Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω για το μεταναστευτικό - Μαραθώνια συνεδρίαση 6 ωρών, χωρίς ομόφωνη απόφαση

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω για το μεταναστευτικό - Μαραθώνια συνεδρίαση 6 ωρών, χωρίς ομόφωνη απόφαση

Μετά από περίπου 6 ώρες συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κω και αντεγκλήσεων σε ένα τόσο κομβικό ζήτημα το οποίο ταλανίζει τον τόπο, δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. , ενώ το ψήφισμα που πρότεινε η Δημοτική Αρχή Κω πέρασε κατά πλειοψηφία ( με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Αρχής).

Δείτε παρακάτω το ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κω, στη συνεδρίαση του της 2ας Δεκεμβρίου 2019, μετά από διαλογική συζήτηση σχετικά με το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα και τις επιπτώσεις του στην Κω και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και του Ανατολικού Αιγαίου που πλήττονται περισσότερο από το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα, πιστεύει ότι πρέπει να διαφυλαχτεί με κάθε τρόπο η παγκόσμια φήμη του νησιού μας ως τόπου φιλοξενίας και προαγωγής των ανθρωπιστικών αρχών, ως πατρίδας του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη.

Η ανακοίνωση των μέτρων δεν μας ικανοποιεί.

Δηλώνουμε ότι:

1. Δεν αποδεχόμαστε τις εξαγγελίες σχετικα με τον σχεδιασμό, όπως αυτός, πρόσφατα ανακοινώθηκε.
2.Ζητάμε την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για το παραπάνω ζήτημα.
3.Να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
4.Να αποσυμφορηθούν άμεσα και μαζικά τα νησιά.

Ζητάμε την συμπαράσταση του συνόλου των Δήμων όλης της επικράτειας, στις δύσκολες στιγμές που περνάνε τα νησιά μας.

Σε κάθε περίπτωση ενωμένοι και με ομοψυχία θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που αφορά την ασφάλεια και την ευημερία τους.

Τέλος ζητάμε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις εξαγγελίες της και καλούμε άμεσα τους βουλευτές Δωδεκανήσου σε συνάντηση στην Κω, με την συμμετοχή και των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων.


 

Όσον αφορά στις θέσεις των παρατάξεων η κ. Βάσω Πη εκ μέρους της Δύναμης Αλλαγής τόνισε την πάγια θέση της παράταξης η οποία είναι να μην υπάρχει καμία δομή στο νησί και οι μετανάστες - πρόσφυγες οι οποίοι φτάνουν στην Κω να καταγράφονται και εντός 48 ωρών να μεταφέρονται στην ενδοχώρα.

Εκ μέρους της παράταξης Όραμα + Δράση ο κ. Γιάννης Φραγκούλης σημείωσε πως οι συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να ξεκινήσουν από το μηδέν. Ο κ. Φραγκούλης δήλωσε πως αυτή την στιγμή το HOT SPOT είναι ξέφραγο αμπέλι και για την καλύτερη λειτουργία του πρέπει να υπάρξει άμεση αποσυμφόρηση των δομών, αποκατάσταση ορθής λειτουργίας, ενώ ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που θα φιλοξενούνται να μην ξεπερνάει τους 1500.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μέσω επιστολής της κ. Κικής Μακρή προς το προεδρείο, λόγω απουσίας της, ζήτησε το κλείσιμο του hot-spot και την άμεση μεταφορά των προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας στην ενδοχώρα που λειτουργούν με κρατική ευθύνη.