Διονυσία Κασσιώτη: Η σημερινή κυβέρνηση μετατρέπει την Κω σε ένα σύγχρονο κολαστήριο

Διονυσία Κασσιώτη: Η σημερινή κυβέρνηση μετατρέπει την Κω σε ένα σύγχρονο κολαστήριο

Άρθρο της Περιφερειακής Συμβούλου Διονυσίας Κασσιώτη

Η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκοντας να κάνει δύσκολη τη ζωή όσων προσφύγων φτάνουν στα νησιά μας μετατρέπει την Κω  σε ένα σύγχρονο κολαστήριο.
Πέρα από κάθε έννοια ανθρωπισμού αλλά και διεθνούς νομιμότητας προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου της, καταδικάζοντας έτσι όχι μόνο τους κυνηγημένους από τον πόλεμο και τη φτώχεια αλλά και τους ίδιους τους νησιώτες να ζουν σε νησιά φυλακές.

Είναι μεγάλο λάθος, έχει αποδειχθεί άλλωστε, να θεωρείς ότι θα λύσεις το προσφυγικό, ένα διεθνές ζήτημα με «κλειστά κέντρα», μέσα στα οποία θα υπάρχουν εντάσεις και συγκρούσεις.

Οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης και οι ακροδεξιές και ξενοφοβικές αντιλήψεις της βάζουν τα νησιά μας σε καθεστώς καραντίνας,  αφού έτσι ελπίζει ότι θα κλείσει τα στόματα των περιφερειαρχών, δημάρχων και ψηφοφόρων της στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ως Περιφερειακή σύμβουλος, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπατριώτες μου, αλλά  και ως ενεργός δημοκρατικός πολίτης δηλώνω τη συμπαράστασή μου αλλά και  την συμμετοχή μου στον δίκαιο αγώνα για άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μετακίνηση τους στην ηπειρωτική χώρα σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες, καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όσων διαμένουν στο ΚΥΤ  Κω.  

Ταυτόχρονα δηλώνω την αντίθεσή μου στην δημιουργία Κλειστών δομών για αιτούντες άσυλο, αφού κάτι τέτοιο παραβιάζει κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου, ενώ παράλληλα μετατρέπει τα νησιά σε φυλακές, με αποτέλεσμα  ούτε η κατάσταση στα νησιά να βελτιωθεί, ούτε προφανώς οι συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να γίνουν καλύτερες, ούτε η οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας να βελτιωθεί.

Η μόνη λύση που υπάρχει είναι τα ανοιχτά κέντρα και η ισόρροπη κατανομή των προσφύγων σε ολόκληρη τη χώρα, με απόλυτο σεβασμό απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Ενίσχυση  με  προσωπικό όλων των Υπηρεσιών-Δομών των νησιών που εμπλέκονται στην διαχείριση του Προσφυγικού, όπως των δομών υγείας, παιδείας, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Η διαχείριση του προσφυγικού πρέπει να γίνεται με βάση τους νόμους και την αλληλεγγύη του λαού και όχι με βάση την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. 
Η Περιφερειακή αρχή του κυρίου Χατζημάρκου επέλεξε τη συμπόρευση με τις κυβερνητικές επιλογές, ταυτιζόμενη με  την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστού τύπου δομών σε Κω και Λέρο.
Σε αυτές τις καταστάσεις από όποια θέση και αν είναι ο καθένας, κρίνεται για τη στάση που κρατάει.    

Κασσιώτη Διονυσία

Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου.

ADVERTORIALS