ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: Μανώλης Γλέζος, Παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα για ελευθερία

ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: Μανώλης Γλέζος, Παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα για ελευθερία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ

Μανώλης Γλέζος, Παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα για ελευθερία

Ο Μανώλης Γλέζος, ο τελευταίος Παρτιζάνος της Ευρώπης, όπως δικαιωματικά τον έχουν αποκαλέσει, πάει να συναντήσει αυτούς με τους οποίους αγωνίστηκε για μια καλύτερη Ελλάδα, μια δικαιότερη Ευρώπη, ένα πιο ανθρώπινο, ελεύθερο κόσμο.

Οι αγώνες του για τα οράματα και τα ιδανικά που με συνέπεια υπηρέτησε αποτελούν για όλους εμάς διαρκή παρακαταθήκη.

Ως μαθητής ακόμη πρωτοστάτησε στη δημιουργία αντιφασιστικής ομάδας για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου από τους Ιταλούς αλλά κατά της δικτατορίας του Μεταξά.

Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής δίνει το «παρών» στην αντίσταση του λαού μας μέσα από τις τάξεις της ΟΚΝΕ, του ΕΑΜ Νέων και της ΕΠΟΝ, με αποτέλεσμα να υποστεί φυλακίσεις, βασανιστήρια και διώξεις.

Πάντα παρών στους κοινωνικούς αγώνες του λαού μας, πρωτοπόρος στον αγώνα για τις γερμανικές επανορθώσεις και την ηθική δικαίωση των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της κατοχής, υπήρξε ένα παγκόσμιο σύμβολο της επιθυμίας του ανθρώπου για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή της ελευθερίας και της Δημοκρατίας καλούμε τον Δήμο Κω να δώσει το όνομά του σε δρόμο του Δήμου μας.

Manolis Xatziantoniou desk