Μηνύματα πολιτικών για την 25η Μαρτίου

Μηνύματα πολιτικών για την 25η Μαρτίου

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλειος Νικόλαος Α. Υψηλάντης, Α’ Kοσμήτορας   και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Ελλήνων απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα με την ευκαιρία της 199ης Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας:

«Αγαπητές και Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Μεγάλη μέρα ξημερώνει για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας και ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Δύο γεγονότα που τροφοδοτούν την εθνική μας υπόσταση και εξοπλίζουν διαχρονικά τον έλληνα με πίστη και αποφασιστικότητα στον αγώνα του για εθνική επιβίωση και προκοπή.

Η φετινή Επέτειος μας βρίσκει αντιμέτωπους, από τη μια, με τη μεγάλη απειλή για την ανθρωπότητα, την πανδημία του κορονοϊού και από την άλλη με τις τρομακτικές πιέσεις του μεταναστευτικού – προσφυγικού και τις προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας και της διεθνούς νομιμότητας.

Μόλις η χώρα επιχειρούσε, τραυματισμένη από τη δεκαετή οικονομική κρίση, να σταθεί δυναμικά , καλείται και πάλι να απαντήσει στη νέα τριπλή πρόκληση.

Με στιβαρή και αποφασισμένη Κυβέρνηση, ο λαός μας ενωμένος, με σύνεση, υπακοή και πίστη κερδίζει και τις μάχες αυτές.

Οι Δωδεκανήσιοι υψώνουμε φέτος την Ελληνική σημαία από τη Μεγίστη έως την Αστυπάλαια, εκπέμποντας από την εσχατιά της Ελλάδας, το διαχρονικό μήνυμα της 25ης Μαρτίου 1821, της ελπίδας και της πίστης. Το μήνυμα που ενισχύει την εθνική μας αυτοπεποίθηση και μας δείχνει το δρόμο της αναγέννησης.»


«Τίποτα δεν μπορεί να δαμάσει το ηθικό μας και την αγάπη μας για την πατρίδα μας»!

Μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση για τη χώρα μας, αλλά και για όλο τον κόσμο, τιμάμε την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Τιμάμε την ομοψυχία των Ελλήνων αγωνιστών, την αποφασιστικότητα τους, τον κοινό αγώνα τους για τις αξίες του Ελληνισμού.

Η Επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας μας βρίσκει σήμερα με την ίδια ομοψυχία, την ίδια αποφασιστικότητα και τον ίδιο αγώνα για την προάσπιση των ίδιων αυτών αξιών.

Τιμάμε σήμερα τους αγωνιστές και πρωτοπόρους της εξέγερσης του 1821 μένοντας σπίτι, χωρίς παρελάσεις και εκδηλώσεις.

Όμως, τίποτα δεν μπορεί να περιορίσει την ευγνωμοσύνη μας προς τους προγόνους μας και τίποτα δεν μπορεί να δαμάσει το ηθικό μας και την αγάπη μας για την πατρίδα μας.

Σε αυτές τις στιγμές, η σκέψη μας είναι στους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, ενάντια σε αυτήν την πανδημία.

Σε αυτές τις στιγμές, το βλέμμα μας είναι στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, που αντιμετωπίζουν με απαράμιλλο θάρρος και ψυχραιμία τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις.

Σε αυτές τις στιγμές, όλες και όλοι μαζί κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με πολλαπλές παρενέργειες και επιπτώσεις.

Είμαι βέβαιη, όμως, ότι θα τις ξεπεράσουμε.

Γιατί, αν και βρισκόμαστε τώρα σε απόσταση, η καρδιά και ο νους μας βρίσκεται πιο κοντά σε όλους τους ανθρώπους που αγαπάμε, σε όλους τους ανθρώπους που η παρουσία τους στον κόσμο έχει νόημα για εμάς.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, σε όλον τον κόσμο!


Γ. Χατζημάρκος: Σήμερα, τιμούμε τους Αγώνες των προγόνων μας, τιμούμε την Πίστη μας, με μία μεγάλη δέσμευση, ατομική και συλλογική: ότι και η δική μας γενιά θα νικήσει το δικό της πόλεμο.

«Σήμερα είναι μέρα διπλής γιορτής για τον Ελληνισμό. Γιορτή της Πίστης μας. Της Ορθοδοξίας. Και γιορτή της μνήμης των αγώνων του Έθνους. Για πρώτη φορά, χωρίς εορταστικές εκδηλώσεις λόγω των συνθηκών, ο καθένας μας, η καθεμιά από εμάς γιορτάζει εσωτερικά και στρέφει το βλέμμα του/της στην Ιστορία μας, αναζητώντας δύναμη και απαντήσεις. Και η Ιστορία μας πάντα μας έδινε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και τα δύο. Τιμούμε τους Αγώνες των προγόνων μας, τιμούμε την Πίστη μας σήμερα, με μία μεγάλη δέσμευση, ατομική και συλλογική: ότι και η δική μας γενιά θα νικήσει το δικό της πόλεμο. Μένουμε όρθιοι με επιμονή, με αποφασιστικότητα, με προσήλωση στον στόχο, μέχρι να έρθει η νίκη. Χρόνια Πολλά!». 


Μήνυμα του Δημήτρη Γάκη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, με ύψιστη εθνική σημασία για τους Έλληνες. Η γιορτινή αυτή μέρα, εδώ αποκτά σήμερα μια ιδιαίτερη βαρύτητα. Μας δίνει την ευκαιρία όλοι μαζί να  στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα Ενότητας και αποφασιστικότητας του Λαού μας για την ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή αλλά και την υπεράσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας.  Ένα ισχυρό σήμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή του τόπου μας με το ίδιο σθένος που οι πρόγονοι μας έπραξαν στην εθνική Παλιγγενεσία για να αποτινάξουν το ζυγό του κατακτητή.

Σήμερα όμως ιδιαίτερα που η χώρα μας δοκιμάζεται από έναν πρωτόγνωρο υγειονομικό/βιολογικό εχθρό που απειλεί με ανατροπή των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών δομών, στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα ενότητας του πολιτικού κόσμου αλλά και όλου του λαού για την αντιμετώπιση του.

Ταυτόχρονα, το πνεύμα της Επανάστασης του 1821, τα μεγάλα ιδεώδη της και οι ηθικές αξίες που ξεσήκωσαν τον Ελληνικό λαό για να διεκδικήσει αγωνιστικά ελευθερία και αξιοπρέπεια, δίνει σήμερα ένα καθοριστικό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλη την Ευρώπη για το πώς να αντιμετωπίσει τις σύνθετες κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας.

Με τη μνήμη μας στραμμένη προς τους πρωτεργάτες και τους αγωνιστές της ελευθερίας τιμούμε σήμερα μαζί με τις θυσίες τους και της θυσίες και αγώνες των σύγχρονων αγωνιστών γιατρών και νοσηλευτών, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για μια Ελλάδα ισχυρή και ανεξάρτητη, την Ελλάδα της προόδου και της δημιουργίας.

Να είστε όλοι καλά, χρόνια πολλά!»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δήλωση του κ. Μανώλη Γλυνού για τη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου.

Διπλή και ξεχωριστή σημασία έχει η επέτειος της 25ης Μαρτίου, την οποία τιμούμε αύριο.Είναι μια διπλή γιορτή για το ελληνικό έθνος και την ορθοδοξία. Σχεδόν δύο αιώνες μετά καλούμαστε να τιμήσουμε όπως αρμόζει την έναρξη της ελληνικής επανάστασης απέναντι στον τουρκικό ζυγό, που οδήγησε στην απελευθέρωση του έθνους.

Καλούμαστε να τιμήσουμε τους αγωνιστές εκείνους, που δεν λογάριασαν τίποτε μπροστά στην ελευθερία των Ελλήνων. Που αγωνίστηκαν με δύναμη και τόλμη, για την απελευθέρωση της Ελλάδος από τον τουρκικό ζυγό. Σε εκείνο τον αγώνα τα έδωσαν όλα. Και την ίδια τους τη ζωή για να είναι οι επόμενες γενεές ελεύθερες. Με αγώνα θυσίες και αίμα αγωνίστηκαν και τα κατάφεραν. Δεν τους λησμονούμε . Τους θυμόμαστε και τιμούμε τις θυσίες και τους αγώνες τους.

Φέτος βρισκόμαστε πάλι σε πόλεμο.Απέναντι μας είναι ένας εχθρός διαφορετικός. Αόρατος αλλά ισχυρός και μέχρι στιγμής ανίκητος. Είναι πανταχού παρών και σκοτώνει. Είναι λοιπόν η ώρα της δικής μας ευθύνης. Είναι ώρα του δικού μας αγώνα απέναντι σε αυτό τον αόρατο αλλά ισχυρό και αμείλικτο εχθρό.

