Έπαρχος Κω - Νισύρου: Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι η ευκαιρία για το νέο Νοσοκομείο της Κω

Έπαρχος Κω - Νισύρου: Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι η ευκαιρία για το νέο Νοσοκομείο της Κω

 

Με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν και παρουσίασαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης, 'Αδωνις Γεωργιάδης, για το νέο πρόγραμμα «Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης», που φέρει το όνομα του Αντώνη Τρίτση, ο Έπαρχος Κω – Νισύρου, Ιωάννης Καμπανής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ευκαιρία της Κω να κάνει πραγματικότητα το «όνειρο» του νέου Νοσοκομείου στο νησί, διαγράφεται μέσα από το νέο πρόγραμμα «Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης», που υπογράφηκε από τους συναρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Στο νέο αυτό πρόγραμμα, το οποίο έχει διάρκεια έως το 2023 και είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – δράσεις και έργα που αφορούν στις υπηρεσίες προστασίας της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Υπάρχει δε, η δυνατότητα αύξησης της χρηματοδότησης, εάν υπάρξει ανάλογη ζήτηση από τους δήμους και τις περιφέρειες.

Θεωρώ πως είναι χρέος όλων των αιρετών του νησιού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, να καταβάλλουμε από κοινού, κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να πάρει σάρκα και οστά, ένα μεγαλόπνοο έργο, που θα διασφαλίζει την βελτίωση των παροχών υγείας στην πατρίδα του Ιπποκράτη, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο, τη δυνατότητα που δίνει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Στην κατεύθυνση αυτή, σημαντικό ρόλο καλούνται να διαδραματίσουν και οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι.

Θεωρώ αναγκαίο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να καταρτιστεί μια πρόταση υλοποιήσιμη, δίνοντας, αφενός στην Αυτοδιοίκηση την αναπτυξιακή επανεκκίνηση που χρειάζεται και, αφετέρου, προσφέροντας στο λαό της Κω, ένα έργο ζωτικής σημασίας».

Ο Έπαρχος Κω – Νισύρου

Ιωάννης Καμπανής

ADVERTORIALS