ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

Στρ. Kαρίκης: Η Ρόδος είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός και δεν τίθεται θέμα μόνιμης παραμονής μεταναστών

Πολιτικη Σάββατο, 14η Δεκεμβρίου 2019
697d2922c8cc08276bd75224a3a3af05.jpg

Tην πρόθεση της δημοτικής αρχής να ξεκαθαρίσει το πρόβλημα με την φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στο νησί μας, ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής, Οικολογίας, Ισότητας και Μετανάστευσης κ. Στράτος Καρίκης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι, με αφορμή και την υπάρχουσα κατάσταση στα παλαιά σφαγεία, τόνισε:

«Θα το πω ξεκάθαρα: εξαρχής, είχαμε δηλώσει ότι η Ρόδος δεν είναι πέρασμα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αυτή την στιγμή, η άτυπη δομή στα σφαγεία φιλοξενεί κυρίως, μετανάστες. Και να ξεκαθαρίσουμε ότι το μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα αφορά άλλα νησιά. Και η Ύπατη Αρμοστεία που επισκέφθηκε τον δήμαρχο, πρόσφατα, ζήτησε την δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου. Εμείς όμως, έχουμε μια κάθετη γραμμή σ’ αυτό, χωρίς όμως να σημαίνει ότι βρισκόμαστε μακριά από την παροχή φιλοξενίας. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα είμαι σε μόνιμη επαφή με τους εθελοντές και με το λιμεναρχείο. Ξέρω ότι ο χώρος δεν είναι ο ενδεδειγμένος αλλά μπορούμε να παρέχουμε τα βασικά, όπως ρούχα, τρόφιμα και στέγη. Όσον αφορά στα προβλήματα με το νερό και την αποχέτευση, έχουμε στείλει συνεργείο της ΔΕΥΑΡ να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Απλά, προσπαθούμε σε εθελοντική βάση, να προχωρήσουμε».

Ο κ. Καρίκης ανέφερε πως κάποιοι επιχειρηματίες που έφερναν συστηματικά τρόφιμα στην δομή, ζήτησαν από την δημοτική αρχή να προχωρήσει σε διαγωνισμούς και να αναλάβουν την σίτιση. Αυτό όμως, επειδή απαιτεί την ύπαρξη ολοκληρωμένης δομής (hot spot) η δημοτική αρχή, θέλει να το εξετάσει υπό άλλους όρους με στόχο την μόνιμη και συστηματική βάση της σίτισης.

«Ο Δήμος θα ενισχύει εθελοντικά την δομή αυτή αλλά να δημιουργηθεί hot spot. Η Ρόδος είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός και δεν μπορεί να φιλοξενήσει τέτοιες δομές.
Τα πράγματα θα συνεχιστούν ως έχουν. Κακώς κατηγορηθήκαμε. Όλοι μας κι εγώ προσωπικά, σεβόμαστε την τεράστια προσφορά των εθελοντών και των κ.κ. Μαντικού και Καραγιάννη. Θα είμαστε δίπλα στους εθελοντές (προς το παρόν)».

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-22-160328.png
Έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης μας Κωνσταντίνος Φαρμάκης

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών

stighmiotipo-othonis-2026-10-22-123504.png
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για τη Βαριά προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κάλυμνο

Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους

viber_image_2026-10-22_11-06-17-778.jpg
Κάλυμνος: Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου – Σώοι οι 6 επιβαίνοντες

Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους

astynomianew.webp
Κως: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Πυλί για ρύπανση του περιβάλλοντος

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
21 °C
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 12:13ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας