Μανώλης Γλυνός: Μέτρα προστασίας των νησιών και των πολιτών από τον κορονοϊό

Μανώλης Γλυνός: Μέτρα προστασίας των νησιών και των πολιτών από τον κορονοϊό

Δελτίο Τύπου Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου


Μέτρα προστασίας των νησιών και των πολιτών από τον κορονοϊό

Παρακολουθούμε όλοι τον τελευταίο καιρό, την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει σε εφαρμογή μέτρα προστασίας του πληθυσμού από τον κορονοϊό. Έκλεισαν καφετέριες εστιατόρια και γενικά κάθε χώρος συνάθροισης κοινού, με εξαίρεση τα Σούπερ Μάρκετ και τα φαρμακεία. Το νοσοκομείο ετοιμάστηκε και με μέριμνα της διοίκησης του είναι έτοιμο για παν ενδεχόμενο.


Όλα αυτά για την προστασία των πολιτών. Για την προστασία και θωράκιση της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό διασποράς της νόσου.
Ακόμη και ιδιοκτήτες των τουριστικών καταλυμάτων και των ξενοδοχείων αποφάσισαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους μέχρι τις 30 Απριλίου στα πλαίσια της εθνική προσπάθειας του αγώνα όλων έναντι στον κορονοϊό που εισέβαλε στη ζωή όλων με απειλητικές διαθέσεις.

Οι δήμοι Κω και Πάτμου με ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, αποφάσισαν να αιτηθούν στον πρωθυπουργό τους υπουργούς Ναυτιλίας και Εξωτερικών το κλείσιμο των λιμένων για τα γκρουπ τουριστών από χώρες που εμπίπτουν στις διατάξεις της Συνθήκης Σέγκεν. H δημοτική αρχή Χάλκης, ζήτησε να αποφευχθούν για την προστασία των κατοίκων που ανήκουν οι περισσότεροι στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού οι μετακινήσεις από και προς το νησί.

Το ίδιο θα πρέπει να γίνει για το λιμάνι της Ρόδου και των υπολοίπων νησιών μικρών και μεγάλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό διασποράς της νόσου θα πρέπει να ανασταλούν μέχρι τις 30 Απριλίου έστω και με δικό μας αίτημα και με όποια οικονομική αιμορραγία συνεπάγεται αυτό όλα τα προγράμματα κρουαζιέρας. Φραγή πρέπει να μπει και στα γκρουπ τουριστών αλλά και πολιτών που έρχονται στην Ρόδο την Κω τη Λέρο και άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων μέσω των γραμμών προς Τουρκία μέχρι τις 30 Απριλίου.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η υγεία των πολιτών είναι πάνω από όλα. Είναι πάνω και από την οικονομική ανάγκη και ισχύ του καθενός. Στις δύσκολες ώρες που περνάμε όλοι μας πρέπει να υπερισχύσει το κοινό καλό.

Για μεγάλο θέμα που έχει θέσει σε συναγερμό τελευταία την κυβέρνηση καθώς και όλους τους Έλληνες ο επικεφαλής της παρατάξεως κ. Μανώλης Γλυνός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια της κυβέρνησης για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού στη χώρα . Αφήνοντας τις κομματικές παρωπίδες πρέπει να συνταχθούμε όλοι σε αυτό τον εθνικό αγώνα. Να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής. Να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών. Να λέμε όχι στον πανικό αλλά στη σωστή και έγκυρη ενημέρωση. Να περιορίσουμε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες που είναι στην πρώτη γραμμή του κινδύνου. Για το λόγο αυτό ζητούμε την αναστολή των προγραμμάτων κρουαζιέρας και το κλείσιμο των λιμένων για τα γκρουπ τουριστών που εμπίπτουν στις διατάξεις της συνθήκης Σέγκεν. Για το κοινό καλό, για την υγεία όλων μας».

ADVERTORIALS