Οι τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Κω αναφορικά με τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης εν μέσω πανδημίας

Οι τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Κω αναφορικά με τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης εν μέσω πανδημίας

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ Κω που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 3 Απρίλη 2020 ,αναφορικά με τα μέτρα του δήμου Κω εν μέσω πανδημίας,τοποθετήθηκε ως εξής:

Καταρχήν ο Δήμος Κω δεν επιτρέπεται να αποστασιοποιείται από δράσεις που μπορεί να υλοποιήσει προκειμένου να προστατεύσει ουσιαστικά την υγεία των κατοίκων του νησιού οι οποίες δεν μπορεί να περιορίζονται στην ατομική ευθύνη των κατοίκων (οι οποίοι ακολουθούν τις οδηγίες και εφαρμόζουν τα μέτρα).

Οι δράσεις αυτές πρέπει να στοχεύουν στην κατεύθυνση άμεσης κάλυψης όλων των κενών που επικίνδυνα εξακολουθούν να υπάρχουν στις δομές Υγείας του νησιού.

Και επειδή όπως τονίσαμε με την λήξη της πανδημίας θα είναι αυξημένες οι ανάγκες του δήμου και τα νοικοκυριά του νησιού θα βρίσκονται σε ένα νέο κύκλο δυσχέρειας με την ανεργία να καλπάζει και εργασιακές σχέσεις για όσους δουλεύουν λάστιχο ,ο Δήμος Κω πρέπει από σήμερα να παίρνει ανάλογες αποφάσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δ Κω, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα εργαζομένων-φορέων του νησιού κατέθεσε τις εξής προτάσεις

Ο Δήμος Κω να απαιτήσει την άμεση στελέχωση και εξοπλισμό με τα απαραίτητα για την εποχή υλικά των Νοσοκομείου του ΚΥ Κω & Αντιμάχειας και όλων των δομών υγείας του νησιού. Να επιταχθούν όλες οι ιδιωτικές δομές υγείας.

Την δημιουργία νοσηλευτικής μονάδας εντός του ΚΥΤ πλήρως στελεχωμένη,24ωρης λειτουργίας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας.Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στον χώρο . Τέλος τον άμεσο οργανωμένο απεγκλωβισμό των προσφύγων-μεταναστών με επίταξη καραβιών αρχίζοντας από τις ευπαθείς ομάδες.

Να απαιτηθεί η γενναία χρηματοδότηση του Δήμου από τον Κρατικό Προϋπολογισμό

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ή φόρους (πχ. τέλος κοινοχρήστων ,καθαριότηττας & φωτισμού) για το επόμενο διάστημα, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους, ή δεν θα την λειτουργήσουν.

Την απαλλαγή καταβολής τροφείων στους ΒΦΝΣ του νησιού.

Μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα του νησιού όπως έχουν προταθεί από τον Αγροτικό Σύλλογο και αφορούν άμεσα μέτρα ανακούφισης και μέτρα στήριξης του μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων όπως Λαϊκές Αγορές σε όλο το νησί.

Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Να μην διακοπεί η παροχή νερού σε κανένα σπίτι ή επαγγελματικό χώρο. Επειδή η απαράδεκτη κατάσταση με την παροχή νερού στο τρίγωνο Ηρακλειδών απασχολεί ξανά τους κατοίκους της περιοχής,να αποφασιστεί δραστική μείωση της τιμής του νερού και η εξασφάλιση με ευθύνη του δήμου πόσιμου νερού στην περιοχή που να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων .

Να παραταθούν οι συμβάσεις εργαζομένων ορισμένου χρόνου και να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό η «Βοήθεια στο σπίτι». Να εξασφαλιστούν θέσεις και αποδοχές των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του δήμου ,σε ΝΠΔΔ και δημοτικών επιχ/σεων που τυχόν υπολειτουργούν ή αναστέλλουν την λειτουργίας τους.

Εξασφάλιση υλικών και οχημάτων για τον συνεχή και τακτικό απολυμαντικό ψεκασμό σε δημοτικά κτίρια,αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα,κάδους ,καθώς και πολυσύχναστων εξωτερικών χώρων,πλατειών ,πάρκων, Κ.Υ .

Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους ,ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους της κοινωνικής υπηρεσίας και όσους καλούνται να συμβάλλουν στο εξής σε αυτή.

Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει ότι στηρίζει τις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος του νησιού και καλούμε και τον Δήμος Κω να υιοθετήσει τα αιτήματα των εργατικών σωματείων που απαιτούν την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων καθώς και την προστασία της υγείας των οικογενειών τους (επισυνάπτουμε ανακοινώσεις τους)

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Η επικεφαλής

Κική Μακρή


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

7 ΑΠΡΙΛΗ 2020

ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και μαζί με δεκάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουμε στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

Το Εργατικό Κέντρο μαζί με σωματεία και φορείς θα πραγματοποιήσει συμβολική κινητοποίηση έξω από την πύλη του Νοσοκομείου την Τρίτη 7 Απρίλη, στις 13:00 .

Είναι η κρίσιμη ώρα της μάχης με την πανδημία του κορονοϊού αλλά και της μάχης με τις διαχρονικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η τωρινή κατάσταση με τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό όπως επίσης σε εξοπλισμούς και υλικά, έχει τις ρίζες της πριν από την πανδημία του κορονοϊού. Οι ευθύνες της κυβέρνηση αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι τεράστιες για την κατάσταση στο σύστημα υγείας, που ήταν τραγική ακόμα και πριν την εκδήλωση της πανδημίας. Η πανδημία ως καταλύτης αποκάλυψε τη γύμνια τους.

Στο νοσοκομείο της Κω, δεν υπάρχει πνευμονολόγος, υπάρχει μόνο ένας παιδίατρος, υπάρχουν κενά σε ιατρικό , νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Το Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια λειτουργεί μόνο με έναν γιατρό.

Ακόμα και σήμερα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους υγειονομικούς δίνονται με το σταγονόμετρο.

Αν κάτι μας κρατά είναι η ακούραστη δράση των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζομένων στα νοσοκομεία, του λαού μας που ακολουθεί τις επιστημονικές κατευθύνσεις σε σχέση με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνει.

Τώρα είναι η ώρα άμεσα να ξεπεραστούν οι όποιες ελλείψεις και καθυστερήσεις. Η μαζική και συλλογική αποδοχή της ατομικής ευθύνης του κάθε ανθρώπου αναδεικνύει ότι ήρθε η ώρα της κυβερνητικής και κρατικής ευθύνης στη λήψη όλων των απαραιτήτων μέτρων και μέσων προστασίας της υγείας του λαού. Η ήδη καθυστερημένη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο.

Στην κινητοποίηση θα δοθεί συνέντευξη τύπου, συμμετέχουν:

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω

Σωματείο Συνταξιούχων και Βοηθηματούχων Κω

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔ/ΣΟΥ

Σύλλογος Γυναικών Μέλος ΟΓΕ

Αγροτικός Σύλλογος

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω.

Ενώνουμε τις φωνές μας για την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.

Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας Υγείας.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρης στελέχωση και εξοπλισμός των Νοσοκομείων και όλων των δημόσιων δομών ΠΦΥ και του Κέντρων Υγείας του συγκροτήματος, όπως Πνευμολόγος για την Κω, παιδίατρος για Κάλυμνο .Να καλυφθούν οι πολλές χρόνιες ελλείψεις στο ΚΥ της Πάτμου που καλύπτει τα μικρότερα γειτονικά νησιά.
  • ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων και οι ασθενής από κορονοϊό που δεν νοσηλεύονται.
  • Να δημιουργηθεί τώρα εξοπλισμένο στελεχωμένο ιατρείο με το απαιτούμενο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό μέσα στα hot spot σε Κω και Λέρο και να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και πρόληψης
  • Άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών με επίταξη πλοίων αρχίζοντας από τις ευάλωτες ομάδες.

https://www.youtube.com/watch?v=hrYbOs-kKPg&feature=youtu.be

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

04/04/2020


Το Σωματείο ενημερώνει σε ότι αφορά στον τρόπο καταβολής του επιδόματος ανεργίας σύμφωνα με τις ΠΝΠ της κυβέρνησης , ότι θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους, όπως αίτηση, προσκόμιση δικαιολογητικών, κ.λπ.

