Στρ. Kαρίκης: Η Ρόδος είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός και δεν τίθεται θέμα μόνιμης παραμονής μεταναστών

Στρ. Kαρίκης: Η Ρόδος είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός και δεν τίθεται θέμα μόνιμης παραμονής μεταναστών

Tην πρόθεση της δημοτικής αρχής να ξεκαθαρίσει το πρόβλημα με την φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στο νησί μας, ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής, Οικολογίας, Ισότητας και Μετανάστευσης κ. Στράτος Καρίκης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι, με αφορμή και την υπάρχουσα κατάσταση στα παλαιά σφαγεία, τόνισε:

«Θα το πω ξεκάθαρα: εξαρχής, είχαμε δηλώσει ότι η Ρόδος δεν είναι πέρασμα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αυτή την στιγμή, η άτυπη δομή στα σφαγεία φιλοξενεί κυρίως, μετανάστες. Και να ξεκαθαρίσουμε ότι το μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα αφορά άλλα νησιά. Και η Ύπατη Αρμοστεία που επισκέφθηκε τον δήμαρχο, πρόσφατα, ζήτησε την δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου. Εμείς όμως, έχουμε μια κάθετη γραμμή σ’ αυτό, χωρίς όμως να σημαίνει ότι βρισκόμαστε μακριά από την παροχή φιλοξενίας. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα είμαι σε μόνιμη επαφή με τους εθελοντές και με το λιμεναρχείο. Ξέρω ότι ο χώρος δεν είναι ο ενδεδειγμένος αλλά μπορούμε να παρέχουμε τα βασικά, όπως ρούχα, τρόφιμα και στέγη. Όσον αφορά στα προβλήματα με το νερό και την αποχέτευση, έχουμε στείλει συνεργείο της ΔΕΥΑΡ να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Απλά, προσπαθούμε σε εθελοντική βάση, να προχωρήσουμε».

Ο κ. Καρίκης ανέφερε πως κάποιοι επιχειρηματίες που έφερναν συστηματικά τρόφιμα στην δομή, ζήτησαν από την δημοτική αρχή να προχωρήσει σε διαγωνισμούς και να αναλάβουν την σίτιση. Αυτό όμως, επειδή απαιτεί την ύπαρξη ολοκληρωμένης δομής (hot spot) η δημοτική αρχή, θέλει να το εξετάσει υπό άλλους όρους με στόχο την μόνιμη και συστηματική βάση της σίτισης.

«Ο Δήμος θα ενισχύει εθελοντικά την δομή αυτή αλλά να δημιουργηθεί hot spot. Η Ρόδος είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός και δεν μπορεί να φιλοξενήσει τέτοιες δομές.
Τα πράγματα θα συνεχιστούν ως έχουν. Κακώς κατηγορηθήκαμε. Όλοι μας κι εγώ προσωπικά, σεβόμαστε την τεράστια προσφορά των εθελοντών και των κ.κ. Μαντικού και Καραγιάννη. Θα είμαστε δίπλα στους εθελοντές (προς το παρόν)».

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ADVERTORIALS