ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και η πολιτική της στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα επιβεβαιώθηκαν εκ νέου στη σημερινή ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου είχαν κληθεί και οι Δήμαρχοι των νησιών που επωμίζονται το μεγάλο βάρος.
Από τη σύσκεψη δεν προέκυψε κάτι καινούριο, παρά τις αντίθετες απόψεις που κατατέθηκαν από τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών.
Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς επανέλαβε την αρνητική θέση του Δήμου Κω στις κυβερνητικές εξαγγελίες για δημιουργία κλειστού κέντρου, 2800ων θέσεων, όπως αυτή εκφράστηκε και με την υπ΄ αριθμό 405/02-12-2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζήτησε την υλοποίηση προγενέστερων κυβερνητικών δεσμεύσεων, για άμεση και μαζική αποσυμφόρηση της Κω, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη προστασίας του τουριστικού χαρακτήρα του νησιού μας.
Ο Δήμαρχος Κω παραμένει στην Αθήνα όπου αύριο Παρασκευή έχει σειρά συναντήσεων για σημαντικά θέματα του Δήμου.
Με την επιστροφή του στην Κω θα ενημερώσει αναλυτικά το διαπαραταξιακό όργανο για τις λεπτομέρειες της σημερινής σύσκεψης στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Γραφείο Τύπου
Ο γάμος της Ντιάνα Κούλουθρος και του Eυστάθιου Μαυροκορδάτου έγραψε ιστορία στην Κω – Ένα υπερθέαμα στο Ammos Beach Bar.
Ο Ιπποκράτης επέστρεψε μετά από δέκα χρόνια.
Την ημερίδα παρακολούθησαν -6- διαπραγματευτές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου, καθώς και -2- Αξιωματικοί Ψυχολόγοι, υπό τον συντονισμό εκπαιδευτή Αξιωματικού της Διεύθυνσης Δίωξης Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής
Τέλος εποχής για το σώμα που δημιουργήθηκε το 1997 - Ο χαρακτηρισμός «ράμπο» και τα προβλήματα που οδήγησαν στην απόφαση για την κατάργησή του - Τι θα γίνει με το προσωπικό και τις υποθέσεις του.