Στήριξη για το σύνολο των εποχικών τουριστικών επιχειρήσεων ζήτησε η Μίκα Ιατρίδη - Επικοινωνία με τα Υπουργεία Οικονομικών, Τουρισμού και Ανάπτυξης

Στήριξη για το σύνολο των εποχικών τουριστικών επιχειρήσεων ζήτησε η Μίκα Ιατρίδη - Επικοινωνία με τα Υπουργεία Οικονομικών, Τουρισμού και Ανάπτυξης

Στήριξη για το σύνολο των εποχικών τουριστικών επιχειρήσεων ζήτησε η Μίκα Ιατρίδη.

Επικοινωνία με τα Υπουργεία Οικονομικών, Τουρισμού και Ανάπτυξης.


 

Σε επικοινωνία που είχε με τα Υπουργεία Οικονομικών, Τουρισμού και Ανάπτυξης, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, ζήτησε να ενταχθούν στα μέτρα προστασίας το σύνολο των εποχικών τουριστικών επιχειρήσεων, ύστερα από σχετικά μηνύματα που έλαβε από ενδιαφερόμενους πολίτες.

Σε επιστολή που απέστειλε, η Μίκα Ιατρίδη επεσήμανε ότι, ήδη, με εκτιμήσεις του αρμόδιου Υπουργείου Τουρισμού, η πτώση στο συγκεκριμένο κλάδο αναμένεται να ανέλθει σε ένα ποσοστό του 50%. Υπό τις εξελίξεις αυτές, μια σειρά επιχειρήσεων και εργαζομένων αναμένεται να πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ για πολλές τουριστικές δραστηριότητες τίθεται και θέμα επιβίωσης.

Με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη λάβει μέτρα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, η Βουλευτής Δωδεκανήσου καλεί, στο πλαίσιο αυτό, να μελετηθεί η δυνατότητα να περιληφθούν όλες οι εποχικές επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον Τουρισμό, σε αυτήν την ομπρέλα προστασίας.

Ενδεικτικά, στα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να ενταχθούν οι επιχειρήσεις ενοικίασης θαλάσσιων ομπρελών στις παραλίες, οι επιχειρήσεις με θαλάσσια σπορ και όλα τα εποχικά τουριστικά καταστήματα. Άλλωστε, σημειώνει η Βουλευτής Δωδεκανήσου, η εποχικότητα αυτή μπορεί να συναχθεί από το γεγονός ότι είναι ήδη καθορισμένες από την Πολιτεία οι αντίστοιχες τουριστικές περιοχές. Περαιτέρω, θα πρέπει να μελετηθεί και η λήψη μέριμνας για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και αυτοί κρίσιμα ζητήματα.

Η Μίκα Ιατρίδη επισημαίνει ακόμα ότι ο Τουρισμός αποτελεί την κύρια βιοποριστική δραστηριότητα για τους κατοίκους των Δωδεκανήσων, αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας και έτσι η προστασία των εποχικών τουριστικών επιχειρήσεων θα τις βοηθήσει να ανταπεξέλθουν στην παρούσα κρίση και να είναι όρθιες για το υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν, αλλά και τη σεζόν του 2021.

ADVERTORIALS