Είναι η στιγμή που και εμείς, πρέπει να θυσιάσουμε κάτι. Να θυσιάσουμε λίγη ελευθερία για να διασφαλίσουμε την υγεία και την επιβίωση των συνανθρώπων μας και ειδικά εκείνων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και χρήζουν της φροντίδας και της προσοχής μας. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας.

Με υπομονή και αισιοδοξία πρέπει να δώσουμε τη μεγάλη αυτή μάχη μένοντας στις οικίες μας υπακούοντας στις εντολές της κυβέρνησης και των ειδικών για δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων .

Με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου ο επικεφαλής της παρατάξεως κ. Μανώλης Γλυνός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για πρώτη φορά μετά από δεκάδες χρόνια δεν μπορούμε να τιμήσουμε τη μεγάλη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου πανηγυρικά.

Φέτος θα γιορτάσουμε διαφορετικά μένοντας στις οικίες μας με τη μνήμη μας σε εκείνους που αγωνίστηκαν και χάθηκαν δυο αιώνες πριν για να είμαστε ελεύθεροι και με το μυαλό μας σε όλους τους συμπολίτες μας που απειλούνται από τον φονικό ιό.

Θα μείνουμε στις οικίες μας και με το βλέμμα στο εθνικό μας σύμβολο την σημαία μας θα δώσουμε τη δική μας μάχη. Μόνο έτσι θα στηρίξουμε γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τον αγώνα στην πρώτη γραμμή με τον εχθρό. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε του χρόνου όλοι μαζί την 25η Μαρτίου. Με χαμόγελο, με αισιοδοξία με δύναμη μένουμε σπίτι» .


ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

        

OI AΓΩNEΣ KAI TA KATOPΘΩMATA TΩN ΠPOΓONΩN MAΣ TO 1821 KAI O EYAΓΓEΛIΣMOΣ THΣ ΘEOTOKOY MAΣ "OΠΛIZOYN" ME YΠEPHΦANEIA, ΔYNAMH, EΛΠIΔA KAI EΠIMONH.

        

 Συμπληρώνονται φέτος 199 χρόνια από τη επανάσταση του 1821. Μια επανάσταση που έβαλε τα θεμέλια του σύγχρονου ελληνικού κράτους και έδωσε και πάλι στον ελληνικό λαό την ελευθερία του. Oπως κάθε χρόνο τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας. Τιμούμε όσους έδωσαν το αίμα τους για να μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι. Συγχρόνως εορτάζουμε την θρησκευτική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η φετινή επέτειος έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά διότι πραγματοποιείται εν μέσω δύο ακήρυκτων πολέμων. Ο πρώτος πόλεμος είναι ενάντια στην πανδημία που απειλεί και τη χώρα μας. Ο δεύτερος βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανατολικά σύνορα μας. Θέλω με την σημερινή ευκαιρία του διπλού εορτασμού να επισημάνω πως μέσα από αυτές τις μεγάλες κρίσεις που διερχόμαστε, προκύπτει ένα αβίαστο συμπέρασμα: Οι Ελληνες όταν οι καιροί το απαιτούν είναι ενωμένοι. Είμαι βέβαιος, παρατηρώντας αυτή την εθνική ομοψυχία πως, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε σοβαρούς κινδύνους, τελικά θα βγούμε νικητές και πιο δυνατοί. Όπως οι πρόγονοι μας έδωσαν τις μάχες τους και κέρδισαν, έτσι και εμείς θα δώσουμε τις δικές μας μάχες και θα κερδίσουμε.

Θέλω επίσης να επισημάνω ότι αυτή την ημέρα τιμούμε τους ήρωες της εθνικής επαναστάσεώς μας, όμως τιμούμε και τους σύγχρονους ήρωες μας. Αυτοί είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό που δίνει τη μάχη ενάντια στην πανδημία. Αλλά η σκέψη μας βρίσκεται και στους ήρωές μας του Ελληνικού στρατού, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και των άλλων δυνάμεων ασφαλείας, που δίνουν καθημερινά σκληρές μάχες στον Εβρο και στο Αιγαίο. Όλους αυτούς τιμούμε σήμερα. Έχοντας αυτούς ως εμπροσθοφυλακή δίνουμε και εμείς τις μάχες που απαιτούν οι καιροί μας.

Τέλος ευχόμαι γρήγορα να επιστρέψουμε στη ομαλή καθημερινότητά μας.

Χρόνια πολλά! Ζήτω η Ελλάδα!

Χαράλαμπος Κόκκινος

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου/Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης "Πνοή Δημιουργίας Νοτιου»Αιγαίου»-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)

ADVERTORIALS