Δύναμη Αλλαγής για χώρο στάθμευσης στην Casa Romana: Ας ασχοληθεί με κάτι δικό του ο κ. Νικηταράς και μετά ας ζητά να δοξαστεί

Δύναμη Αλλαγής για  χώρο στάθμευσης στην Casa Romana:  Ας ασχοληθεί με κάτι δικό του ο κ. Νικηταράς και μετά ας ζητά να δοξαστεί

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

‘’ Δοξάστε με.’’

Με ανάρτηση του στο Facebook, που δημοσιεύεται και σε τοπικό μέσο, ο κρυπτόμενος επί μια πενταετία κ.Νικηταράς, αναφέρεται στην προσπάθεια για την κατασκευή χώρου στάθμευσης στην Casa Romana και καμαρώνει για τη σκληρή δουλειά του (!!!) τεσσάρων μηνών.

Με τη διαφορά ότι όλη η δουλειά είχε γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Να του υπενθυμίσουμε ότι ήταν πρώτο βιολί στη δημοτική αρχή Καϊσερλη όταν σταμάτησαν τη διαδικασία εγκεκριμένης απαλλοτρίωσης του συγκεκριμένου ακινήτου από τη δημοτική αρχή Κυρίτση.

Να του πούμε ότι από τον Σεπτέμβρη του 2014 ξεκινήσαμε πάλι από το μηδέν, αφού η εγκληματική απόφαση του το 2011 έφερε, με την αλλαγή τότε των αρχαιολογικών ζωνών, την απαγόρευση οποιασδήποτε παρέμβασης στον ευρύτερο χώρο της Κάζα Ρομάνα.

Να του πούμε ότι επί 5 χρόνια οι Τεχνικές Υπηρεσίες εργάστηκαν σκληρά με συνεχή υπομνήματα, σχέδια και προτάσεις, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χατζηκαλύμνιος αφιέρωσε πολλές εργατοώρες τόσο με την πρόταση όσο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία, για να εγκριθεί η μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κω με τίτλο «Διαμόρφωση συνολικά της ΚΜ 2336 Γαιών Κω – Εξοχής σε δημοτικό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων» και η οποία υποβλήθηκε στο ΚΑΣ.

Να του υπενθυμίσουμε και να γνωρίσει αφού προφανώς το αγνοεί, επειδή ήταν απών επί πέντε χρόνια, το περιεχόμενο της μελέτης, που αφορά έκταση συνολικής επιφάνειας 18.780 τ.μ. από την οποία σε ένα μεγάλο τμήμα (επιφάνειας 5.890 τ.μ.) που γειτνιάζει με τον αρχαιολογικό χώρο της Casa Romana θα δημιουργηθεί ζώνη πρασίνου.

Να του πούμε ότι η πρόταση ήταν για 350 θέσεις στάθμευσης και αν κατέβηκε στις 300 μάλλον πήγε σε εκπτώσεις κατά την παρουσία του στο ΚΑΣ.

Να του υπενθυμίσουμε την επίσκεψη του δημάρχου Κω Γ.Κυρίτση στην Υπουργό κ. Μενδώνη τον Αύγουστο του 2019 και τη δέσμευση της ότι με τη συγκρότηση του νέου ΚΑΣ το θέμα θα εξεταζόταν πολύ σύντομα, αφού μεγάλος αριθμός υποθέσεων εκκρεμούσε στο ΚΑΣ.

Τι έκανε λοιπόν για να εκφράζει τόση αμετροέπεια;

Μέχρι σήμερα ο δεν έχει σχεδιάσει ένα δικό του έργο, το μόνο που κάνει είναι να επιχειρεί να καπηλευτεί έργα της προηγούμενης δημοτικής Κυρίτση.

Ας ασχοληθεί με κάτι δικό του και μετά ας ζητά να δοξαστεί.

 

Υ.Γ. για το φρεσκάρισμα της μνήμης του επισυνάπτουμε και το Δελτίο τύπου της 5ης Μαρτίου 2019.


Κως, 5 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ : “Δημιουργία χώρου νέου πάρκινγκ 350 θέσεων πίσω από την Casa Romana. Ανάσα για την πόλη για την Κω.”

“Ανάσα” στο πρόβλημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων στην πόλη της Κω, μέσα από μια παρέμβαση ζωτικής σημασίας του Δήμου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Κω προχώρησε τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης και τη διαμόρφωση του χώρου που βρίσκεται νότια του αρχαιολογικού χώρου της Casa Romana και του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος στάθμευσης 350 θέσεων.

Το θέμα της έγκρισης της μελέτης βρίσκεται στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ενώ ο Δήμος έχει στείλει όλα τα συμπληρωματικά έγγραφα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, με την οποία συνεργάστηκε άψογα το προηγούμενο διάστημα.

Πρόκειται για μία έκταση συνολικής επιφάνειας 18.780 τ.μ. από την οποία σε ένα μεγάλο τμήμα (επιφάνειας 5.890 τ.μ.) που γειτνιάζει με τον αρχαιολογικό χώρο της Casa Romana θα δημιουργηθεί ζώνη πρασίνου.

Με τον τρόπο αυτό προστατεύονται οι αρχαιολογικοί χώροι και παράλληλα δημιουργούνται 350 νέες θέσεις στάθμευσης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σύμφωνα με την μελέτη που έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κω με τίτλο «Διαμόρφωση συνολικά της ΚΜ 2336 Γαιών Κω – Εξοχής σε δημοτικό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων».

Μετά την έγκριση από το ΚΑΣ, προχωρά η απαλλοτρίωση.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω