ΒΑΣΩ ΠΗ: 3 άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει ο Δήμος για να θωρακιστεί το νησί μας απέναντι στην απειλή του κορονοϊού

ΒΑΣΩ ΠΗ: 3 άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει ο Δήμος για να θωρακιστεί το νησί μας απέναντι στην απειλή του κορονοϊού

ΒΑΣΩ ΠΗ  : ‘’ 3 άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει ο Δήμος για να θωρακιστεί το νησί μας απέναντι στην απειλή του κορονοϊού’’


Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 κ. Βάσω Πη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Η προσπάθεια για να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία απέναντι στον κορονοϊό, απαιτεί συνεννόηση, συνεργασία και ενότητα.

Με βάση αυτές τις αρχές καταθέτουμε σήμερα πρόταση τριών σημείων προς τη δημοτική αρχή. Πρόκειται για τρεις ουσιαστικές παρεμβάσεις, στις οποίες οφείλει να προχωρήσει άμεσα ο Δήμος.

1ον) Να παραχωρηθεί το Δημοτικό Ιατρείο στη διάθεση του ΕΟΔΥ και του Νοσοκομείου.

Υπάρχει ένα επαρκώς εξοπλισμένο δημοτικό ιατρείο στην παιδική χαρά Πασσανικολάκη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση των πολιτών από τον ΕΟΔΥ και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με αυτό τον τρόπο θα  εξυπηρετείται μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα σε μία από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές της Κω, περιορίζοντας  τις μετακινήσεις στο Νοσοκομείο.

2ον) Δημιουργία νέας τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης αδύναμων και μη αυτοεξυπηρετούμενων δημοτών.

Η νέα τηλεφωνική γραμμή πρέπει να λειτουργήσει σε συνδυασμό την εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να ενισχυθούν για να εξυπηρετούνται κατ’ οίκον άνθρωποι που είτε δεν μπορούν, είτε δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.                                                                                                                                  

Καθημερινά να παρέχονται  τα άκρως απαραίτητα για τη διατροφή και την καθημερινή υποστήριξη  των  ανήμπορων  αλλά και των μοναχικών ανθρώπων της τρίτης ηλικίας , ειδικά όσων διαβιούν σε απομακρυσμένες περιοχές.

3ον) Απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων

Να προχωρήσουν με εντατικούς ρυθμούς οι απολυμάνσεις σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους, πάρκα και πλατείες , στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, με  έμφαση στα σημεία που συνωστίζονται περισσότερο οι πολίτες. Θα πρέπει επίσης να απολυμανθούν κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης , στάσεις λεωφορείων και παγκάκια.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι παράταξη ευθύνης, καταθέτει προτάσεις.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να υλοποιηθούν από τη δημοτική αρχή και εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί της για την υλοποίηση αυτών των προτάσεων.

Είναι καιρός να υλοποιηθούν ουσιαστικές δράσεις και να σταματήσει η κατασπατάληση δυνάμεων των εργαζομένων του Δήμου σε άσκοπες δράσεις εντυπωσιασμού.                                                                                    

ADVERTORIALS