησιμοποίησε την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να δώσει συνέντευξη με παρόντα τουλάχιστον 10 άτομα.

Με αίσθημα ευθύνης και με σαφή πρόθεση να δοθεί «μήνυμα» στην κοινωνία, σας προτείνω την δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης και την απευθείας μετάδοσή του από τη δημοτική τηλεόραση.

Για λόγους ασφάλειας παρόντες μπορούν να είναι υπό την προεδρία σας, ο κύριος δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων που θα τοποθετούνται επί των θεμάτων και πάντα σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Οι δε δημοτικοί σύμβουλοι θα δύνανται να παρεμβαίνουν και να ψηφίζουν κατά τη συζήτηση των θεμάτων μέσω τηλεδιάσκεψης .

Κλείνοντας, σας δηλώνω ότι σε καμία περίπτωση η παράταξή μου δεν θα συμμετέχει σ αυτή την ιδιότυπη διαδικασία που προτείνετε και που κρύπτει χρηστική διάθεση απέναντι στα ίδια τα μέλη της δημοτικής αρχής, σκοπιμότητα, απαξίωση αλλά και φόβο προς την άλλη άποψη.

Στη διάθεσή σας για την αρτιότερη οργάνωση της επικείμενης συνεδρίασης .

Με τιμή

Ρούφα Ιωάννα.

Manolis Xatziantoniou desk