Ζωντανά στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Καλύμνου - Έκκληση να μην επισκέπτονται το νησί

Ζωντανά στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Καλύμνου - Έκκληση να μην επισκέπτονται το νησί

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Παρασκευής 3 Μαρτίου ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης.

Αφού αρχικά σημείωσε πως στην Κάλυμνο δεν υπάρχει κανένα κρούσμα, ενώ στην Κω επιβεβαιώθηκε το πρώτο, στη συνέχεια έκανε έκκληση να μην επισκέπτονται το νησί άλλοι πολίτες.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

''Ενόψει Πάσχα υπάρχουν πολλοί φοιτητές, υπάρχουν Καλύμνιοι οι οποίοι εμφανίζονται ως μόνιμοι κάτοικοι Καλύμνου αλλά δεν εργάζονται στην Κάλυμνο. Καταλαβαίνετε λοιπόν σε ένα νησί με τις υποδομές που έχουμε, που δεν είναι κακές αλλά δεν υπάρχει εδώ νοσοκομείο αναφοράς, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι τώρα εμείς ως δημοτική αρχή πήραμε κλιμακωτά τις ενέργειες μας, τώρα όμως έφτασε η ώρα να πάρουμε κάποιες αποφάσεις, διότι ή θα πάμε σε οργανωμένη καραντίνα που σημαίνει ότι όποιος έρχεται θα τον βάζουμε για 14 ημέρες σε ένα ξενοδοχείο ή δεν θα έχουμε καμία πρόσβαση. Να κλείσει η επικοινωνία με την Κάλυμνο, με την Κω, υπάρχει κραυγή αγωνίας.

Εδώ πρέπει άμεσα να ληφθούν αποφάσεις. Το Πάσχα είναι προ των πυλών.''

Ο Δήμαρχος Καλύμνου κλείνοντας ζήτησε να μην έρχονται πολίτες στην Κάλυμνο ακτοπλοϊκώς και να επιτρέπεται μόνο η μεταφορά προϊόντων, κάνοντας έκκληση στον Πρωθυπουργό να πάρει αυτά τα μέτρα.

ADVERTORIALS