Πέτσας στον ΑΝΤ1 για προσφυγικό- μεταναστευτικό: Θα προχωρήσουμε το σχέδιό μας, δεν αλλάζει, προχωράει και υλοποιείται

Πέτσας στον ΑΝΤ1 για  προσφυγικό- μεταναστευτικό: Θα προχωρήσουμε το σχέδιό μας, δεν αλλάζει,  προχωράει και υλοποιείται

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας για το μεταναστευτικό και τη διαχείρισή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1,  στις 9 Ιανουαρίου 2020, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχωρά κανονικά το σχεδιασμό της, για αποσυμφόρηση των νησιών και τη δημιουργία κλειστών κέντρων για τους μετανάστες.

Συγκεριμένα  είπε: «...Μπορούμε να πούμε δύο ξεκάθαρα πράγματα.Εμείς θα προχωρήσουμε το σχέδιό μας, δεν αλλάζει το σχέδιό μας, προχωράει και υλοποιείται. Και δεν πρόκειται να υπάρξει φυσικά ,επειδή το άκουσα κι αυτό να αιωρείται δεύτερο κέντρο, όπως αφήθηκε να εννοηθεί από το ρεπορτάζ ότι θα παραμείνει η Μόρια ανοικτή και θα υπάρξει και ένα δεύτερο κέντρο. Ένα θα είναι το κέντρο. Πάντα υπάρχει μία μεταβατική περίοδος μέχρι να φτάσει σε πλήρη λειτουργία κάτι και να κλείσει η Μόρια. Η Μόρια  θα κλείσει, δεν το συζητάμε αυτό. Επομένως δεν πρέπει να υπάρχει τέτοια ανησυχία στον τοπικό πληθυσμό.

Επίσης, εμείς προχωρούμε στην αποσυμφόρηση των νησιών και αυτή θα είναι η τελευταία αποσυμφόρηση των νησιών, γιατί σκοπός είναι να αποδώσουν τα υπόλοιπα που έχουμε πει. Δηλαδή, οι επιστροφές, η καλύτερη φύλαξη των συνόρων μας ώστε να μην έχουμε ροές και φυσικά με τα κλειστά κέντρα που θα έχουν τη δυναμικότητα που έχουμε πει για να μπορέσει να μην υπάρχει αυτό το χάος που δυστυχώς υπάρχει σε αυτές τις  δομές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

ADVERTORIALS