Σωτήρης Μπουζιώτας: Φυλάμε Θερμοπύλες - Εμείς πάλι θα σώσουμε την Ευρώπη

Σωτήρης Μπουζιώτας: Φυλάμε Θερμοπύλες - Εμείς πάλι θα σώσουμε την Ευρώπη

Άρθρο του Σωτήρη Μπουζιώτα


Σε ανάρτησή του ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Αντώναρος έγραψε "ο Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να μη ζητήσει σύνοδο κορυφής και να μη ζητήσει κατανομή των προσφύγων σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης"

Ο τίτλος του σημερινού άρθρου θα μπορούσε να είναι χιουμοριστικός, αλλά η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Όχι, αγαπητοί μου φίλοι, γιατί δεχόμαστε εισβολή, όπως μας λένε τα κανάλια, μπας και ανεβάσουν ξανά τη δημοτικότητα του "Αρχιστράτηγου" Μητσοτάκη μετά το στραπάτσο της Λέσβου και της Χίου με τα ΜΑΤ.

Έχουν παρθεί αποφάσεις και έχουν αναληφθεί δεσμεύσεις με τις οποίες η Ελλάδα φορτώνεται το σύνολο του Πανευρωπαϊκού ζητήματος που λέγεται Προσφυγικό -Μεταναστευτικό, για να μη ζορίζεται η υπόλοιπη Ευρώπη.

Πρόκειται για γκάφα ολκής που θα διδάσκεται για δεκαετίες στα πανεπιστήμια. Την γκάφα αυτή του Μητσοτάκη θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά.

Μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά μου όταν τον άκουσα στη συνέντευξή του με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό πριν 10 μέρες να λέει: "Στέλνουμε μήνυμα στους πρόσφυγες μετανάστες ότι το ταξίδι τους τελειώνει στα νησιά. Δεν θα περάσει κανένας στην ενδοχώρα. Δε θα πάει κανένας στην Ευρώπη".

Συμπατριώτες του Ανατολικού Αιγαίου, θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σταματήσει κάθε σκέψη για αποσυμφόρηση των νησιών για να μην έχει προβλήματα με τους δημάρχους της ενδοχώρας. Έχει αποφασίσει να δημιουργήσει Ειδική Ζώνη στο ανατολικό Αιγαίο και στον Έβρο, ζώνη ανάσχεσης των προσφυγικών ροών, όπου θα συσσωρεύονται όσοι έρχονται.

Η κατάσταση που θα διαμορφωθεί στα νησιά φέτος το καλοκαίρι αναμένεται να είναι τραγική.

Μπορεί στην Κω να δούμε και 10 και 15.000 και στη Λέσβο 40 και 50.000 πρόσφυγες μετανάστες.

Η ανίκανη κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέτρεψε ένα ευρωτουρκικό πρόβλημα σε ελληνοτουρκικό, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα νησιά, για τη χώρα και για τα εθνικά θέματα.

Τι κάνουμε εμείς οι νησιώτες;

Καταγγέλλουμε αυτήν την Κυβέρνηση που οδηγεί σε πλήρη καταστροφή το ανατολικό Αιγαίο.

Ζητάμε άμεση αποσυμφόρηση των νησιών.

Πρέπει να γίνει άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρώπης με απειλές για βέτο σε οποιοδήποτε θέμα, μπας και στριμωχτούν οι Ευρωπαίοι.

Όλα αυτά έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και μήνες, αλλά όμως ο κύριος Μητσοτάκης είχε άλλα προβλήματα να λύσει: Πού να πάει; Βουνό ή θάλασσα;

Η πολεμική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σαν στόχο να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και να ανεβάσει τις μετοχές του Πρωθυπουργού.

Από ότι βλέπω τα έχει καταφέρει πολύ καλά μέχρι τώρα.

Πολλοί φαντασιώνονται νέο 1940, οργανώνουν συγκεντρώσεις, ετοιμάζουν περιπολίες για προστασία των συνόρων και ράβουν τη φανέλα του στρατιώτη και κάλτσες για να μην πάθουν οι φαντάροι κρυοπαγήματα.

Μόνο που η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή και πάντα βγαίνει στην επιφάνεια. Καταλάβατε, πατριώτες;

Σωτήρης Μπουζιώτας

ADVERTORIALS