Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 26χρονου Σύρου - Στην Κω υψηλόβαθμα στελέχη του Λιμενικού

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 26χρονου Σύρου - Στην Κω υψηλόβαθμα στελέχη του Λιμενικού

Στην Κω βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Δωδεκανήσου Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Ιωάννης Αργυράκης και ο Κλαδάρχης του Κλάδου Επιχειρήσεων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Γιώργος Καραγεώργος.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 26χρονου από τη Συρία που αγνοείται από τα ξημερώματα της Τετάρτης όταν η λέμβος που επέβαινε μαζί με  άλλους 33 μετανάστες συγκρούστηκε με φουσκωτό  σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ανατολικά της Κω. 

Υπενθυμίζεται  πως η  λέμβος με τους μετανάστες δεν έγινε αντιληπτή από τους άνδρες του λιμενικού οι οποίοι έκαναν προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή, καθώς δεν είχε φώτα, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν και η λέμβος να αναποδογυρίσει.Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένα τρίχρονο αγοράκι από τη Συρία ενώ διασώθηκε ένας 28χρονος από το Ιράκ που ήταν ανάμεσα στους αγνοούμενους. Επίσης έξι, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος γυναίκα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κω. Όπως έγινε γνωστό οι δύο είναι τραυματισμένοι ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Επίσης,  ένας εκ των διασωθέντων διαπιστώθηκε πως ήταν ο χειριστής της λέμβου και αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη διακίνηση προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες προέρχονται από  την Υεμένη, Ιράκ, Συρία κ.α.  

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι μετανάστες δεν έφεραν  όλοι σωσίβια, κάποιοι εκ των 34  έφεραν σωσίβια, άλλοι φορούσαν σαμπρέλες, ενώ άλλοι δεν είχαν καθόλου.

Σημειώνεται ότι με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στην Κω βρίσκεται ήδη ο Περιφερειάρχης Δωδεκανήσων Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Ιωάννης Αργυράκης και ο Κλαδάρχης του Κλάδου Επιχειρήσεων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Γιώργος Καραγεώργος.

ADVERTORIALS