Δύναμη Αλλαγής: Δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης πίσω από την CasaRomana. Άλλη μια ιστορία μικροψυχίας της δημοτικής αρχής

Δύναμη Αλλαγής: Δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης πίσω από την CasaRomana. Άλλη μια ιστορία μικροψυχίας της δημοτικής αρχής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 

 

“Δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης πίσω από την CasaRomana. Άλλη μια ιστορία μικροψυχίας της δημοτικής αρχής.”

Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ του νησιού μας ότι ο κ. Νικηταράς έδωσε συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει την δημιουργία χώρου στάθμευσης πίσω από την CasaRomana.

Χαρήκαμε ιδιαίτερα αλλά και γελάσαμε αρκετά και δυνατά.

Χαρήκαμε γιατί άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ με Δήμαρχο τον Γιώργο Κυρίτση μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίηση της, δίνοντας ανάσα στο πρόβλημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων στην πόλη της Κω.

Γελάσαμε αρκετά όμως γιατί η νυν δημοτική αρχή, συνεπής στην μικροψυχία και τον αμοραλισμό που την χαρακτηρίζει αντιμετωπίζει τα θέματα που διαχρονικά απασχολούν τον Δήμο μας, ως αυτά να εμφανίστηκαν ξαφνικά με «παρθενογένεση» την 1 Σεπτεμβρίου 2019 που ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου.

Την πληροφορούμε για άλλη μια φορά ότι είναι «καταδικασμένη» να εφαρμόζει τις δικές μας πρωτοβουλίες και πολιτικές για τουλάχιστον 2 χρόνια αφού είναι τεράστιος ο όγκος των έργων και των δράσεων που είχαμε δρομολογήσει και τους παραδώσαμε.

Ο χρόνος αυτός μπορεί τελικά να καλύψει όλη την θητεία τους εάν αντιμετωπίζουν όλα τα θέματα όπως την ασφαλτόστρωση του τμήματος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως που έχει στοιχειώσει εδώ και μήνες και προσπαθούν με αλληλογραφία να το ολοκληρώσουν!

Για το θέμα του χώρου στάθμευσης στην CasaRomana έχουμε αναλυτικά ενημερώσει τους συμπολίτες αρκετές φορές αλλά θα τα ξαναπούμε εν συντομία άλλη μια φορά.

Η διαδικασία ξεκίνησε το 2009 επί δημαρχίας Γιώργου Κυρίτση στον τότε Δήμο Κω με την λήψη απόφασης (228/2009) για την απαλλοτρίωση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας επιφάνειας 18.780 τ.μ. ώστε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης.

Στην συνέχεια το 2010 στάλθηκε αίτημα στην αρχαιολογική υπηρεσία για την έγκριση της σχετικής μελέτης.

Το 2011 η αρχαιολογική υπηρεσία απάντησε ζητώντας αναμορφωμένο τοπογραφικό ώστε ο χώρος στάθμευσης να περιλαμβάνει μόνο ένα μικρό τμήμα της έκτασης στην ανατολική πλευρά του.[έγγραφο 1]

Τι έκανε ο τότε ισχυρός αντιδήμαρχος και δημαρχεύων κ. Νικηταράς και η παράταξη του γι΄αυτό; ΤΙΠΟΤΑ.

Όλοι ξέρουμε γιατί. Ήταν απασχολημένοι να στήνουν συνεργατικές για να χαρίζουν δωρεάν στους «κολλητούς» τους τα ακίνητα του Δήμου.

Το νήμα της υπόθεσης ξαναπιάσαμε εμείς το 2015 και μετά από επανειλημμένες επαφές με την αρχαιολογική υπηρεσία, αυτή πείστηκε ότι δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να καταβάλει ένα σεβαστό ποσό για την απαλλοτρίωση και να κάνει χώρο στάθμευσης μόνο σε μια μικρή έκταση 3.100 τ.μ.

Έτσι στις 21 Φεβρουαρίου 2019 κατατέθηκε στην αρχαιολογική υπηρεσία η τελική και ολοκληρωμένη πρόταση διαμόρφωσης του χώρου στάθμευσης 350 θέσεων. [έγγραφο 2][σχέδιο]

Η αρχαιολογική υπηρεσία της Ρόδου προώθησε στην συνέχεια το θέμα στο κεντρικόαρχαιολογικό συμβούλιο για να έχουμε πριν μερικές ημέρες την απόφαση από την αρμόδια υπουργό κ. Μενδώνη.

Να θυμίσουμε στον κ. Νικηταρά ότι αρχές Αυγούστου του 2019, παρά το ότι σε λίγες μέρες παραδίδαμε τον δήμο, δεν σταματήσαμε να ασχολούμαστε με τις ανοικτές υποθέσεις που είχαμε δρομολογήσει.

Έτσι στη συνάντηση του δημάρχου Γ.Κυρίτση με την κ. Μενδώνη πέραν του υπομνήματος για τους αρχαιολογικούς χώρους τέθηκε ξανά η εκκρεμότητα του ΚΑΣ και η κ. Υπουργός δεσμεύτηκε άμεσα με τη συγκρότηση του νέου ΚΑΣ, να συζητηθεί το θέμα.

Είναι προφανές λοιπόν ότι η συνεισφορά της νυν δημοτικής αρχής είναι αμελητέα έως ανύπαρκτη και περιορίζεται στην παρουσία της στον προθάλαμο του υπουργικού γραφείου σε ένα από τα πολλά ταξίδια που έχει προλάβει να κάνει σε αυτούς τους 5 μήνες της θητείας της.

 

ADVERTORIALS