Τοποθετήθηκε από το Δήμο Κω, κιόσκι το οποίο θα λειτουργεί ως θυρωρείο – χώρος ελέγχου για τους εισερχόμενους στο Νοσοκομείο Κω

Τοποθετήθηκε από το Δήμο Κω, κιόσκι το οποίο θα λειτουργεί ως θυρωρείο – χώρος ελέγχου για τους εισερχόμενους στο Νοσοκομείο Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εγρήγορση βρίσκονται τα στελέχη και οι υπηρεσίες του Δήμου Κω για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων.

Ο Δήμος Κω ήδη από τις 25 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, συγκάλεσε σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό των τοπικών φορέων, μιας και είχε αρχίσει να διαχέεται η ανησυχία.

Παράλληλα στις 3 Μαρτίου συμμετείχε σε ανάλογη σύσκεψη στο Επαρχείο.

Από την πρώτη στιγμή οι ενέργειες του Δήμου έχουν ως στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης, την προστασία των εργαζομένων και των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε προμήθεια υλικών προστασίας (γάντια, μάσκες κλπ) για χρήση στις υπηρεσίες του Δήμου.

Επίσης, από το Δήμο Κω διατέθηκε ανθρώπινο δυναμικό για εργασίες στο Νοσοκομείο και σήμερα τοποθετήθηκε κλιματιζόμενο κιόσκι το οποίο θα λειτουργεί ως θυρωρείο – χώρος ελέγχου για τους εισερχόμενους στο Νοσοκομείο.

Παράλληλα προετοιμάζεται η απολύμανση σχολικών μονάδων, παιδικών σταθμών, υπηρεσιών του Δήμου, παρότι σύμφωνα με τις οδηγίες δεν προβλέπεται απολύμανση εάν δεν εμφανιστεί κρούσμα σε κάποιο χώρο, διότι ο ψεκασμός λειτουργεί κατασταλτικά και όχι προληπτικά.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων του υπουργείου Υγείας για την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του κοροναϊου, ο Δήμος Κω ανέστειλε, εκτός από τη λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών, τη λειτουργία των Φιλαρμονικών Κω και Ηρακλειδών και τις αθλητικές δραστηριότητες συλλόγων σε κλειστούς χώρους του Δήμου, ενώ η διεξαγωγή όλων των αθλητικών αναμετρήσεων στα ανοιχτά γήπεδα θα γίνεται χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Ο Δήμος Κω, με ευθύνη για την ορθή διαχείριση των ζητημάτων που έχουν προκύψει ευχαριστεί τους συμπολίτες μας για την κατανόηση και τη συνεργασία τους και καλεί όλους σε ψύχραιμη αντιμετώπιση και εφαρμογή των κανόνων ατομικής υγιεινής όπως έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ.

Γραφείο Τύπου

ice_screenshot_20200311-152337.png

ADVERTORIALS