Υπέρ των κλειστών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στα νησιά η περιφέρεια Νότιου Αιγαίου

Υπέρ των κλειστών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στα νησιά   η περιφέρεια Νότιου Αιγαίου

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε ότι είναι υπέρ του κυβερνητικού σχεδίου για τη δημιουργία κλειστών δομών για τους πρόσφυγες στα νησιά  και σημείωσε ότι "έχει επικρατήσει στο δημόσιο διάλογο η κουλτούρα της αντίδρασης".

 Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, σε αντίθεση με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη δήλωσε ότι είναι υπέρ του κυβερνητικού σχεδίου για τη δημιουργία κλειστών δομών για τους πρόσφυγες στα νησιά κάνοντας λόγο για το «restart που χρειαζόμαστε». «Η αποσυμφόρηση είναι κυρίαρχο στοιχείο του σχεδίου και είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι θα κλείσουν τα σημερινά κέντρα» σημείωσε. 

«Η αποσυμφόρηση είναι αναγκαία, αλλά πρέπει και να μπει τάξη στη διαχείριση του συστήματος, να μπει νοικοκύρεμα, να σταματήσει το χάος, να υπάρχει ένας έλεγχος και να φύγουν και τα σωστά μνήματα προς όλες τις κατευθύνσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.    

Επισήμανε ότι στο Νότιο Αιγαίο Κως και Λέρος έχουν σηκώσει πάρα πολύ μεγάλο φόρτο στο μεταναστευτικό – προσφυγικό με 4.500 άτομα αθροιστικά. 

Ο Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε με νόημα ότι «έχει επικρατήσει στο δημόσιο διάλογο η κουλτούρα της αντίδρασης, αλλά η σιωπηρή πλειοψηφία του πληθυσμού είναι υπέρ των κλειστών κέντρων γιατί πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει μια προστασία πολύ περισσότερο σε νησιά που είναι πολύ μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί… Εμείς στο Νότιο Αιγαίο  ζούμε αποκλειστικά από τον τουρισμό». (Το κυβερνητικό σχέδιο), πρόσθεσε, είναι μια αναγκαία συνθήκη για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε κι αλλά θέματα.


ADVERTORIALS