Παραδόθηκαν τρεις θάλαμοι απομόνωσης στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Παραδόθηκαν τρεις θάλαμοι απομόνωσης στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παραδόθηκαν τρεις θάλαμοι απομόνωσης στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Γ. Χατζημάρκος: «Με σκληρή δουλειά, με αισιοδοξία, με αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η παράδοση τριών θαλάμων απομόνωσης (Ιsolation Βoxes) από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου.

Οι θάλαμοι απομόνωσης κρίθηκαν από την Διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ως απολύτως απαραίτητοι για τη θωράκιση του Νοσοκομείου, στη διαχείριση των περιστατικών που αυτό το διάστημα καλείται να αντιμετωπίσει.

Από την ημέρα που ζητήθηκαν, προ δεκαημέρου περίπου, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία διοικητικά, μέχρι και την παράδοσή τους στο νοσοκομείο, χθες Παρασκευή 27 Μαρτίου.

Η δαπάνη για την αγορά και την εγκατάσταση βάρυνε εξ ολοκλήρου τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Άλλωστε, για τη στήριξη των δομών υγείας του Νοτίου Αιγαίου είτε με αναλώσιμα είτε με ιατρικό εξοπλισμό, η Περιφερειακή Αρχή έχει ήδη δεσμεύσει το ποσό του 1,7 εκ. ευρώ. Σημειωτέον ότι χθες, προς της παράδοσης των θαλάμων απομόνωσης, παραδόθηκαν και 5.000 μάσκες για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν.Ρ., αφού τα αποθέματά του είχαν μειωθεί επικίνδυνα.

Κατά την παράδοση των θαλάμων απομόνωσης, ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος δήλωσε από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου:

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε αυτή η κρίση, είμαστε επί ποδός με όλες μας τις δυνάμεις προσπαθώντας να στηρίξουμε τα νησιά μας και να ενδυναμώσουμε τις δομές υγείας, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο πολύ μεγάλο φορτίο, το οποίο καλούνται να σηκώσουν. Το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού μας, το σύνολο πολιτικού προσωπικού αλλά και το σύνολο του προϋπολογισμού μας είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης και θα παραμείνει μέχρι να έρθει το αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούμε: Να επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς. Με σκληρή δουλειά, με αισιοδοξία, με αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα.»

Το Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS