Αναστέλλονται οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα νησιά. Oι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να ταξιδέψουν. Το παράδειγμα για την Κω

Αναστέλλονται οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα νησιά. Oι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να ταξιδέψουν. Το παράδειγμα για την Κω

Την αναστολή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τα νησιά λόγω του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς. Μόνη εξαίρεση είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών. Αναστέλλεται και η συγκοινωνία μεταξύ των νησιών. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς οι κάτοικοι των μικρών νησιών μπορούν να μεταβαίνουν στα μεγαλύτερα νησιά του ίδιου Δήμου για συγκεκριμένους λόγους. 

Για παράδειγμα είπε ο κ. Χαρδαλιάς οι κάτοικοι της Νισύρου μπορούν να μεταβούν στην Κω για συγκεκριμένους λόγους,  ενώ οι κάτοικοι της Κω δεν μπορούν να μεταβούν στη Νίσυρο. Το ίδιο είπε συμβαίνει και με τους κατοίκους της Σύμης.  Οι κάτοικοι της Σύμης  μπορούν να μεταβούν στη Ρόδο  για συγκεκριμένους λόγους,  ενώ οι κάτοικοι της Ρόδου δεν μπορούν να μεταβούν στη Σύμη.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων. Εξαιρούνται, είπε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

ADVERTORIALS