Δύναμη Αλλαγής: Στο Πυλί δημιουργούν μια νέα Μόρια. Θα βρεθούμε μπροστά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις

Δύναμη Αλλαγής: Στο Πυλί δημιουργούν μια νέα Μόρια. Θα βρεθούμε μπροστά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


‘’ Στο Πυλί δημιουργούν μια νέα Μόρια. Θα βρεθούμε μπροστά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.’’

¨Η επίταξη ακινήτων για να δημιουργηθούν μεγαλύτερες δομές φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στα νησιά μας και στην προκειμένη περίπτωση στο Πυλί , είναι μια αντιδημοκρατική πράξη που περιφρονεί τους πολίτες και προσβάλλει την Κω.

Προκαλεί εντύπωση η αφωνία και στην καλύτερη περίπτωση η χλιαρή στάση της δημοτικής αρχής, μπροστά σε μια τέτοια απόφαση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και δημιουργεί μια νέα Μόρια στην Κω.

Προφανώς στον κ.Νικηταρά έχει επιβληθεί, από αυτούς που τον ελέγχουν, η σιωπή και η συναλλαγή στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Υπεύθυνοι για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που θα δημιουργηθεί σε λίγο καιρό, είναι αυτοί που σήμερα σιωπούν. Αυτοί που έβαλαν την υπογραφή τους στη δημιουργία του hot spot στο Πυλί και αυτοί που βάζουν την υπογραφή τους στην επέκταση του.

Κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν την Κω αποθήκη ανθρώπων, για να έχουν κάποιες άλλες περιοχές της χώρας και κάποια άλλα νησιά την ησυχία τους.

Εμείς, δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ αυτές τις δομές, θα συνεχίσουμε να ζητάμε να βγει η Κως έξω από το χάρτη των hot spot και της διαχείρισης του μεταναστευτικού με αυτό τον επαίσχυντο τρόπο που επέλεξαν άλλοι για μας .

Η Κως μπορεί να φιλοξενεί παράνομους μετανάστες όσο και το 1% του πληθυσμού της, δηλαδή λίγο πάνω από 300 και ούτε έναν παραπάνω. Αυτοί θα μπορούσαν να μένουν σε κατοικίες και όσοι είναι παραβατικοί να μεταφέρονται σε καταστήματα κράτησης.

Τη λύση αυτή δεν την θέλουν κάποιοι γιατί προφανώς μετά θα κλείσει το ‘’ευαγές’’ ίδρυμα που δημιούργησαν στο Πυλί. Γιατί για κάποιους το μεταναστευτικό ήταν ευκαιρία για ‘’δουλειές’’.

Τόσο ανεύθυνοι, απέναντι στη χώρα και στον τόπο τους.¨