Μητσοτάκης: «παιδιά της διπλανής πόρτας» που «φορούν το εθνόσημο» οι άνδρες των ΜΑΤ - Άνανδροι όσοι τους επιτέθηκαν σε Χίο και Μυτιλήνη

Μητσοτάκης: «παιδιά της διπλανής πόρτας» που «φορούν το εθνόσημο» οι άνδρες των ΜΑΤ - Άνανδροι όσοι τους επιτέθηκαν σε Χίο και Μυτιλήνη

Ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου το μεσημέρι της Πέμπτης, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και την έκρυθμη κατάσταση σε Χίο και Μυτιλήνη χαρακτηρίζοντας «παιδιά της διπλανής πόρτας» που «φορούν το εθνόσημο» τους άνδρες των ΜΑΤ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός

Σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό, το σχέδιο της κυβέρνησης -που εδράζεται στο τρίπτυχο «προστασία συνόρων, γρήγορες διαδικασίες είτε για άσυλο είτε για επιστροφές και ελεγχόμενες δομές»- ισχύει απολύτως. Είναι το μόνο σχέδιο το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί.

Στα νησιά ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των αρχικών χωματουργικών εργασιών.

Ειδικά για τα επεισόδια, θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για τις εικόνες που είδαμε όλοι. Οι αστυνομικοί είναι κρατικοί λειτουργοί που φορούν το εθνόσημο και είναι παιδιά της διπλανής πόρτας.

Και είναι άνανδρο να τους χτυπούν -και μάλιστα ενώ κοιμούνται. Και άνανδρο να τραυματίζονται από κάποιους που εκμεταλλεύονται τις εντολές για αυτοσυγκράτηση. Όσοι μετείχαν σε αυτά τα επεισόδια και στους προπηλακισμούς θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν. Ταυτόχρονα, όμως, θα ερευνηθούν και περιστατικά για χρήση υπερβολικής βίας από την Αστυνομία. Έχουν γίνει σοβαρές καταγγελίες, οφείλουμε να τις διερευνήσουμε.

Καταλαβαίνω απόλυτα τι συμβαίνει στα νησιά. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε πάνω απ’ όλα τις δυσκολίες των νησιωτών. Καλούνται όμως κι αυτοί να περιφρουρήσουν οι ίδιοι την ειρήνη στον τόπο τους. Να απομονώσουν όλα τα ακραία στοιχεία, ακροδεξιούς, ακροαριστερούς, ύποπτες Μ.Κ.Ο., τοπικούς συμφεροντολόγους.

Όλοι αυτοί κερδοσκοπούν πάνω σε ένα εθνικό πρόβλημα. Και με τυφλά και βίαια συνθήματα θέλουν να επαναλανσάρουν αδιέξοδες συμπεριφορές -τις έχουμε ξαναδεί- συμπεριφορές «πλατείας», συμπεριφορές «αγανακτισμένων». Πρέπει, λοιπόν, οι ίδιοι οι κάτοικοι να δείξουν ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

ADVERTORIALS