Σωτήρης Μπουζιώτας: Ευτυχώς δεν προφτάσανε

Σωτήρης Μπουζιώτας: Ευτυχώς δεν προφτάσανε

Άρθρο του Σωτήρη Μπουζιώτα


ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΦΤΑΣΑΝΕ

Για σκεφτείτε να είχε προφτάσει ο Μητσοτάκης να διώξει τους πλεονάζοντες, όπως έλεγε, γιατρούς των Δημόσιων Νοσοκομείων;                                                                    

Για φανταστείτε να είχε προφτάσει να κλείσει Νοσοκομεία, όπως δήλωνε με περίσσια περηφάνεια ο Άδωνης. «Αν χρειαστεί να κλείσω Νοσοκομεία θα τα κλείσω» δήλωνε σε πρώτο πρόσωπο, μην του πάρει κανένας τη δόξα.                        

Για σκεφτείτε να πραγματοποιούνταν το όνειρο των Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαδημητρίου « Όχι μόνο να κλείσουν τα Κρατικά Νοσοκομεία, αλλά και να γκρεμιστούν».                                                                                                                        

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε σχέδιο, να αφήσει να ρημάξει η Δημόσια Υγεία, αφού όπως έλεγαν δεν είναι κερδοφόρα, για να την παραδώσουν στους Ιδιώτες.                                                                                                  

Ξέρετε αγαπητοί μου συμπολίτες σήμερα, ένα Ιδιωτικό Νοσοκομείο που να περιθάλπει έστω και ένα ασθενή με κορονοιό; Ούτε ένα δεν υπάρχει. Αρνούνται να τους αφήσουν να περάσουν και την πόρτα, μη μολύνουν τα υπέροχα κτίρια τους, που μας διαφημίζουν τα κανάλια. Άσε που ζητάνε και 300 ευρώ για να σου κάνουν το τεστ, κι αν έχεις θέμα, σου λένε, πήγαινε σε Δημόσιο Νοσοκομείο, εμείς δε σ αναλαμβάνουμε.                                                                                                                                                 

Αυτός είναι ο Ιδιωτικός τομέας για τον οποίο μας έλεγε η ΝΔ ότι θα λύσει όλα τα προβλήματα της υγείας των πολιτών. Στην κρίσιμη ώρα δεν τον βρίσκεις, γιατί απλά υπάρχει μόνο για να κερδοσκοπεί. Στα ζόρικα εξαφανίζεται.                                                                                        

Μα τέτοιες ώρες βρήκες και συ να κάνεις αντιπολίτευση, θα μου πείτε.                        

Ναι αγαπητοί μου φίλοι. Τώρα πρέπει να μιλάμε. Γιατί τώρα στα δύσκολα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η υγεία όλων μας είναι Δημόσιο Αγαθό και παρέχεται από τα Δημόσια Νοσοκομεία, με όσες ανεπάρκειες και προβλήματα κι αν έχουν αυτά.    

Επί χρόνια λοιδορούσαν τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τη Δημόσια Υγεία. Μόλις έσκασε η πανδημία το βουλώσανε. Τώρα έχουν γαντζωθεί απ’ αυτήν και μιλάνε μέχρι και για διορισμούς, αντί για απολύσεις όπως προγραμμάτιζαν.                                                                                        

Μέχρι και να χειροκροτήσουμε τους ήρωες γιατρούς του Δημοσίου, μας προέτρεψε η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη. Τι υποκρισία!!!                                                                    

Ευτυχώς δεν πρόφτασαν να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους, γιατί αν πρόφταιναν δε μπορεί να πάει το μυαλό μου τι θα ζούσαμε τώρα με την πανδημία.                                                          

Φωνάζω αγαπητοί μου φίλοι γιατί όταν θα περάσει με το καλό η μπόρα, να είστε σίγουροι, θα επανέλθουν ίδιοι κι απαράλλαχτοι.                                                                                                                               

Και επειδή δεν έχουν φαντασία πάλι τα ίδια θα λένε: Για άχρηστο Δημόσιο, για βρώμικα Νοσοκομεία με κατσαρίδες και ποντίκια για άχρηστους και τεμπέληδες γιατρούς και νοσηλευτές που πρέπει να πάρουν πόδι για να μην τους χρυσοπληρώνουμε. Για Νοσοκομεία που πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν.                                                                                                                                  

Το ζήτημα είναι εμείς να καταλάβουμε ότι η Υγεία ανήκει σε όλους μας είναι και πρέπει να παραμείνει Δημόσιο Αγαθό, πρέπει να χρηματοδοτηθεί για να γίνει καλύτερη. Δεν είναι μπίζνα όπως επιθυμούν να την κάνουν οι φιλελεύθεροι που κυβερνούν τη χώρα.

ΜΠΟΥΖΙΩΤΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                    

ADVERTORIALS