Όσον αφορά σε ποιους και πότε θα καταβληθεί η παράταση επιδόματος:

Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου 2020, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση θα ξεκινήσει από τις 31 Μαρτίου.

Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Φεβρουαρίου 2020, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου 2020.

Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε ή θα λήξει η επιδότησή τους εντός του Μαρτίου 2020, ο πρώτος επιπλέον μήνας επιδότησης θα ξεκινήσει να καταβάλλεται στις αρχές του Απριλίου 2020 και ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα ξεκινήσει να καταβάλλεται στις αρχές του Μαΐου 2020.

Όσον αφορά στο ποσό που θα καταβληθεί, η δίμηνη παράταση καταβολής αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

Οι δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας θα λάβουν συνολικά έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.

Συνάδελφοι, σες

Τα δήθεν μέτρα προστασίας των εργαζομένων που παίρνει η κυβέρνηση δεν απαντούν στην ανασφάλεια και στο άγχος που έχουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο για το μέλλον και το αύριο. Ολόκληρες οικογένειες στο νησί μας απασχολούνται στον τουρισμό. Η ανέχεια ήδη έχει χτυπήσει την πόρτα εκατοντάδων σπιτιών. Σπίτια που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, το τηλέφωνο, το νερό ακόμα και να βάλουν ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι τους.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για την δύσκολη κατάσταση που ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στο τουρισμό. Και πριν την πανδημία η κατάσταση ήταν δύσκολη, ΄ σήμερα είναι απαράδεκτη.

Για άλλη μια φορά είναι προκλητικός ο τρόπος που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία προς όφελος της μεγάλης εργοδοσίας την οποία ενισχύει και στηρίζει ποικιλοτρόπως.

Οι αντεργατικές ΠΝΠ δεν τους παρέχει μόνο ζεστό χρήμα αλλά λύνουν τα χέρια της εργοδοσίας για την συνέχεια.

Όλα στα μέτρα τους. Όλα για να προστατέψουν τους λίγους που έχουν τα πολλά.

Ενώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις περνάει ένα σωρό χαριστικές ρυθμίσεις , παγώνει δάνεια, ρυθμίζει σε βάθος χρόνου τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές και πολλά άλλα, για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό η κυβέρνηση για 2 μήνες Απρίλη -Μάη επεκτείνει το επίδομα ανεργίας, αφήνοντας τους ξεκρέμαστους απέναντι στις υποχρεώσεις τους σε εφορία, δάνεια,δημόσιο.

Η δική μας απάντηση θα πρέπει να είναι με βάση τις ανάγκες μας. Κανένας εργαζόμενος στο τουρισμό να μείνει σιωπηλός απέναντι στην επίθεση κράτους και εργοδοσίας. Ερχόμαστε σε επαφή με το Σωματείο μας. Ενημερωνόμαστε, Διεκδικούμε για το σήμερα μέτρα προστασίας της υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ.

ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ !ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΜΕΤΑ

Τηλ . επικοινωνίας 22420-27936 και 22420-22394

Καθημερινά από τις 8:00 μέχρι τις 14:00.


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

'Εδρα: Κως-Πορφυρίου 21 ΤΚ 85300 Τηλ-Φαξ 2242022394 email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κανένας ανυπεράσπιστος στην επιδημία και στην επίθεση της εργοδοσίας!

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ προτάσσει την αναγκαιότητα να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την επιδημία του κορονοϊού.

Ωστόσο ,η ατομική ευθύνη που επικαλείται η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πανδημίας, δεν πρέπει να γίνει το «άλλοθι» για να ξεχαστούν οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί για να μπουν σε «καραντίνα» τα εργατικά δικαιώματα.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι ανεπαρκή και δε φτάνουν στο ελάχιστο να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, που είτε απολύθηκαν, είτε εργάζονται με κάθε είδους ελαστικής εργασίας. Η παράταση του επιδόματος ανεργίας για χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό ή αλλού που δουλεύουν σεζόν, δεν φτάνει ούτε για ζήτω όταν με τα σημερινά δεδομένα κανείς δεν μπορεί να πει πότε θα πιάσουν δουλειά.

