Σειρά συναντήσεων του Δημάρχου Κω στην Αθήνα - Συμφωνήθηκε να προχωρήσει η ανασκαφική έρευνα για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου στον Αμπάβρη, δυναμικότητας 13.000ων θεατών

Πολιτικη Τρίτη, 8η Οκτωβρίου 2019
8f5b586ed0986bea5861bb837bead078.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σειρά εποικοδομητικών συναντήσεων, με ατζέντα σοβαρών θεμάτων για τη λειτουργία της πόλης, την τουριστική εξέλιξη της Κω και την οικονομική πρόοδο της τοπικής κοινωνίας, είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς.

Συναντήθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον συμπατριώτη μας Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα και την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. Άντζελα Γκερέκου.

Κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Πολιτισμού, συζήτησε με την Υπουργό Λίνα Μενδώνη ως κυρίαρχο θέμα την αναγκαιότητα οργανωμένων χώρων στάθμευσης. Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι με την επέκταση και οργάνωση χώρων στάθμευσης θα δοθεί η δυνατότητα ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της Κω, των μνημείων και των πολιτιστικών διαδρομών, θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα και θα ενισχυθεί ο εμπορικός χαρακτήρας του σε όφελος της τοπικής κοινωνίας, σε συνθήκες κυκλοφοριακής ασφάλειας μιας σύγχρονης πόλης με μακραίωνη ιστορία όπως είναι η Κως.

Στην ίδια συνάντηση, συμφωνήθηκε να προχωρήσει η ανασκαφική έρευνα για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου στον Αμπάβρη, δυναμικότητας 13.000ων θεατών, με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης του Υπουργείου Πολιτισμού με το Δήμο.

Όσον αφορά στον έγκαιρο καθαρισμό των αρχαιολογικών χώρων, τέθηκε προς συζήτηση και διερεύνηση ο αποτελεσματικός τρόπος συνεργασίας του Δήμου με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα συζήτησαν θέματα τουριστικής ανάπτυξης της Κω, την αναγκαιότητα σύγχρονων υποδομών αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από τις αλλαγές στην τουριστική οικονομία.

Τη συνάντηση με την Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, παρόντος του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, απασχόλησε η προοπτική και οι δυνατότητες ανάδειξης της «Ιπποκρατικής διατροφής» ως συστατικού στοιχείου της τοπικής γαστρονομίας και τουριστικής προβολής της χώρας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Κω συνδιοργανώνει εκδήλωση για την «Ιπποκρατική διατροφή», στο τέλος Νοεμβρίου στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και τους Δήμους Τρικκαίων και Επιδαύρου.

Γραφείο Τύπου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2025-12-07-133019.png
Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στην πόλη της Κω - Μέχρι τις 23 Νοεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής

Το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Κω καλεί συλλόγους, φορείς και σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου

eikona_viber_2026-10-31_23-37-58-442.jpg
Healing Kos|2: Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου ενώνουμε ξανά τις δυνάμεις μας, για το Γενικό Νοσοκομείο Κω

Μια νέα εκδήλωση προσφοράς διοργανώνουν στην Κω το τμήμα ΑΧΕΠΑ και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών, με στόχο την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού σε ιατρικό εξοπλισμό

stighmiotipo-othonis-2026-11-02-113354.png
Aegean Skills:  Νέα δωρεάν προγράμματα επιμόρφωσης τον Νοέμβριο σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Έντεκα νέα προγράμματα εξ αποστάσεως και διά ζώσης, με θεματικές που καλύπτουν τον Τουρισμό, την Εκπαίδευση, την Επικοινωνία και την Παραδοσιακή Τέχνη

stighmiotipo-othonis-2026-11-02-112947.png
Γ. Χατζημάρκος από το ITOP Forum στη Νότια Κορέα: Η δύναμη των νησιών μας είναι μεγαλύτερη από το μέγεθός τους

 Το Νότιο Αιγαίο παρουσιάζει στη διεθνή κοινότητα το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης των νησιών του

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2:59ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας