ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: Για τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων

ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: Για τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων

Δελτίο τύπου - Γραφείου ΣΥΡΙΖΑ - ΒΟΡ. ΔΩΔ/ΣΟΥ


Για τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων

Μερικά χρήσιμα στοιχεία όσον αφορά την αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017 στο νησί μας:

Ο νόμος 2459/1997 (άρθρο 36), ο οποίος παρέμενε σε ισχύ επί χρόνια με κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προέβλεπε πως δικαιούνται επιχορήγησης οι επιχειρήσεις που πλήττονται από πλημμύρες και λοιπές θεομηνίες εκτός σεισμών.

Ο νόμος αυτός παρέμενε σε ισχύ μέχρι τον Απρίλιο του 2019, οπότε με συντονισμένες ενέργειες και με τροπολογία που κατατέθηκε και έγινε δεκτή στον νόμο 4605/2019 από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Καματερό και Γιώργο Πάλλη, τροποποιήθηκε, ώστε να συμπεριλαμβάνει και επιχειρήσεις με ζημιές που προκλήθηκαν και από σεισμό.

Ταυτόχρονα η συγκεκριμένη τροποποίηση απέκτησε και αναδρομικό χαρακτήρα, για να περιλαμβάνει και τις αποζημιώσεις των σεισμών του 2017 σε Κω και Λέσβο.

Επομένως, η απόφαση για αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που παρουσιάζεται ως έργο της σημερινής κυβέρνησης,

1ον δε θα ήταν δυνατή αν δεν είχε γίνει η συγκεκριμένη τροπολογία

2ον βγήκε τώρα και όχι από την προηγούμενη κυβέρνηση για γραφειοκρατικούς λόγους, αφού μετά την τροπολογία απαιτούνταν σειρά αποφάσεων από υπηρεσίες διαφόρων υπουργείων.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν την πραγματικότητα και δεν επιτρέπουν στη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ να οικειοποιηθεί άλλη μια νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, προς όφελος των συμπολιτών μας, οι οποίοι υπέστησαν τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού.

ADVERTORIALS