Σκληρές αντιπαραθέσεις και προσβολές στο Δημοτικό Συμβούλιο Κω, με φόντο την ΑΒΙΚΩ

Σκληρές αντιπαραθέσεις και προσβολές στο Δημοτικό Συμβούλιο Κω, με φόντο την ΑΒΙΚΩ

Παρά την όμορφη τελετή βράβευσης του συμπατριώτη μας Παγκόσμιου Πρωταθλητή Κωνσταντίνου Χατζηεμμανουήλ (πατήστε εδώ για το σχετικό δημοσίευμα), το Δημοτικό Συμβούλιο Κω έγινε πεδίο σκληρών αντιπαραθέσεων και προσβολών με αφορμή το θέμα της παραχώρησης  της ΑΒΙΚΩ.

Η επικεφαλής της παράταξης Όραμα + Δράση Ιωάννα Ρούφα, ζήτησε από το σώμα να πάρει θέση για την υπόθεση της Νέας ΑΒΙΚΩ, αναφέροντας πώς προκαλεί αλγεινή εντύπωση η κραυγαλέα και ύποπτη συνάμα σιωπή της Δημοτικής Αρχής και κυρίως του κ. Νικηταρά. Μάλιστα δεν έλειψε, για ακόμη μια φορά, να παραδώσει μαθήματα δημοσιογραφίας για το πώς χειρίστηκαν το θέμα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του νησιού, εκτός από την εφημερίδα Σταθμός όπως είπε, λέγοντας ότι διαπιστώνει ασυλία και συγκάλυψη για την ιστορική απόφαση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής να ανακαλέσει την αρχική του απόφαση και να επιτρέψει την πλήρη κατεδάφιση του κτίσματος της νέας ΑΒΙΚΩ. 

Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς απατώντας στην τοποθέτηση της κ. Ρούφα, δήλωσε χαρακτηριστικά ''σε αυτή την κοινωνία που όλοι γνωριζόμαστε δεν είμαστε καθόλου ίδιοι'' για να συνεχίσει λέγοντας ''εγώ συνεχίζω να περπατώ με ψηλά το κεφάλι και έχω σκοπό όσο με αξιώνει ο θεός να βρίσκομαι σε τούτον εδώ τον κόσμο να συνεχίζω να περπατώ με ψηλά το κεφάλι.'' Ο κ. Νικηταράς αναφορικά με το θέμα της ΑΒΙΚΩ δήλωσε πως πρόκειται για ξεπούλημα, επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ενώ προανήγγειλε εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά τα Χριστούγεννα, τονίζοντας ότι  θα δώσει στη δημοσιότητα σχετική επιστολή του προηγούμενου Δημάρχου Κω Γιώργου Κυρίτση προς την ΕΤΑΔ ( Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου).

Η κ. Κική Μακρή, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Κω, ξεκαθάρισε ότι είναι κατά της παραχώρησης έστω και ενός εκατοστού της Δημόσιας - Δημοτικής περιουσίας, ενώ τόνισε πως αν χρειαστεί θα καταγγείλει την απραξία και της προηγούμενης και της τωρινής Δημοτικής Αρχής.

Όσον αφορά στη Δημοτική παράταξη της Δύναμη Αλλαγής, τα στελέχη της οποίας αποχώρησαν από το Δ.Σ., ανέφεραν με δημόσια τοποθέτησή τους μέσω δελτίου τύπου, ότι οι τοποθετήσεις της κ. Ρούφα και του κ. Νικηταρά είχαν ως στόχο την εκτόξευση λάσπης κατά της Δύναμης Αλλαγής και του Γ. Κυρίτση και να κάνουν επίδειξη εμπάθειας και μίσους.(Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση)

Κατά την αποχώρηση της Δύναμης Αλλαγής ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτης Πης απευθύνθηκε προσβλητικά κατά της κ. Βάσως Πη, με τον ίδιο να ανακαλεί αμέσως, ζητώντας συγγνώμη από το σώμα. Ο κ. Πης αργότερα κατά την τοποθέτησή του, επανήλθε λέγοντας πως η ατυχής έκφραση τού ξέφυγε καθώς η κ. Πη τον είπε Δεκανίκι της Δημοτικής Αρχής, τη στιγμή που ο ίδιος χωρίς κανένα αντάλλαγμα προσπαθεί να προσφέρει στον τόπο, όπως δήλωσε.

ADVERTORIALS