Εργατικό Κέντρο: Υπόμνημα προς την Περιφέρεια, σχετικά με την πρόσκληση έκφρασης γνώμης επί της παράτασης ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων τουριστικών περιοχών κατά τους θερινούς μήνες

Εργατικό Κέντρο: Υπόμνημα προς την Περιφέρεια, σχετικά με την πρόσκληση έκφρασης γνώμης επί της παράτασης ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων τουριστικών περιοχών κατά τους θερινούς μήνες

Προς Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Γενική Δ/νση Ανάπτυξης

Δ/νση Ανάπτυξης Δωδεκανήσου

Τμήμα Εμπορίου

Υπόψιν: Αντιπεριφερειάρχη Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας

Φλεβάρη Ιωάννη

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

κ.Αντιπεριφερειάρχη ,

Σχετικά με την πρόσκληση έκφρασης γνώμης επί της παράτασης ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων τουριστικών περιοχών κατά τους θερινούς μήνες για το έτος 2020,σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε τι συμβαίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια :

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, με ευθύνη και της περιφέρειας μέσω των αποφάσεων της που εξυπηρετούν τους μεγάλους κι ισχυρούς, έχουν υποστεί τη συρρίκνωση του μεροκάματου, τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, την απλήρωτη εργασία, τη φοροληστεία, δηλαδή ένα κυκεώνα αντιλαϊκών, αντεργατικών μέτρων που ρημάζουν τη ζωή τους.

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ως συνεχιστής και προπαγανδιστής των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβερνήσεων που προωθούν κ νομοθετούν την εργάσιμη εβδομάδα 7 ημερών και 67 ωρών , «ειδικές επιχειρησιακές ζώνες» στις οποίες οι μονοπωλιακές μονάδες θα λειτουργούν με εργαζόμενους χωρίς ωράρια και συλλογικές συμβάσεις και αυτοαπασχολούμενους χωρίς μαγαζιά, υπόσχεται ανάπτυξη και ευημερία θέλοντας να κρύψει την πραγματικότητα που είναι:

  1. Εξαθλίωση για τους εργαζόμενους με την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
  2. Μείωση εισοδήματος για εκατοντάδες απλήρωτους εμποροϋπάλληλους με ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς ρεπό.
  3. Μείωση θέσεων εργασίας, ανεργία ,μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιοι..
  4. «Αδειανό πουκάμισο» η τόνωση της αγοραστικής δύναμης σύμφωνα με τα στοιχεία του τζίρου των τουριστικών καταστημάτων και ειδικότερα των μικρών που χρόνο με το χρόνο έχουν φθίνουσα πορεία.

Αυτό που καταφέρνετε με τις αποφάσεις σας, είναι η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, ο αφανισμός των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών καταστημάτων, η ενίσχυση εμπορικών μονοπωλίων και το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, του σταθερού χρόνου εργασίας.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω και με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον των εργαζομένων και φυσικά με δεδομένο ότι μια τέτοια απόφαση θα είναι πέρα όλων των άλλων και επικίνδυνη για την υγεία, την ασφάλεια και την ζωή των εργαζομένων, σας καλούμε έστω και τώρα, να μην συνεχίσετε στην ίδια αντιλαϊκή και αντεργατική ρότα .

Σας καλούμε να μην βάλετε πλάτη στο παραπέρα ξεζούμισμα των εμποροϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων.

Σας ξεκαθαρίζουμε πως το Εργατικό Κέντρο Β. Δωδ/σου δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια.

Θα αποκαλύπτουμε σε κάθε μας βήμα, την βάρβαρη πολιτική που υπηρετείτε και εφαρμόζετε και εξαθλιώνει τους εργαζόμενους, στηρίζει τους μεγαλέμπορους και την μεγάλη εργοδοσία.

Σας γνωστοποιούμε το:

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ:

  • Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, νομοθετική κατοχύρωση της.
  • Ωράριο εθνικό, υποχρεωτικό για όλους.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων   ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ADVERTORIALS