Σύλλογος υπαλλήλων Δήμου Κω: Αντίθετοι στην εκχώρηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα

Πολιτικη Πέμπτη, 17η Οκτωβρίου 2019
24b01e52ac96965364b53ad27a959926.jpg

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΚΩ

O σύλλογος υπαλλήλων Δήμου Κω εκφράζει την αντίθεση του στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εκχώρηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα. Με το άρθρο 179 του «Αναπτυξιακού Νόμου, καταργεί την παρ.1, άρθρο 24 του Ν.4479/2017 όπου σύμφωνα με την νομοθετική διάταξη «Μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων της παρούσας παραγράφου, οι Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών παρέχουν τις κάθε είδους ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα με ίδια μέσα». Δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους εκτός της υπηρεσίας καθαριότητας να εκχωρούν σε εργολάβους και τις υπηρεσίες πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού και συγκεκριμένα τη «συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και Δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού». Και όλα αυτά σε βάρος του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με αύξηση του κόστους για τους Δημότες.

Καταργεί την αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ως βάση την αδυναμία εκτέλεσης συγκεκριμένων υπηρεσιών με ίδια μέσα του Δήμου και λαμβάνονταν με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Είναι η αρχή ενός αγώνα για να αποτραπεί η εκχώρηση-δώρο στους ιδιώτες των υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α., που θα είναι σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Δημοτών.

Παρόμοιες προσπάθειες δημοτικών αρχών άλλων Δήμων για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου, έχουν αποτύχει!!

Ο Σύλλογος μας προτείνει στη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία για προσλήψεις μονίμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ελλείψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου μας, καθώς και την ενίσχυση του στόλου με νέα οχήματα και μηχανήματα. Στόχος μας είναι να επιλύονται αλλά και να προλαμβάνονται προβλήματα μέσω θεσμικών παρεμβάσεων, που θα στηρίζουν το έμψυχο δυναμικό των δήμων αναγνωρίζοντας τον αναπτυξιακό τους ρόλο στις τοπικές κοινωνίες.

Το Δ. Σ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε!
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
aerodromioo.jpg
Αεροδρόμιο Κω: Στους 520.088 οι επιβάτες τον Σεπτέμβριο – Μικρή αύξηση 0,8%

Μικρή αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 0,8% καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο στον Αερολιμένα Κω «Ιπποκράτης», όπου διακινήθηκαν συνολικά 520.088 επιβάτες σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport Greece

stighmiotipo-othonis-2026-10-14-073435.png
Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για το αυξημένο κόστος της ακτοπλοϊκής μετακίνησης των αθλητικών σωματείων των νησιών

Κοινοβουλευτική αναφορά προς το Υπουργείο Ναυτιλίας κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, αναδεικνύοντας το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος της ακτοπλοϊκής μετακίνησης που επιβαρύνει τα αθλητικά σωματεία των νησιών

mulonas.jpg
Νίκος Μυλωνάς; ‘’Δεν προκάναμε’’ στη διαχείριση των απορριμμάτων - Πληρώνουμε και θα πληρώνουμε ακριβά! Ευθύνες Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής

Ευθύνες στη δημοτική και την περιφερειακή αρχή για τη διαχείριση των απορριμμάτων καταλογίζει ο Νίκος Μυλωνάς, κάνοντας λόγο για διαχρονική προχειρότητα στον ΧΥΤΑ της Κω και βαρύ οικονομικό κόστος

emporikos-sullogos-ko.webp
Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κω για τη Λευκή Νύχτα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κω «Ο Ερμής» ευχαριστεί τα μέλη του, τον Δήμο και τους καταναλωτές που στήριξαν με την παρουσία τους την επιτυχημένη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας»

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 9:12ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας