ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: Απλήρωτοι Ιατροί & Νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝ-ΚΥ Κω, από τον Δεκέμβριο του 2019 για τις εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: Απλήρωτοι Ιατροί & Νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝ-ΚΥ Κω, από τον Δεκέμβριο του 2019 για τις εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ


Απλήρωτοι οι Ιατροί και Νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝ-ΚΥ Κω: Από αυτούς ζητάμε να είναι στην πρώτη γραμμή

Απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο του 2019 για τις εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει παραμένουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Κω.

Αυτή είναι η επιβράβευση των ανθρώπων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που είναι στην πρώτη γραμμή για να πολεμήσουν έναν ύπουλο εχθρό με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Την ίδια ώρα που με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου χαρίζει 30 εκ. € στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα μέσω ΕΟΠΥ για τεστ κορονοϊού , δαπανά 11 εκ. προς όφελος των καναλαρχών στην καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό   και  πληρώνει την διπλάσια τιμή 1600€ ανά ημέρα για κρεβάτι ΜΕΘ στους κλινικάρχες των Ιδιωτικών Νοσοκομείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους γιατρούς μετά την σημαντική περικοπή των αποδοχών τους την περίοδο του πρώτου Μνημονίου η αποζημίωση των εφημεριών συμπληρώνει ουσιαστικά τον μισθό τους. Την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο είχε φροντίσει η ηγεσία του υπουργείου σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων οι εφημερίες να καταβάλλονται σχεδόν μόλις έβγαινε ο μήνας.

Η δικαιολογία σε τοπικό επίπεδο είναι ότι ακόμα δεν έχει συγκροτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΝ-ΚΥ Κω και δεν μπορεί να παρθεί η σχετική απόφαση για την έγκριση του κόστους των εφημεριών.

Βλέπετε, έκαναν 7 μήνες να ορίσουν τις κομματικές διοικήσεις της αρεσκείας τους και έγιναν ρεζίλι στο πανελλήνιο με τις επιλογές τους.

Τώρα μάλλον δεν τα βρίσκουν οι κομματάρχες στην σύνθεση του  ΔΣ, με μια σειρά από συνέπειες για την λειτουργία του νοσοκομείου, η κορυφή της οποίας είναι η μη καταβολή στους γιατρούς δεδουλευμένων εφημεριών τεσσάρων μηνών.

Το ίδιο ισχύει και για τα νυχτερινά και εξαιρέσιμα των Νοσηλευτών και του παραϊατρικού προσωπικού.

Το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας πρέπει να πληρωθεί αύριο κιόλας. Τρόπος υπάρχει και είναι απλός και άμεσος. Τον γνωρίζουν τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων τα οποία δεν έχει παρά να τα ρωτήσει η διοίκηση, εκτός και εάν δεν συνομιλεί μαζί τους για τέτοια ασήμαντα θέματα.

Η αποσύνδεση των νοσοκομείων Κω και Καλύμνου από αυτό της Ρόδου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει μεγάλο βαθμό ελευθερίας και την δυνατότητα  στην τοπική κοινωνία να  γνωρίσει τα προβλήματα και να αποτελέσει μέρος της επίλυσης τους.

Ας το εκμεταλλευτούν άμεσα και να μην καθυστερούν άλλο. Και σε καμία περίπτωση να μην τους περάσει από το μυαλό να τα ξαναενοποιήσουν, όπως διακαώς εισηγούνται διάφοροι παράγοντες!

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τα αιτήματα τους για άμεση αποστολή από το Υπουργείο μέσων ατομικής προστασία που ήδη έχουν αρχίσει οι ελλείψεις πριν ακόμα αρχίσει η κορύφωση της πανδημίας στην περιοχή μας , την ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και  αύξηση του Προϋπολογισμού για να υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες για ενίσχυση.  

ΥΓ. Αλήθεια γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει προσληφθεί το λοιπό επικουρικό προσωπικό 9 ατόμων (Νοσηλευτές, Τραυματιοφορείς, Τεχνικό και Διοικητικό προσωπικό) που είχε δρομολογηθεί από τον Αύγουστο;

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ

ADVERTORIALS