Εκπρόσωπος Τύπου Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος για το δυστύχημα στην Κω: Πώς συγκρούστηκαν το σκάφος του Λιμενικού με τη βάρκα των μεταναστών

Εκπρόσωπος Τύπου Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος για το δυστύχημα στην Κω: Πώς συγκρούστηκαν το σκάφος  του Λιμενικού με τη βάρκα των μεταναστών

Ο εκπρόσωπος Τύπου Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός μίλησε  χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία ανοικτά της Κω, ξημερώματα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, όταν  φουσκωτό σκάφος του λιμενικού συγκρούστηκε με λέμβο όπου μετέφερε 34 μετανάστες από την Τουρκία στην Κω. «Ηταν σκοτάδι, η λέμβος με τους μετανάστες δεν έφερε φωτισμό» τόνισε ο κ.Λαγκαδιανός. 

«Ως Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής να εκφράσουμε την θλίψη μας και την οδύνη μας για αυτό το τραγικό περιστατικό, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής ενός μικρού παιδιού και να αγνοείται ακόμα ένας συνάνθρωπος μας 26 ετών», είπε αρχικά ο κ. Λαγκαδιανός.

Αναφερόμενος στις συνθήκες τους δυστυχήματος, ο κ. Λαγκαδιανός τόνισε: «Το περιστατικό έλαβε χώρα κάτω από συνθήκες απόλυτου σκότους με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η λέμβος με τους μετανάστες δεν έφερε καθόλου φωτισμό και ήταν υπερφορτωμένη απ' ότι λένε οι πληροφορίες μας. Ηταν 34 άτομα σε μία φουσκωτή λέμβο 6-7 μέτρων που ακόμα και τα σύγχρονα ραντάρ του σκάφους του Λιμενικού δεν μπόρεσαν να την εντοπίσει. Και δεν κάτι αφύσικο αυτό. Πολλές φορές έχουμε αναφορές από πλοιάρχους εμπορικών πλοίων, που την τελευταία στιγμή αποφεύγουν σύγκρουση με τέτοιες λέμβους. Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν ορατές ειδικά όταν είναι υπερφορτωμένες και ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Manolis Xatziantoniou desk