Ν. Μηταράκης: Προχωράμε στην κατασκευή των κλειστών κέντρων σε Κω, Σάμο και Λέρο, με την στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού

Ν. Μηταράκης: Προχωράμε στην κατασκευή των κλειστών κέντρων σε Κω, Σάμο και Λέρο, με την στήριξη  της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού

Συνέντευξη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, στην εκπομπή «Από τις 6» στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους, Γιάννη Πιτταρά και Δημήτρη Κοτταρίδη.

Ερωτηθείς για την κατασκευή των κλειστών κέντρων στα νησιά, απάντησε ότι «προχωράμε στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο όπου η τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού έχει στηρίξει αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία για να κλείσει η απαράδεκτη ανοιχτή δομή που υπάρχει μέσα στην πόλη της Σάμου στο Βαθύ και αυτός ήταν κοινός τόπος όλων. Στη Λέσβο και στη Χίο θυμάστε την αρνητική στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι πολύ θετική η δήλωση του Δημάρχου Χίου εχθές, του κύριου Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος αναγνωρίζει ότι η ανοιχτή δομή δημιουργεί θέματα ασφαλείας. Το σημαντικό είναι να υπάρχει μια δομή που να είναι ξεκάθαρο ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν. Όσοι εργάζονται, όσοι είναι εθελοντές, όσοι προσφέρουν υπηρεσίες, πλέον και με το Εθνικό Μητρώο ΜΚΟ και μελών ΜΚΟ που λειτουργεί στη χώρα είναι ξεκάθαρο ποιοι μπαίνουν μέσα σε αυτές τις δομές».

«Σε κάθε σημείο εισόδου λόγω του κορωνοϊού πρέπει να υπάρχει χώρος προσωρινής παραμονής. Έχουμε δημιουργήσει στη δυτική Λέσβο, στη Μυτιλήνη, στη Χίο, στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο.  Έχουμε εκτός δομών ή σε ειδικά σημεία χώρο καραντίνας. Καμιά φορά έχουμε έκτακτα γεγονότα όπως είχαμε στην Τζια. Αν μπουν σε κάποιο άλλο νησί του Αιγαίου πέρα αυτών που υπάρχουν δομές ήδη δεν μπορούμε να τους μεταφέρουμε για 14 μέρες, πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Και για αυτό ζήτησε η Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου από το Καστελόριζο και από άλλα νησιά να υπάρχει μια τοπική πρόβλεψη αν έχουμε μια άφιξη που θα υπάρξει η καραντίνα για να προστατεύσουν το δικό τους πληθυσμό, για να προστατεύσουν τα ίδια τα νησιά τους από τον κίνδυνο άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν ελεγχθεί ιατρικά να κυκλοφορούν ελεύθεροι μέσα στα νησιά», κατέληξε χαρακτηριστικά.

*ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

ADVERTORIALS