Συναντήσεις εργασίας στο ΚΕΣΥ & στα Ειδικά Σχολεία στην Κω είχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Κρητικός

Συναντήσεις εργασίας στο ΚΕΣΥ & στα Ειδικά Σχολεία στην Κω είχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Κρητικός

 

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη

Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννη Κρητικού

με τον Διευθυντή και τα στελέχη

του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κω.

 

Τη Δευτέρα, 7/10/2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννης Κρητικός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κω.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή κ. Βησσαρίωνα Ζωίδη και τα στελέχη του Κ.Ε.Σ.Υ. Κω είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό και τις δράσεις του Κέντρου καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Συγκεκριμένα, τέθηκε θέμα μετεγκατάστασης του Κέντρου και απόκτησης νέων αναβαθμισμένων διαγνωστικών τεστ μαζί με σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα διευκολύνουν το έργο των στελεχών και θα μειώσουν τον χρόνο αναμονής για εξέταση των μαθητών/τριών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Διευθυντή και τα στελέχη για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και όσα προγραμματίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το επόμενο διάστημα στον τομέα της Παιδείας τονίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου σε θέματα Ειδικής Αγωγής, ενώ δεσμεύθηκε να προωθήσει τα αιτήματά τους ώστε να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κ.Ε.Σ.Υ. Κω.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε:

“Οφείλω να τονίσω την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται στο Κ.Ε.Σ.Υ. Κω. Ο Διευθυντής κ. Ζωίδης μαζί με τα στελέχη του Κέντρου καθημερινά αξιολογούν μαθητές και μαθήτριες, συνεργάζονται με τους/τις εκπαιδευτικούς των τάξεών τους, συμβουλεύουν τους εκπαιδευτικούς των σχολείων στο έργο τους, υποστηρίζουν εκπαιδευτικές καινοτομίες και ενημερώνουν, υποστηρίζουν και συνεργάζονται με τους γονείς. Έχουμε υποχρέωση ως Περιφερειακή Αρχή να σταθούμε δίπλα τους και να τους προσφέρουμε όλα όσα χρειάζονται ώστε να κάνουν τη δουλειά τους ακόμα καλύτερα. Το χρωστάμε στον εκπαιδευτικό κόσμο, το χρωστάμε στα παιδιά μας.’

Το Γραφείο Τύπου

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη

Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννη Κρητικού

με τον Διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κω

και τη Διευθύντρια του Εργαστηρίου

Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κω

 

 

 

Τη Δευτέρα, 7/10/2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννης Κρητικός πραγματοποίησε επίσκεψη στον χώρο όπου συστεγάζονται τα Ειδικά Σχολεία της Κω.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κω κ. Χαράλαμπο Ανθούλη, τη Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κω κ. Αικατερίνη Τσατσακλά, τους/τις εκπαιδευτικούς και το ειδικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό και τις δράσεις των σχολείων καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την καθημερινή τους λειτουργία. Συγκεκριμένα, τέθηκε θέμα χώρου και υποδομών. Υπάρχουν αυξητικές τάσεις του μαθητικού δυναμικού, οι χώροι δεν επαρκούν και για τα δύο σχολεία, ενώ δεν υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές για την εξυπηρέτηση των μαθητών και μαθητριών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Διευθυντή και τα στελέχη για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και όσα προγραμματίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το επόμενο διάστημα στον τομέα της Παιδείας τονίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου σε θέματα Ειδικής Αγωγής, ενώ δεσμεύθηκε να προωθήσει τα αιτήματά τους και να συνεργαστεί με τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου της Κω ώστε να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ειδικά σχολεία του νησιού μας.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε:

“Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε, να μιλήσουμε, να κάνουμε μάθημα και να παίξουμε με τα καταπληκτικά παιδιά των σχολείων. Πρέπει να τονίσω την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα ειδικά σχολεία της Κω και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες και όλους που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους

εαυτό για αυτά τα παιδιά. Ως Περιφερειακή Αρχή θα είμαστε δίπλα στους/στις εκπαιδευτικούς, το προσωπικό των σχολείων και τους γονείς ώστε να προσφέρουμε τις κατάλληλες συνθήκες μέσα στις οποίες τα παιδιά μας θα αποκτήσουν τις απαραίτητες ακαδημαϊκές, επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες που θα τους φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στο μέλλον.’’

Το Γραφείο Τύπου

Manolis Xatziantoniou desk