Μ. Καβαδάκης: Οδοστρωτήρας και στην εκπαίδευση

Μ. Καβαδάκης: Οδοστρωτήρας και στην εκπαίδευση

Οδοστρωτήρας και στην εκπαίδευση

Δώρο στους «εργολάβους» της εκπαίδευσης κάνει η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για αυτό λοιδορεί και προσπαθεί να υποβαθμίσει με κάθε τρόπο την αξία του δημόσιου Πανεπιστημίου. Εξομοιώνει τα πτυχία ιδιωτικών σχολών, παρακάμπτοντας τον ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης) με τα πτυχία των δημόσιων Πανεπιστημίων που ελέγχονται σε όλα τα επίπεδα.

Η πολιτική και ιδεολογική μεροληψία  της ΝΔ υπέρ των ελίτ δεν αφήνει τίποτα όρθιο!!!

Επαναφέρει τη βάση του 10 ως κριτήριο για την εισαγωγή στα ελληνικά πανεπιστήμια, δήθεν για να διασφαλιστεί η ποιότητα των σπουδών στα ΑΕΙ, αποσιωπώντας, ηθελημένα ασφαλώς,  το γεγονός πως οι βάσεις είναι συνάρτηση πλήθους παραγόντων, όπως η δυσκολία των θεμάτων, ο αριθμός των εισακτέων, η προετοιμασία των μαθητών, κ.ά.

Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά πλέον πως η βάση αυτή δεν ισχύει για όλους!!!

Αφού, αν στο επιτρέπουν τα οικονομικά σου, ακόμα κι αν δεν περάσεις μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, υπάρχει δρόμος ανοιχτός…

Αυτός των ιδιωτικών κολεγίων, όπου η βάση είναι μόνο το εισόδημα.

Τώρα μάλιστα που με την ψήφο των βουλευτών της ΝΔ, και έχοντας ως πρόφαση αόριστες Ευρωπαϊκές οδηγίες,  δίνεται πλέον η δυνατότητα σε αποφοίτους κολεγίων να διορίζονται στη δημόσια εκπαίδευση ως δάσκαλοι και καθηγητές, ανοίγουν νέες,  χρυσές δουλειές  για τους ιδιοκτήτες των κέντρων αυτών!!!

Οι νέοι και νέες που κόπιασαν για να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, χρόνια αδιόριστοι, που κάλυπταν κενά σε κάθε γωνιά της χώρας, αισθάνονται την αδικία που τους επιφύλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού βλέπουν τώρα να ξεκινάνε από την ίδια αφετηρία για τον διορισμό τους στα δημόσια σχολεία της πατρίδας μας με τους αποφοίτους των ιδιωτικών κολεγίων.

Η νομοθέτηση αυτή της κυβέρνησης έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων της να αναστείλει τη λειτουργία διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης για αποφοίτους ΕΠΑΛ σπρώχνοντας τους στα ιδιωτικά IEK, να καταργήσει τη  Νομική Σχολή της Πάτρας, να μην υλοποιήσει την απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να αναστείλει τη λειτουργία των 37 νέων τμημάτων σε 11 πανεπιστήμια.

Το Υπουργείο Παιδείας δε σέβεται ούτε τα δημόσια πανεπιστήμια ούτε την ακαδημαϊκή κοινότητα ούτε τους χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα συμφέροντα των φίλων της, ιδιοκτητών των κολεγίων.

Όλα στο βωμό του χρήματος.

Να επιβιώσουν οι «άριστοι του χρήματος» και τίποτα άλλο!!!

Μανόλης Καβαδάκης

ADVERTORIALS