Σύλλογος υπαλλήλων Δήμου Κω: Αντίθετοι στην εκχώρηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα

Σύλλογος υπαλλήλων Δήμου Κω: Αντίθετοι στην εκχώρηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΚΩ

O σύλλογος υπαλλήλων Δήμου Κω εκφράζει την αντίθεση του στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εκχώρηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα. Με το άρθρο 179 του «Αναπτυξιακού Νόμου, καταργεί την παρ.1, άρθρο 24 του Ν.4479/2017 όπου σύμφωνα με την νομοθετική διάταξη «Μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων της παρούσας παραγράφου, οι Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών παρέχουν τις κάθε είδους ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα με ίδια μέσα». Δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους εκτός της υπηρεσίας καθαριότητας να εκχωρούν σε εργολάβους και τις υπηρεσίες πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού και συγκεκριμένα τη «συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και Δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού». Και όλα αυτά σε βάρος του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με αύξηση του κόστους για τους Δημότες.

Καταργεί την αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ως βάση την αδυναμία εκτέλεσης συγκεκριμένων υπηρεσιών με ίδια μέσα του Δήμου και λαμβάνονταν με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Είναι η αρχή ενός αγώνα για να αποτραπεί η εκχώρηση-δώρο στους ιδιώτες των υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α., που θα είναι σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Δημοτών.

Παρόμοιες προσπάθειες δημοτικών αρχών άλλων Δήμων για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου, έχουν αποτύχει!!

Ο Σύλλογος μας προτείνει στη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία για προσλήψεις μονίμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ελλείψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου μας, καθώς και την ενίσχυση του στόλου με νέα οχήματα και μηχανήματα. Στόχος μας είναι να  επιλύονται αλλά και να προλαμβάνονται προβλήματα μέσω θεσμικών παρεμβάσεων, που θα στηρίζουν το έμψυχο δυναμικό των δήμων αναγνωρίζοντας τον αναπτυξιακό τους ρόλο στις τοπικές κοινωνίες.

Το Δ. Σ.                                                                                                 

ADVERTORIALS