Επίσκεψη ιατρικού κλιμακίου “Γιατροί του Κόσμου-ΠΑΓΝΗ” στη Νίσυρο

Επίσκεψη ιατρικού κλιμακίου “Γιατροί του Κόσμου-ΠΑΓΝΗ” στη Νίσυρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ

Την Νίσυρο επισκέφθηκε κλιμάκιο γιατρών της εθελοντικής ομάδας  «Γιατρών του Κόσμου –ΠΑ.Γ.ΝΗ» όπου και προσέφερε τις υπηρεσίες τους από τις 28/2-02/03/2020 στους κατοίκους της Νισύρου. Τους γιατρούς προσκάλεσε και φιλοξένησε ο Δήμος μας.

Οι «Γιατροί του κόσμου –ΠΑΓΝΗ» δραστηριοποιούνται στην εθελοντική προσφορά  φτάνοντας σε ακριτικά μέρη εδώ και 23 χρόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν επισκεφθεί το νησί μας με σκοπό την προσφορά  στον συνάνθρωπο, πολύ περισσότερο όταν αυτός είναι ακρίτας και ακάλυπτος από εξειδικευμένη περίθαλψη.

Κατά την παραμονή τους πραγματοποιήθηκαν  συνολικά 348 ιατρικές επισκέψεις και 99 εξετάσεις από γιατρούς των κάτωθι ειδικοτήτων:

Ακτινολόγος, Aγγειοχειρούργος, Γυναικολόγος, Δερματολόγος , Ενδοκρινολόγος, Καρδιολόγος, Νευρολόγος, Ορθοπαιδικός, Ουρολόγος, Οφθαλμίατρος, Παιδοορθοπαιδικός, Πνευμονολόγος, Παιδίατρος, Χειρούργος, Ψυχίατρος, Ωτοριναρυγγολόγος, Γναθοχειρούρχος.

Ο Δήμος Νισυρίων ευχαριστεί θερμά όλους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους χειριστές ιατρικών μηχανημάτων και την γραμματειακή υποστήριξη των «Γιατρών του Κόσμου –ΠΑΓΝΗ» για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν στους κατοίκους της Νισύρου και συνέβαλαν ουσιαστικά στην ενημέρωση, πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας τους. Επίσης ευχαριστούμε τον διοικητή της ΔΑΝ Νισύρου κ. Αντώνη Καμπίλαυκο και τους στρατιώτες που συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία της αποστολής των γιατρών. Ευχαριστούμε το ΓΕΕΘΑ για την μεταφορά του ιατρικού κλιμακίου με στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ από την Κρήτη στη Κώ και επιστροφή. Ευχαριστούμε την εταιρία ΚΑΤΕΡΟΣ ΝΕ για την δωρεά μεταφορά του κλιμακίου από και προς την Κώ.

Ο Δήμος μας τους προσκάλεσε να μας επισκεφθούν ξανά το επόμενο έτος. Στόχος της Δημοτικής αρχής είναι η επίσκεψη στο νησί μας από κλιμάκια γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων τουλάχιστον τρείς φορές το έτος.

ADVERTORIALS