Η Λαϊκή Συσπείρωση Κω για τις ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κω για τις ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κω εκφράζει την συμπαράσταση της σε όσους δοκιμάστηκαν από την τελευταία κακοκαιρία. Εκφράζει επίσης την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες και μετανάστες που έμειναν στο έλεος του καιρού, αβοήθητοι στα πέριξ του ΚΥΤ στο Πυλί.

Ωστόσο δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τα εξής.

Εν έτη 2019 που υπάρχει τεράστια επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη και πρόοδος κανείς «αρμόδιος» κυβέρνηση ή δήμος, δεν επιτρέπεται να κρύβεται πίσω από τον χαρακτηρισμό «ακραίο καιρικό φαινόμενο» .

Η εποχή μας παρουσιάζει συχνά έντονα καιρικά-φυσικά φαινόμενα. Η ανθρώπινη παρέμβαση σε αυτό, στο πλαίσιο της εκμετάλλευσής του για την κερδοφορία επιχειρηματικών συμφερόντων, γίνεται με την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας αλλά και πρόληψης που θα μπορούσαν να ελαχιστοποιήσουν καταστροφές και απώλειες.

Δεν είναι όμως ούτε σύγχρονο ούτε ρεαλιστικό   κάθε τόσο λόγω καιρικών-φυσικών φαινομένων να μετράμε θύματα , να αντικρίζουμε εικόνες όπως των τελευταίων ημερών

Για την Λαϊκή Συσπείρωση σύγχρονο και ρεαλιστικό σήμερα είναι το αυτονόητο:

Aαφενός να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές σε δρόμους ,σχολειά κλπ.

Ο Δήμος να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε να διαμορφωθούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων-μεταναστών.

Ενόψει της συζήτησης των τεχνικών έργων για το νησί μας η Λ.Σ θα απαιτήσει τον επιστημονικό σχεδιασμό για την αντιπλημμυρική-αντισεισμική-αντιπυρρική θωράκιση της περιοχής μας με την απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση με κριτήρια την ασφάλεια, την προστασία του λαού αλλά και του περιβάλλοντος.

27/11/2019

Manolis Xatziantoniou desk