Μανόλης Καβαδάκης: Οι ανάγκες μας μεγαλύτερες από τα μέτρα τους

Μανόλης Καβαδάκης: Οι ανάγκες μας μεγαλύτερες από τα μέτρα τους

«Οι ανάγκες μας μεγαλύτερες από τα μέτρα τους»

Η κρίση δημόσιας υγείας, όπως και η πτώχευση της χώρας, αποδεικνύεται μια ακόμα ευκαιρία για όσους θησαύριζαν τόσα χρόνια από τον κόπο και τον ιδρώτα του κόσμου της εργασίας.

Ευκαιρία για να κερδίσουν περισσότερα τσαλαπατώντας κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Μόνο τον Μάρτιο έχασαν τη δουλειά τους 40.000 εργαζόμενοι, με τα νούμερα συνεχώς να αυξάνονται.

Οι παρακλήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην προχωρούν οι εργοδότες σε απολύσεις όχι μόνο δεν έχουν αποτέλεσμα αλλά ακούγονται ως κοροϊδία στα αυτιά των εργαζομένων.

Το μόνο που βρήκε να πει ο κ.Βρούτσης μετά τη δημοσίευση των αποκαλυπτικών στοιχείων από την «ΕΡΓΑΝΗ» είναι «να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να μην επικρατήσει ο πανικός».

Η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προχωρά σε επικοινωνιακά τερτίπια και σε λύσεις που λειτουργούν σαν ασπιρίνη.

Με αυτό τον τρόπο υπονομεύουν την πορεία ανάτασης που είχε πάρει η χώρα με την έξοδό της από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Τα ερωτήματα στα οποία οφείλει να απαντήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αρκετά.

Ενδεικτικά:

  • Γιατί δεν προχωρά στην ακύρωση των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων;
  • Γιατί δεν αναλαμβάνει το κράτος την πλήρη καταβολή της μισθολογικής δαπάνης των εργαζομένων που οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας;
  • Γιατί δεν απαγορεύει τη δυσμενή μεταβολή των συμβάσεων εργασίας, η οποία γίνεται με εκβιαστικό τρόπο και με την απειλή της απόλυσης;
  • Γιατί δεν αναστέλλει τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας;
  • Γιατί αφήνει τη δυνατότητα, ακόμα και σε όσες επιχειρήσεις που δεν πλήττονται από την κρίση, να δοθεί το δώρο Πάσχα το καλοκαίρι και δεν αναλαμβάνει το κράτος την κάλυψή του;

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια, όπως αυτά με το δώρο του Πάσχα, (το πρωί «αξιολογείται» από τον υπουργό Οικονομίας και το βράδυ ανακοινώνεται από τον πρωθυπουργό) και η προσπάθεια να παρουσιαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως «εθνάρχης» με τα συνεχή διαγγέλματά του να είναι σίγουροι στην κυβέρνηση πως δε θα πείθουν πολύ καιρό ακόμα τη δοκιμαζόμενη κοινωνία μας.

Γιατί οι ανάγκες των πολιτών είναι μεγαλύτερες από τα μέτρα που εξαγγέλουν.

Τα 37 δις ευρώ που άφησε παρακαταθήκη η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν να επιστραφούν εκεί όπου πραγματικά ανήκουν, στους πολίτες που στηρίζουν χρόνια τώρα με τη δουλειά τους αυτή τη χώρα.

Μανόλης Καβαδάκης

ADVERTORIALS