Αποσυμφόρηση δομών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου - Όμως υπάρχουν δομές και στο Νότιο Αιγαίο

Αποσυμφόρηση δομών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου - Όμως υπάρχουν δομές και στο Νότιο Αιγαίο

Σύμφωνα με την ΕΡΤ σε εξέλιξη είναι νέα επιχείρηση αποσυμφόρησης της Μόριας, ενώ η κυβέρνηση παρουσίασε μέσω του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, το σχέδιο για την ταχεία και αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος. Άλλοι 507 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν χθες το πρωί στον Πειραιά από τα νησιά της Χίου, της Σάμου και της Λέσβου, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των δομών φιλοξενίας.

Από το Κέντρο Φιλοξενίας της Μόριας έφυγαν 350 πρόσφυγες/μετανάστες και έφτασαν χθες  στον Πειραιά. Στο πλαίσιο της επιχείρησης σταδιακής αποσυμφόρησης που συνεχίζεται, οι συνολικά 507 πρόσφυγες/μετανάστες από Λέσβο, Χίο και Σάμο, κυρίως ευάλωτες ομάδες, προωθήθηκαν μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στα Κέντρα Φιλοξενίας στην β. Ελλάδα, στον Ελαιώνα, στην Χαλκίδα και στη Ριτσώνα. 

Πρόκειται για την τρίτη φάση του σχεδίου αποσυμφόρησης των νησιών του Β. Αιγαίου.

Το ανησυχητικό όμως είναι ότι όταν μιλούν για το Αιγαίο μιλούν μόνο για το Βόρειο Αιγαίο, για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί εκεί και για την ανάγκη αποσυμφόρησης των δομών των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Κάποιοι έχουν χρέος να ενημερώσουν ότι υπάρχει και το Νότιο Αιγαίο και ότι και εκεί δημιουργήθηκαν και λειτουργούν δομές φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών( Κως-Λέρος) όπου ασφυκτιούν και οι άνθρωποι που μένουν σε αυτές αλλά και οι κάτοικοι των νησιών. Στο hot spot της  Κω τη δεδομένη στιγμή μένουν γύρω στις 4000 μετανάστες με χωρητικότητα 800 ατόμων και από ότι διαφαίνεται ο αριθμός των ατόμων που μένουν στη  δομή  της Κω όλο και αυξάνεται,  όχι μόνο από τις καθημερινές υπερπληθείς αφίξεις παράνομων μεταναστών, αλλά και από τη μεταφορά τους σε αυτήν από τα γύρω νησιά, διαμορφώνοντας ένα εκρηκτικό σκηνικό στο νησί  με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Φαίνεται  πως οι τοπικοί άρχοντες αγνοούν ότι για  τη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος και  για να μην γίνει η Κως  "Μόρια" το Α και το Ω  αποτελούν το προνοείν και το προλαμβάνειν και όχι το κρύψιμο του προβλήματος κάτω από το χαλί νομίζοντας ότι έτσι υπηρετούν το θεραπεύειν. 

ADVERTORIALS