Δήμος Αν.Σάμου: «Frontex κάνε τη δουλειά σου. Φυλάξτε τα ευρωπαϊκά σύνορα»

Δήμος Αν.Σάμου: «Frontex κάνε τη δουλειά σου. Φυλάξτε τα ευρωπαϊκά σύνορα»

Ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στον χώρο που ελλιμενίζονται τα σκάφη της Frontex, τα οποία όμως σήμερα ήταν στον επιβατικό λιμένα Μαλαγαρίου .

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, παρουσία δημοτών, ύψωσε στο σημείο πανό στο οποίο αναγράφεται «Frontex κάνε τη δουλειά σου. Φυλάξτε τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Ο δημαρχος κ. Γ.Στάντζος , δήλωσε ότι ” Το σύνθημα στο πανό τα λέει όλα. Πάγιο αίτημα μας είναι η αλλαγή του δόγματος στα σύνορα της Ευρώπης”.

Την ίδια ώρα εμφανίστηκαν – αλλά ακινητοποιήθηκαν από το Λιμενικό Σώμα παρουσία και της αστυνομίας πριν φτάσουν στην εκδήλωση – και μερικοί μετανάστες οι οποίοι κρατούσαν πανό, ζητώντας τον απεγκλωβισμό τους από τη Σάμο.

Τη Δευτέρα 21-10-2019 ο δήμος Ανατολικής Σάμου συνεχίζει τις κινητοποιησεις του καθώς θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης.

Οι Δημοτικοί Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και η Υπηρεσία Αποκομιδής Απορριμμάτων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 16:00, στην Πλατεία Δημαρχείου, υπάρχει καλεσμα του δήμου προς όλους τους δημότες, τους επιστημονικούς, επαγγελματικούς συνδικαλιστικούς, φορείς και συλλόγους να συμμετάσχουν στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ και στη συγκέντρωση-διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

Ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων στο μεταναστευτικό-προσφυγικό θα καθορισθούν οι περαιτέρω  δράσεις του δήμου Ανατολικής Σάμου.

Πηγή: https://www.samos24.gr

Manolis Xatziantoniou desk