Δήμος Κω: Η παραλία του ΝΟΚ θα επιστρέψει στους πολίτες της Κω. Απέτυχε το «μεγάλο κόλπο» του κ. Κυρίτση

Δήμος Κω: Η παραλία του ΝΟΚ θα επιστρέψει στους πολίτες της Κω. Απέτυχε το «μεγάλο κόλπο» του κ. Κυρίτση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ


Η παραλία του ΝΟΚ θα επιστρέψει στους πολίτες της Κω

απέτυχε το «μεγάλο κόλπο» του κ. Κυρίτση

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποκαλύφθηκε με στοιχεία και αποδείξεις το «μεγάλο κόλπο» που είχε στήσει στις πλάτες της κωακής κοινωνίας ο τέως δήμαρχος κ.Κυρίτσης.

Μαζί με τους συνδημότες μας, δεν μείναμε αδιάφοροι στο εν΄ εξελίξει «ξεπούλημα» των 70 στρεμμάτων της παραλίας του Ναυτικού Ομίλου και το σταματήσαμε.

Γιατί είδαμε τον κίνδυνο και το ρόλο που μπορεί να έχει μια δημοτική αρχή που δεν προασπίζει τα συμφέροντα των δημοτών.

Με έγγραφο, που ο ίδιος απέκρυπτε, απαρνήθηκε την περιουσία του Κωακού λαού.

Το παρουσιάσαμε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφορά σε επιστολή του προς την ΕΤΑΔ και φέρει την υπογραφή του, το οποίο δίνουμε στη δημοσιότητα για να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας.

Αντί να διεκδικήσει, ως όφειλε, να παραμείνει η παραλία στην ευθύνη του Δήμου έπραξε τα αντίθετα. Παρότρυνε να εκποιηθεί σε ιδιώτη και να γίνει ξενοδοχείο 14000τ.μ .

Και με περισσό θράσος απολογούμενος είπε ότι και σήμερα το ίδιο θα έλεγε.

Παρότι η πώληση και αυτού του παράλιου φιλέτου των 70 στρ., όμορου στο οικόπεδο της Νέας ΑΒΙΚΩ, θα απέκλειε τον οικισμό από τη θάλασσα και θα απαξίωνε τις επιχειρήσεις και τις ιδιοκτησίες των συνδημοτών μας στην περιοχή.

Ευτυχώς μεσολάβησαν οι δημοτικές εκλογές και το «μεγάλο κόλπο» έμεινε στη μέση.

Αυτός που δήθεν θα προάσπιζε το δημόσιο συμφέρον απάντησε στην ΕΤΑΔ να αφαιρέσει από το Δήμο την έκταση αυτή.

Αυτός που το 2015 ωρυόταν υποκριτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διάσωση της Νέας ΑΒΙΚΩ σιώπησε επιδεικτικά. Δεν έκανε απολύτως τίποτα, αντίθετα, τα γεγονότα δείχνουν ότι άλλα απεργαζόταν στο μυαλό του.

Εν τέλει, το 2018, το τεχνικό του γραφείο έβαλε τη σφραγίδα σε οικοδομική άδεια της κατεδάφισης του κτιρίου της Νέας ΑΒΙΚΩ. Είναι πράγματι ασύλληπτο ως πράξη, μέγιστη προσβολή για τις δεκάδες χιλιάδες των συμπατριωτών μας που διαχρονικά συνέδεσαν τη ζωή τους με αυτό το ιστορικό κτίριο.

Ηθική κατάπτωση άνευ ορίων.

Εμείς, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μαζί με όλους τους συμπατριώτες μας μέχρι να πετύχουμε το στόχο μας.

Η παραλία του ΝΟΚ θα επιστρέψει στους πολίτες της Κω παρά τις αντίθετες ενέργειες του κ. Κυρίτση.

Γραφείο Τύπου


Κως/12/2017

Α.Π.:Εισερχ.39857

Προς: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Διεύθυνση Εκμετάλλευσης Τμήμα Διαχείρισης Συμβάσεων Παραχώρησης

Θέμα: Το ακίνητο με Α.Β.Κ. 963, Ν. Δωδεκανήσου. Σχετ.:Το υπ’ αριθμ. πρωτ.: 7918/10-10-2017 έγγραφό σας.

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

1. Η παραχώρηση του συγκεκριμένου ακινήτου είχε σκοπό την κατασκευή από τον τότε δήμο της Κω, ναυταθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίου.

2. Η συγκεκριμένη παραχώρηση έγινε το 2002 και είχε ως χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 5 χρόνια.

3. Ο Δήμος της Κω μέχρι και το 2006 δεν είχε κάνει καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση εκτός από τη σύνταξη προμελέτης για την κατασκευή κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων Π/Υ 6 εκατ.€ με προοπτική χρηματοδότησης του έργου από το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004 και εγκαταστάσεων beach volley με φωτισμό του χώρου.

4. Το 2007 κατασκευάστηκε τμήμα του χώρου στάθμευσης που προβλεπόταν στη συγκεκριμένη προμελέτη και το 2008 ξεκίνησε να κατασκευάζεται κολυμβητήριο μικρότερων διαστάσεων προσαρμοζομένου έτσι του Π/Υ του έργου στα δεδομένα της περιόδου.

5. Οι συγκεκριμένες εργασίες σταμάτησαν σχεδόν με την έναρξη τους μετά από καταγγελίες περιβαλλοντικών οργανώσεων και ελλιπούς περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

6. Την ίδια δημοτική περίοδο (2007-2010), ο δήμος προμηθεύτηκε και τοποθέτησε τα απαραίτητα για διευκόλυνση της πρόσβασης ΑΜΕΑ στην θάλασσα. (Αποδυτήρια, διαδρόμους προσπέλασης, αμαξίδιο, σκίαστρα, ξαπλώστρες κλπ).

7. Το 2010 με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης, στο νησί της Κω δημιουργήθηκε ένας Δήμος από τρεις που υπήρχαν μέχρι και τότε. Την περίοδο 2010-2014 δεν έγινε καμία ενέργεια.

8. Ήδη η σημερινή δημοτική αρχή στον σχεδιασμό της για την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού εξετάζει τη νέα χωροθέτηση κολυμβητηρίου που θα διευκολύνει το σύνολο των πολιτών του νησιού και άρα θα πρέπει να είναι στην καλύτερη θέση από πλευρά αποστάσεων και προσπέλασης.

 9. Καμία επιπλέον ενέργεια δεν έχει γίνει και βεβαίως δεν δημιουργήθηκαν έσοδα για τον δήμο από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.
 
Από τα παραπάνω συνάγεται ότι ο σκοπός της παραχώρησης μέχρι και σήμερα δεν έχει εκπληρωθεί στο σύνολο του.
 
Οφείλουμε να σημειώσουμε και να τονίσουμε ότι η όποια απόφαση για την αξιοποίηση ληφθεί από την ΕΤΑΔ, (πχ εκποίηση) πρέπει να λάβει υπ’ όψιν τις απαιτήσεις του νόμου και ειδικά σε περίπτωση τουριστικής επένδυσης. Σε μία τέτοια περίπτωση ο Δήμος της Κω θα κάνει χρήση της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη για παραχώρηση στο δήμο της ενδεχόμενης εισφοράς σε γη και την κατασκευή εκεί εγκαταστάσεων κοινωφελούς χαρακτήρα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία .
 
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Κω
 
Γιώργος I. Κυρίτσης

ADVERTORIALS