Η κυβέρνηση από τη μια παρουσιάζεται ως δήθεν εγγυητής των δικαιωμάτων και από την άλλη κλείνει το μάτι στην εργοδοσία για να αυθαιρετεί ελεύθερα. Με δική της εντολή, παρόπλισε τις επιθεωρήσεις εργασίας σε κάθε περιοχή, αφήνοντας τους εργαζόμενους ξεκρέμαστους, δίνοντας το ελεύθερο στην εργοδοσία, να αφήνει απλήρωτους, να απολύει πάνω από 40000 από τις αρχές του Μάρτη, να απασχολεί εργαζόμενους πέρα του νόμιμου ωραρίου χωρίς μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Είναι χαρακτηριστικό από τις πρώτες κατακτήσεις που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι η ετήσια άδεια που την ροκανίζουν με την άδεια ειδικού σκοπού και το Δώρο Πάσχα το οποίο θα καταβληθεί το καλοκαίρι και βλέπουμε.

Και σαν να μην έφταναν αυτά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επιτρέπει την πολιτική επιστράτευση και την επίταξη απεργών σε περίοδο πανδημίας με διάφορα περιοριστικά μέτρα όπως η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων με τελευταίο μέτρο την απαγόρευση της κυκλοφορίας λες και η προστασία της δημόσιας υγείας είναι αποκλειστικά ατομική ευθύνη συμπεριφοράς και όχι κρατική ευθύνη για να εξασφαλιστούν μέτρα πρόληψης.

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ καλεί τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, να καταγγέλλουν κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία.

Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας και τις ανάγκες των οικογενειών μας. Πρώτα και κύρια για την προστασία της υγείας μας, αλλά για να μην επιτρέψουμε να μπουν τα δικαιώματα μας σε καραντίνα .

Σε αυτές τις συνθήκες και με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αξιοποιούμε όλους τους τρόπους επικοινωνίας, επαφής και συλλογικής παρέμβασης ώστε κανένας εργαζόμενος να μη μείνει ανυπεράσπιστος.

 

Δε βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας, την υγεία της οικογενείας μας, την δημόσια υγεία.

Απαιτούμε:

  • Να δοθούν πρόσθετες άδειες στους εργαζομένους, με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα με το κόστος να επιβαρύνει το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
  • Στήριξη από το κράτος των αυτοαπασχολουμένων, των ΕΒΕ που κλείνουν τα μαγαζιά τους συνέπεια της πανδημίας.
  • Στελέχωση με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας των νοσοκομείων, των πρωτοβάθμιων δομών υγείας.
  • Χορήγησης όλων των απαραίτητων μέσων (αντισηπτικών, μάσκες), σε όλο τον λαό. Να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα η αισχροκέρδεια των φαρμακοβιομήχανων και των μεγαλεμπόρων της υγείας.
  • Δεν πρόκειται να δεχτούμε απολύσεις εργαζομένων, τη μη πληρωμή δεδουλευμένων που τώρα υπάρχει κίνδυνος να παγιωθεί ως αναγκαστικό μέτρο από τη μεγαλοεργοδοσία.
  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από το είδος της εργασιακής σχέσης, σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου που έκλεισαν ή θα κλείσουν. Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.
  • Να παραταθεί το επίδομα ανεργίας στους εποχικούς εργαζόμενους μέχρι να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα. Να δοθεί επιπλέον έκτακτο βοήθημα για να στηριχτεί το οικογενειακό εισόδημα.
  • Να διασφαλιστεί από τώρα για όλο το επόμενο έτος ασφαλιστική ικανότητα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Να εξασφαλιστούν από την εργοδοσία και το κράτος τα ένσημα των εργαζομένων για όσο διαρκέσει η πανδημία.
  • Τέλος, σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στους εργαζομένους που επηρεάζονται από τις εξελίξεις και τα μέτρα, με αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, με αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, των κατασχέσεων.

20/03/2020

ADVERTORIALS